Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

11 miesięcy i gorączka czy mogą wyrastać pierwsze trzonowce?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 11 miesięcy. Dolne jedynki wyszły jej jak miała 4 miesiące, górne jedynki oraz górne i dolne dwójki jak miała 6. Na chwilę obecną ma 8 zębów. Ząbkowała całkowicie bezproblemowo. Wczoraj w nocy obudziła się rozpalona, miała gorączkę (po raz pierwszy w życiu) 38,8. Zbiłam ibufenem. Jest radosna, bawi się, je, nic jej nie dolega. teraz temp. 37,2. Czy to mogą być wychodzące trzonowce? A może zapowiedź infekcji?

Gość gość
NA tym etapie trudno stwierdzic choc jesli nie ma innych objawow moga byc to zabki. U nas tez 1 i 2 wyszly bezproblemowo. Przy 4 byla goraczka bardzo wysoka,39,5 stopnia. Przy trojkach miala stan podgoraczkowy. Ja na Twoim miejscu bym podawala nurofen czy tam ibum jesli goraczka bedzie wzrastac,a co za tym idzie moze bardzo bolec. Nie ma co meczyc dzieciaka.

Gość gość
dzięki za odp, cały czas kontroluję temp. jak tylko będzie wzrastać podam ibufen. Dziecku nic nie dolega, wiec chyba nie będę wybierać się do lekarza.

Gość gość
wczesnie zaczeła ząbkować więc to bardzo możliwe. U mojej 1 dolne jak miała 9 mc, 11-12 jedynki i dwójki górne, teraz na 17 miesięcy wychodzą 2 dolne i wszystkie czwórki i tez goraczkowala.

Gość gość
za wysoka temp jak na zeby

Gość gość
może trzydniówka?

Gość gość
Ja bardziej obstawiam trzydniowke jeżeli nie ma innych objawów. Mój synek przechodził ja dwa razy i zbiegala się ona z wyrzynaniem ząbków ale po 3-4dniach pojawiała się wysypka.