Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rahija

Mąż muzulmanin

Polecane posty

Gość rahija

Mój mąż jest muzułmaninem. Nosi brodę, wyróżnia się oryginalna orientalna uroda. Mieszka w Polsce od 15 lat, kończył tutaj studia, pracuje, płaci podatki, ale codziennie spotykamy się z fala nienawiści i nieufności. Wyzywaja go od terrorystów, bin ladenow. Ostatnio został pobity przez grupę wyrostkow, jak wracał w nocy z delegacji. Jak tutaj żyć? Myślimy o wyjeździe z Polski.

Gość rahija
Co mi radzicie

Gość gość
wypiehdalaj stąd mirek debilu

Gość gość
Niech zgoli brodę nie będzie się rzucał tak w oczy

Gość gość
Radzimy wam po dobroci wypie/rdalac a jak nie to sami was wypoe/rdolimy!

Gość gość
To nie o religie chodzi a o kolor skory. Dla kazdego przecietnego polaczka kazdy bezowy jest terrorysta.

Gość gość
Nie jesteś dziewczyno w dobrej sytuacji. Coraz więcej ludzi zaczyna rozumieć co islamista sobą przedstawia w innej kulturze itd. My jesteśmy niewierzący, a oni nas mają za zadanie zniszczyć. Czemu jeszcze nosi brodę czemu nie przeszedł na katolicyzm i czemu ... ?

Gość rahija
Wasze głosy potwierdzają tylko to co sama myślę o większości Polaków, pełni uprzedzeń i nienawiści do innych, a zwłaszcza do tych, którzy choć trochę się różnią. Kierują się jedynie stereotypami. Ja też jestem Polka wychowana w chrześcijańskiej tradycji, ale miałam odwagę podążyć za głosem miłości. Faris jest cudownym dobrym kochającym mężem, szanuję mnie i pomaga w domu. Nigdy nie zamieniłelabym go na Polaka z jego zachowaniem i uprzedzenia.

Gość gość
to jaki masz problem, jedź do jego umiłowanego kraju a zobaczysz czym tam bedziesz

Gość gość
Baron ma rację.

Gość gość
Musisz sie z tym liczyć, bo jego bracia w wierze wypowiedzieli wojne naszej cywilizacji przy czym próbują kolonizować Europe. Gniew prostego ludu obraca sie w obec wszystkich muzułmanów nawet tych 'niewinnych'. Przed wojną wszyscy Żydzi byli prześladowani, a ich religia jest dużo bardziej pokojowa. Islam jest ekspansywny i agresywny dlatego pogromy muzułmanów bedą większe niż pogromy Żydów. Wyjazd do Francji czy Szwecji wam nie pomoże, bo tam w końcu też bedą pogromy i deportacje jak wojna religijna sie rozpęta na dobre.

Gość gość
To jesteś taką szmatą, że już żaden polak cię nie chciał. Poczekaj jeszcze trochę to jego kumple cię wydupcą jak tylko będą mieli okazję. To jego bracia i każdy brat brata, a jak odmówisz to ... poczekaj otworzysz oczy ... (brak słów !)

Gość gość
a jest fanatykiem?

Gość gość
będąc w Zakopanym kupiłam sobie chustkę typowa góralska jest ich pełno na straganach tyle co oscypków kupiłam to zaczęłam ją sobie zakładać na łeb w lato jak słońce parzy nikt na mnie krzywo nigdy nie patrzył może dlatego że to "polska" chustka ale pewnego lata pojechałam nad morze i była też pewna gróbka szkopów o jak na mnie się gapili i komentowali aż śmiać mi się z nich chciało :D prawda jest taka że w dzisiejszych czasach strach nosić chustkę

Gość gość
Tak dziala poprawnosc polityczna! "my was wysadzamy obcinamy glowy rozjezdzamy czolgami strzelamy z kalacha jrzyczac allah akbar... Aaaaale, to wasza wina bo nie jestescie tacy jak my!".

Gość gość
Jestem za tym, abyś wyjechała ze swoim ukochanym do kraju gdzie jego uroda i broda nikomu nie przeszkadza. Licz się z tym, że będziesz tam musiała założyć strój, który w Polsce żadnej kobiecie nie odpowiadałby. Jeśli już taki strój nosisz, na co może wskazywać prześliczne imię rahija, to tym bardziej się dziwię dlaczego jeszcze tutaj jesteś. Sama wybrałaś, więc nie uszczęśliwiaj nas na siłę swoimi poglądami. Tutaj uważamy islam za zbrodniczą religię, a zabijania nikt nie popiera.

