Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikamiko

5te kolo u wozu

Polecane posty

Gość mikamiko

Hejka. A wiec tak... jestem mezatka z dwojka dzieci. Maz ma corke z popszedniego zwiazku. Kontaktu nie utrzymuje z ta corka. Cala rodzina jego utrzymuje, a on nie. Nigdy nie namawialam go do nieutrzymywania owych relacji, wrecz przeciwnie jednak on nie chce. Teraz w zwiazku z tym ze nie utrzymuje relacji z nia to i rowniez nie placi na nia pieniazkow, przykra to sprawa ale jestesmy juz z 15 lat w uk i chcialaym w koncu pojechac i odwiedzic rodzinne miasto z moimi corkami ale boje sie ze mnie zatrzymaja lub cos podobnie strasznego sie stanie, w zwiazku z tym ze jestem malzonka, czy moga komornicy wsiasc mi na wyplate ?? Caly czas probuje namowic meza na zalatwienie tych spraw a on to odklada i odklada, ja sama nie moge nic zrobic, przeciez to on powinien skontaktowac z mama swojej corki. Ja osobiscie czuje sie z tym podle bo niby czemu ta dziewczynka ma cierpiec z tego powodu. czy moge cos jeszcze w zwiazku z tym zrobic ? czy wypada skontaktowac sie z jej mama ? nie chce aby to wygladalo ze to przeze mnie a na pewno tak ona sobie mysli. ja zawsze chcialam dobrze...

Gość gość
Żyjesz z takim szmaciarzem i masz z nim dzieci???

Gość mikamiko
jak bylismy w polsce to bylo ok, odwiedzal mala i w ogole. jednak gdy wyjechalismy wszystko sie skomplikowalo. dlaczego od razu oceniac ? Jest bardzo dobrym ojcem...ale tylko dla naszych dzieci, a tamta ? zyje ze szmaciarzem ?? a po co te oszczerstwa. jest jak jest, chcialabym cos w zwiazku z tym zrobic i dlatego napisalam bo nie wiem co jeszcze moge ??

Gość gość
na pewno ma zasądzone alimenty, skoro nie płaci to dług rośnie. matka tamtej dziewczynki na pewno dostaje alimenty z banku alimentacyjnego. kiedyś się do niego dobiorą.

Gość mikamiko
ale czy cos grozi mi lub naszym dzieciom ?

Gość gość
oczywiście - jak twój mąż umrze to zabiorą wam majątek

Gość gość
to piąte koło to rozumiem że to ta jego córka - którą okradał prze 15 lat, tak?

Gość gość
Oszczerstwa?? Nie jest szmaciarzem? Jest i to najgorszego sortu, bo ma w du/pie własne dziecko i twoje też kiedyś może mieć i nie nazywaj go ojcem, bo ktos taki nie zasługuje na to miano. Żona odpowiada za długi męża, chyba że nie macie wspólnoty majątkowej

Gość gość
A ja uważam, że to TWOJA wina, bo jako żona mogłaś przez tyle lat wpłynąć na męża. Chłopy są mało emocjonalne i nie ogarniają wielu aspektów relacji międzyludzkich i rodzinnych (szczególnie prości wyrobnicy). To kobiety myślą bardziej intuicyjnie i potrafią się domyśleć jak to jest być "w czyichś butach". Jako matka i żona powinnaś wiedzieć, że mąż postępuje niewłaściwie, że OBOJE krzywdzicie tamto dziecko, ale pewnie sama zwęszyłaś w tym interes, bo kasa której nie przeznaczyliście na tą dziewczynkę była przeznaczana na WASZĄ konsumpcję i tak wam było wygodnie. Myślisz, że tamta dziewczynka nie ma uczuć? Że wam zapomni i wybaczy? Śmiech na sali! Tatuś sobie pewnie TYPOWO planuje o niej przypomnieć jak już będzie dorosła i nie będzie objęty obowiązkiem alimentacyjnym i wtedy kupi jakiś prezencik i przyjedzie przeprosić za nieobecność przez lata, bo będzie chciał poznać wnuki i zgrywać kochającego dziadka, albo przytulić dupę, jak go pozostali krewni kopną w dupę. Cwani Polacy tak zazwyczaj robią. Gratulacje! :o

Gość gość
I jeszcze jak ją ładnie nazwałaś: "piąte koło u wozu". Serio? Ty jesteś nie lepsza szmata od tego swojego chłopa. Współczuję dziewczynie, że trafiła na takie nieodpowiedzialne prostackie ułomy, które nie potrafią stworzyć z nią poprawnych relacji.

