Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usunęłam dziś chirurgicznie ósemke

Polecane posty

Gość gość

Dziś miałam Zbieg. Bałam się Jak durna jakąś... Po podaniu znieczulenia nie bolało nic... Tylko nieprzyjemne te odgłosy są Ogólnie to jestem b zadowolona

Gość Henry20
Ja też prędzej czy później będę musiał usunąć tą 8-kę, ale bardzo się boję bólu ;/ Czy możesz napisać coś więcej?

Gość gość
Naprawdę nie masz się czego bać po podaniu znieczulenia nie czujesz kompletnie nic... Mój zabieg trwał 30 min razem ze Znieczuleniem. Nacieli działo, wyrwali zęba i założyli szwy. Bałam się tak samo jak ty i zwlekalam aż 3 lata a tyle się namęczylam bo moja ósemka dala mi w kość. Nie ma się co bać. Mówi tobie to dziewczyna która nawrt znieczulenia się panicznie bała

Ja usunęłam dwie. Miałam łącznie 8 szwów. Ale robiłam to pod narkozą i potem żałowałam, bo naderwali mi kąciki ust i wyglądałam jak Joker z Batmana. Strasznie długo to się goiło.

Gość gość
tez mam 8 do wyrwania. Mozesz napisac cos wiecej autorko? Jaki byl problem z ta 8? bo u mnie nie dosc,ze sie zatrzymala to jeszcze "rosła" tak pod katem,ze korzenie mam na laczeniu dolnej i gornej szczeki.Do tego bedzie problem,bo raczej na pewno stracie czucie z lewej strony na kilka miesiecy przez unerwienie.

Gość gość
U mnie ciągle pojawiał się stan zapalny i Puchlam. Na dodatek kilka razy zrobił mi się ropien. Zdarzało się tak ze w ciągi miesiąca musiałam dwa razy brać antybiotyk tak dokuczal mi ten ząb. Ząb był troszeczkę wyrzniety z dziąsła rósł prosto. Musieli go pilnować ale nie pamiętam powodu byłam zbyt zdenerwowana.

Gość gość
I dodam że po zabiegu także straciłam czucie po lewej stronie a dokładnie to Noe czuje pół dolnej wargi i połowę brody l. Dziwne Uczucie ale jakoś nie jest to bardzo uciążliwe. Biorę antybiotyk i co 8 h jakiś lek przeciwbólowy. Przespalam normalnie noc, troszeczkę spychniety Policzek. Myślałam że będzie gorzej. Naprawdę nie ma się co martwić ja też się stresowalam i zwlekalam zupełnie niepotrzebnie

Gość Forumcia
Niestety usuwanie zębów nie jest przyjemne, ale czasem konieczne. Do samego procesu należy się przygotować, jak i po nim przestrzegać pewnych zasad, aby wszystko odbyło się bezpiecznie. Odsyłam do cennego żródła: https://portal.abczdrowie.pl/ekstrakcja-zeba Powodzenia i zdrowia :)

No właśnie u mnie rosły wewnątrz dziąsła w poprzek. Jedna nawet czubkiem się przebiła, druga naciskała tak na siódemkę, że ruszała mi się i szóstka i siódemka. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że żałuję, że tak długo zwlekałam z tym wyrwaniem, bo botem było już tylko lepiej