Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

evil41

jak przejść przez to?

Polecane posty

Witam.Spędziłem pół roku ze wspaniałą choć bardzo skomplikowaną kobietą.Podejrzewam ,że z DDA lub bordeline .Miała ciężkie dzieciństwo ( molestowanie i bicie przez ojca alkoholika). Związek ten był niezwykle burzliwy ,zostawiała mnie kilka razy.Jestem żonaty,lecz od kilku lat żona jest za granicą.Uprzedziłem ją o tym od razu i początkowo jej to nie przeszkadzało.Uprzedziła mnie ,że ma żelazne zasady i dopóki jestem żonaty nic między nami nie będzie.Szanowałem to ,bo bardzo mi na niej zależało i nie dążyłem do niczego natomiast ona zaczęła i po około dwóch tygodniach doszło do zbliżenia.Zaraz potem ze mną zerwała twierdząc ,że to moja wina iż złamała zasady i ,że boi się związku.Dziwne ,ale ja momentalnie poczułem się winny temu i zacząłem prosić i przepraszać.Po jakimś czasie napisała do mnie i znów zaczęliśmy od nowa.Podobna sytuacja miała miejsce jeszcze kilka razy.Winiłem się już za wszystko pózniej i stale prosiłem o szanse.Czułem,że tracę grunt pod nogami.Byłem od niej uzależniony i nie wyobrażałem sobie życia bez niej.Stale miała depresję i dołki i wtedy nie dało się dotrzeć do niej.To czasem trwało tygodniami.W koncu zażądała rozwodu ale ja się zawahałem i wtedy odeszła na dobre.Od miesiąca nie umiem sobie z tym poradzić.Zatracam się codziennie bardziej i jest co raz gorzej.Straciłem wszystkich którym na mnie zależało przez nią.Piję codziennie by nie myśleć i znieczulić się .Nie mam już siły.Byłem zaradnym ,mądrym facetem pół roku temu a dziś jestem wrakiem psychicznie rozbitym.Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji?

Gość gość
Powiem tak: Uciekaj od tej kobiety!!! Po co ci to? Poboli i przejdzie. Pewnie ma w sobie to cos co sprawia ze ciagnie cie do niej zwierzecy instynkt. Mialam tak z takim kolesiem. Recydywista, handlarz narkotykow itd. Zawrocil mi w glowie. Kochalismy sie jak szaleni dzien i noc. To bylo niesamowite uczucie. Jak heroina ( tak sobie wyobrazam heroine ). I on z takim bagazem tragicznych przezyc ktory zmienil go w nie calkiem dobrego czlowieka. Kiedy spytalam czy bylby gotow zmienic swoje zycie okazalo sie ze nie. I co? Pogonilam go w piorun. Jako matka malej dziewczynki nie moglam zyc z kims takim. Bolalo, cierpialam okropnie ale teraz wiem ze bylo warto. Pogon te toksyczna zmore! Oto moja rada.

Nie muszę jej przeganiać,bo to ona w tej chwili nie chce mnie już.Dokładnie jak mówisz,to jest jak heroina przyciąganie niesamowite.Ja próbowałem żyć z nią normalnie na początku jak żyją ludzie.Miałem wiele znajomych ,również kobiet ale ona wpadała w depresję i zapaść na dzwięk inna kobieta.Nie rozumiałem tego na początku a ona umiała tak to obrócić ,że czułem się winny nie mając żadnej swobody jednocześnie.Potrafiła zerwać ze mną ,bo nie odpisałem na sms-a gdy po prostu spałem.Zaraz tworzyła do tego historię,że bylem z inna.Płakała w nocy tworząc w swojej głowie scenariusze moich zdrad a potem mówiła mi o tym otwarcie i prosiła bym nie dawał jej powodów do zazdrości ,tyle że dla nie powodem był uśmiech czy zagadanie do kasjerki w banku.Poczułem się jak w pułapce przez chwilę.Musiałem myśleć nad każdym słowem które wypowiem.