Gość mikamiko
5tym kolem u wozu nazwalam siebie... dla jasnosci. bosheee ile w ludziach jadu. jest jak jest tak ? maz nie mogl kontaktowac sie z cora ze wzgledow prawnych, przykre jest to ze wine zwalacie na mnie, niby dlaczego w moim obowiazku lezalo to aby maz utrzymywal relacje. Ja probowalam i namawialam a napisaliscie ze kase wydalismy na siebie... przeciez ta corka jest jego a nie moja ? widze bardzo pomocni ludzie sa... i ze niby te oszczerstwa w czyms pomoga ?! dziekuje

Gość utiut
Ależ to zupełnie normalne, dziewczyno, że ludzie płacą gdy mogą a gdy nie mogą, to nie płacą. Twój mąż powinien skontaktować się z komornikiem, i coś tam regulować, dopytać jak sprawa wygląda. Mój mąż po latach zaczął spłacać alimenty. Będzie tego za dużo, to nie ureguluje i tyle. Ale fakt że my to zorganizowaliśmy tak żeby nikt się nie przyczepił. No i nie jesteśmy małżeństwem a jeśli będziemy, to z rozdzielnością majątkową.

Gość mikamiko
do atitut... ziekuje za twoja wypowiedz, jestesmy wlasnie na etapie zatwiania tego z komornikiem, jednak jest baaaardzo dluga droga, nikt ze strony tej dziewczynki nie chce wspolpracowac bo maz nie utrzymywal z nia kontaktu. przykre jest to ze dopiero maz zdecydowal sie na splate alimentow ale coz, i nie womie ze relacje z corka bedzie mial super, pewnie nigdy ich nie bedzie mial skoro tyle lat juz nie ma, oni sie nie znaja tak na prawde, chcialam tylko sie dowiedziec czy mi lub naszym dzieciom cos nie grozi bo chcialabym przyjechac do polski, odwiedzic rodzicow i znajomych, to juz tyle lat... eh zawsze cos wypadalo, i nie wiem czy jak nie przekrocze granicy to cos mi zrobia? dodam ze sprawa z komornikiem nie jest do konca uregulowana :(

Gość gość
"maz nie mogl kontaktowac sie z cora ze wzgledow prawnych" x Co ty pier*dolisz? Jakich względów prawnych? Jak miał zasądzone alimenty to nie był pozbawiony władzy rodzicielskiej i miał na pewno dodatkowo wyznaczone przez sąd rodzinny dni w tygodniu i urlopy, w czasie których miał mieć u siebie dziecko, bo to już nie niemowlę, żeby mieć tylko widzenia.

Gość gość
Co z tego, że córka jest jego? Jako małżeństwo macie wspólnotę majątkową, więc kasa jest jedna. A jako żona miałaś z****** obowiązek wpłynąć na męża, tym bardziej że sama jesteś matką i chyba potrafisz sobie wyobrazić jak by się czuły twoje córki gdyby je ojciec zlewał! Nie wykręcaj się!

Gość mikamiko
i teraz bedziecie drazyc temat ze jest tu moja wina i ojej jaki ten moj maz nie dobry... ja pytalam sie czy cos grozi mi lub moim dzieciom ? a nie zebyscie oceniali teraz. wiem co potoczylo sie nie tak jak powinno, a wiec wypowiedzi typu oh jaka ty jeste poje...na albo ten twoj maz to kawal ch..ja nie sa na miejscu

Gość gość
"Ależ to zupełnie normalne, dziewczyno, że ludzie płacą gdy mogą a gdy nie mogą, to nie płacą." x Następna pie*rdoli jak potłuczona... Co znaczy, nie mogą? Koleś natłukł w międzyczasie 2 kolejnych dzieci! I na utrzymanie tych dzieci jakoś kasę ma - tym bardziej, że żyje w drogim kraju, gdzie na utrzymanie dziecka trzeba łożyć proporcjonalnie więcej kasy. W Polsce życie jest tanie i nie stać go z zagraniczną pensją, żeby pomóc raptem 1 dziecku w tanim kraju?! Heloł? Pier*dolenie jak nic!

