Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Humaniści mają średnio wyższe iq od ścisłowców, badania naukowe tego dowiodły

Polecane posty

Gość gość

sam studiuję dwa kierunki, ścisły i humanistyczny. Gdybym miał scharakteryzować ludzi na dwóch kierunkach to wyglądałoby to tak. Gdy przyszedłem na kierunek ścisły to ludzie z roku wydali mi się po prostu płytkimi głąbami( taki wniosek z rozmów z nimi), jednak kiedy przyszło do praktyki, zajęć okazało się, że tak nie jest, ich mózgi okazały się nader sprawnymi maszynami, jeśli chodzi o zapamiętywanie i wykonywanie obliczeń, natomiast kompletna klapa jeśli chodzi o kreatywność, wyobraźnię i umiejętność dedukcji(nie wiedzieć czemu), jak kalkulator, czy komputer, policzy w sekundę, ale jak mu się napisze wadliwie program, przekręci jeden znak to już się nie domyśli, zgłupieje i tego nie naprawi. Humaniści mają natomiast problemy z koncentracją na jednym zadaniu(według mojej obserwacji to z tego wynikają ich niepowodzenia i często pojawiający się antytalent matematyczny, bo w tych naukach nie ma miejsca na błędy i roztargnienie). Mimo wszystko nie neguję wartości ścisłowców, sądzę, że mają lepiej w życiu i lepsze perspektywy, jednak uważam, że innowacja i postęp tkwi w stricte humanistycznej kreatywności.

Gość gość
Jakie to kierunki, bo może Twoje wnioski są niewystarczające do takich uogolnien