Gość rahija
Może Was to zdziwi, ale jest pracownikiem naukowym na uniwersytecie. Prowadzi również wykłady dla studentów. Nigdy nie sympatyzowal z radykalnymi odlamami swojej religii. Mnie nigdy nie namawiał do zmiany wyznania, zrobiłam to sama z własnej nieprzymuszonej woli. Każdej Polce życzę takiego męża, mądrego, dobrego, z szerokimi horyzontami intelektualnymi.

Gość gość
PROWO.

Gość gość
Baron popieram Ciebie w 100 % !!! My Polacy musimy głośno o tym mówić. To bydło nie pasuje do naszej kultury. Miałem w Niemczech ich po dziurki w nosie, ale tam nic nie można było powiedzieć.

Gość gość
"z radykalnymi odlamami swojej religii" x x najgorsze w takich ludziach jak ty jest to że nie zdają sobie sprawy że radykalny to znaczy normalny a pokojowy to jak z polakiem katolikiem "wierzący niepraktykujący"

Gość gość
"a w ogole to jestescie wszyscy rasistami i slamofobami!" - poprawnosc polityczna bakteria marksa dziala :)

Gość gość
Ci co uderzyli w wieżowce w USA też byli porządnymi do czasu gdy ich .... nie wezwał.

Gość gość
Żyj sobie z nim tak jak żyłaś, ale pamiętaj, nigdy nie wyjeżdżaj do jego kraju bo będziesz tam jednym wielkim goownem. A tak poza tym to przecież nie wszyscy muzułmanie są tacy sami, nastawieni na zabijanie niemuzułmanów, chociaz wprawdzie zdecydowana wiekszosc. Jesli go kochasz i on cie szanuje, a ty doskonale go znasz i wiesz że jest dobrym człowiekiem to nie interesuj sie zdaniem innych ludzi. A jesli mowisz, że w grę weszło już nawet pobicie, to przy następnej okazji zgłosiłabym to na policje. No a jesli mieszka 15 lat w Polsce, to myślę, że przywyknął juz do polskich tradycji i ani mu w glowie sianie terroru ;) Myśleliście z mężem może o przeprowadzce na jakąś spokojną wieś? Tam nie bedzie miał do czynienia z aż tyloma ludźmi i, jesli udowodni że jest dobrym człowiekiem, zgoli brodę i nie napotkacie tam żadnych prostaków to powinno być w miarę dobrze :D No albo ewentualnie dowiedzialabym sie na twoim miejscu gdzie twój mąż przebywal przez te lata i wyjechałabym z nim właśnie do tamtego miasta, bo tam ludzie juz chyba go jako tako znają i będą wiedzieli że nie stanowi zbytniego zagrożenia :D

Gość gość
Polska dała wykształcenie i pracę muzułmaninowi, a on nawet nie poczuwa się do tego aby nie wyróżniać się wyglądem. Debilka przeszła na islam i nas próbuje pouczać, a jak nie posłuchamy to...co? Pas sahida, czy bombka? Nie odzywaj się tutaj, bo rojuszasz ludzi. Mam przyjaciół w Paryżu. I jeszcze jedno, denerwują mnie przygłupy poruszające się po mieście w jakiś sutannach, chustkach itp. Dziecko pyta się, co to jest? U NAS tak się nie ubiera, więc ?

Gość rahija
Te ataki i wrogość nasily się po ostatnich światowych zamachach. Mąż zawsze krytycznie odnosił się do fundamentalizmu i terroryzmu. Jest dobrym i łagodnym człowiekiem. Decyzja o wyjeździe jest prawie podjęta, rozmawia z przyjaciółmi na Sorbonie. I tam prawdopodobnie to znaczy do Francji wyjedziemy. Nie widzę naszej wspólnej przyszłości w takim ciemnogrodzie.

Gość gość
ty i arab wyjedzcie na pustynie

Gość gość
bardzo dobrze, brudasa trzeba napierdzielać.

Gość gość
"rozmawia z przyjaciółmi na Sorbonie." x prowo jak się patrzy

Gość gość
Myślę, że we Francji lepiej się odnajdziecie, a i macie możliwość przejrzenia na oczy, bo ISIS szczeka, że to nie koniec, więc Sorbona jest zagrożona. Może jak zobaczycie tamtych ludzi w żałobie, to powrócisz do swego prawdziwego imienia, a i broda pójdzie pod nożyk. Jak najdalej od Polski wszyscy mający związek z islamem, my was tutaj nie lubimy.

Gość rahija
Niestety, zadajcie sobie pytanie, czy to nie chrześcijaństwo jest religia fundamentalna? Kto i w czyim imieniu prowadził wojny krzyżowe? Gdzie jest chrześcijanska tolerancja i miłość bliźniego? To tylko wyswiechtane komunaly, a hipokryzja ma się całkiem dobrze w Polsce.