Gość mikamiko
maz niemogl utrzymywac kontaktu z corka bo byl poszukiwany w pl ok ? sprawa jest umozona w tej chwili, rozumiem ze tamta dziewczynka na tym ucierpiala, jak pisalam sprawa o uregulowaniu alimentow jest w toku, nie wiem jaki bedzie final bo maz slabo wspolpracuje a i matka tej dziewczynki nie jest zachwycona faktem iz dlug chcemy umozyc, wiec w zwiazku z tym ze dlug istnieje czy cos mi grozi lub moim dzieciom ? widac ludzie nie umieja czytac ze zrozumieniem, bo pytanie moje powtorzylo sie juz niejednokrotnie... maskra jakas... oceniajcie dalej i bijcie sie o to czyja wina jest

Gość gość
Trzeba bylo napisac od razu,ze jestescie patologia. Bo pewnie poszukiwali go za niewinnosc?:-(

Gość mikamiko
wiesz w ogole co znaczy slowo "patologia" ???? pewnie masz z 15-16 i obracasz sie w takim towarzystwie skoro "wiesz"... a na pytanie dalej nie odpowiedzial nikt... ale ciemnogrod OMG !!

Gość gość
Jeśli macie wspólność majątkową, to mogą wejść ci na polskie konto, bo to wasze wspólne pieniądze. Do więzienia cię przecież nie zamkną za męża.

Gość gość
mikamiko dziś maz niemogl utrzymywac kontaktu z corka bo byl poszukiwany w pl ok ? xxx nie, nie ok! kontaktować się nie musiał - ale kasę mógł wysyłać i powinien dla mnie to zwykły śmieć i tyle!

Gość mikamiko
spadam stad bo widze ze logicznie myslacych ludzi jest ograniczona ilsc , ale czogoz moglam sie spodziewac po polskim niepatlogicznym spoleczenstwie, buahahahah bawcie sie dobrze x

Gość gość
nie wiem jaki bedzie final bo maz slabo wspolpracuje a i matka tej dziewczynki nie jest zachwycona faktem iz dlug chcemy umozyc xxx co chcecie zrobić??? UMORZYĆ DŁUG??? HA HA HA HA HA HA HA HA dług może umorzyć tylko sąd i to w wyjątkowych sytuacjach wasza nie jest wyjątkowa świnia zrobiła dziecko, nawywijała w kraju i uciekła za granicę - a teraz będzie sobie jeszcze długi umarzać - tfu!!!

Gość gość
Doskonale wiem,co oznacza slowo patologia. I jestescie nia,powtorze to raz jeszcze. Zwialiscie z kraju z powodu klopotow z prawem. Dla ciebie to norma? Dla normalnych ludzi NIE..

Gość mikamiko
kur.... mac przeciez ja jak najbardziej chce ten dlug splacic. Ale nie wiem co wiecej moge zrobic aby wplynac na meza lub na matke tej dziewczynki bo ona nie chce miec z nami nic wspolnego. mleko juz sie wylalo tak ? chcialabym je posprzatac ale nikt nie wspolpracuje, i na koniec to ja jestem winna tak ? dzieki wielkie

Gość gość
mikamiko dziś kur.... mac przeciez ja jak najbardziej chce ten dlug splacic. xxx wcześniej napisałaś: "matka tej dziewczynki nie jest zachwycona faktem iz dlug chcemy umozyc" no to się zdecyduj kłamczucho!

Gość mikamiko
i z krau nie ucieklam przed prawem. ja mam czyste konto, wyjechalam za lepszym jutrem, udalo mi sie, ale maz ma niepozamykane sprawy w pl. od samego poczatku chce to jakos naprostowac ale nie wiem co wiecej zrobic... linczujcie dalej... przyjmuje na klate eh

Gość mikamiko
bo wlasnie nie wiem gdzie jeszcze uderzyc, bo matka tej dziewczynki nie chce wspolpracowac, a maz slabo... kontaktowalam sie z komornikiem ale nie moge ot tak sobie wplacic pieniedzy na nieswoje dziecko. a ex mego meza nie chce miec z nami nic wspolnego, odbija sie to na mnie i dzieciach..

Gość gość
po ile ma zasądzone te alimenty i od kiedy nie płaci? czy tego się już dużo nazbierało? Ile lat ma tamta dziewczynka?