Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fotelik dziecko , ktore bralo udzial w wypadku kolizji drogowej

Polecane posty

Gość gość
Co maja wspolnego czyjes bledy z bezpieczenstwem dziecka przewozonego tylem do kierunku jazdy? Moze sie na temat wypowiedz.

Gość gość
Ja tam wolę przewozić tyłem. Moje dziecko jest drobne jak na swój wiek, bałabym się o niego. Na razie nie narzekam. Zamierzam najdłużej jak się da.

Gość gość
Ja wożę przodem.Tyle

Gość gość
W 2014 bylo prawie 6 tys wypadkow, 30 zabitych dzieci (0-6lat) , 1600 rannych. Najpowazniejsze urazy przypadaja w udziale najmlodszym. Dlatego moje dzieci jezdza tylem.

Gość gość
Moja niestety wymiotuje jeżdżąc tyłem więc nie ma takiej opcji

Gość gość
No tak popelnilam blad ortograficzny i to przekresla merytoryke mojej wypowiedzi. A wozcie sobie dzieci jak chcecie. To Wy za to poniesiecie odpowiedzialnosc. Ja za swoj blad moge sie jedynie lekko zawstydzic****amietac by nastepnym razem go nie popelnic. Przy bezpieczenstwie dziecka moze nie byc drugiej szansy... no tak ale kazdy ma swoje priorytety.

Gość gość
Moj syn ma 4,5 roku i 16kg i jezdzi tylem do kierunku jazdy (fotelik iZi Combi X3 do 18kg). Czasami wymiotuje, czasami przejedzie i 2tys. km i nie wymiotuje. Corka siostry jezdzi przodem do kierunku i wymiotuje czesciej niz nasz mlody, wiec to od dziecka widocznie zalezy. Statystycznie wiecej jest wypadkow czolowych no i sa grozniejsze dla dzieci, dlatego warto miec fotelik tylem do kierunku jazdy. Jesli ktos pisze, ze auto uderzylo w tyl samochodu, to na szczescie takie wypadki sa o wiele mniej niebezpieczne od czolowek - mniejsza sila uderzenia. Kiedys laska pisala, ze mieli wypadek na czoloke i dziecko jej sie w foteliku tylem do kierunku jazdy nawet nie obudzilo.

Gość gość
http://www.wypadki-drogowe.pl/ terapia@psych.uw.edu.pl 509 127 858 TRAKT to bezpłatny program terapeutyczny dla wszystkich, którzy doświadczyli wypadków komunikacyjnych i zmagają się z zespołem stresu pourazowego. Program przeznaczony jest dla uczestników oraz świadków wypadków, a także tych, którzy stracili bliskich na skutek zdarzeń komunikacyjnych. - Jeśli uczestniczyłeś w wypadku komunikacyjnym - Jeśli wypadek miał miejsce na Twoich oczach - Jeśli ktoś z Twoich bliskich uczestniczył w wypadku drogowym - Jeśli spowodowałeś wypadek Program TRAKT jest dla Ciebie. http://www.wypadki-drogowe.pl/ terapia@psych.uw.edu.pl 509 127 858

Gość gość
Moje dzieci tez jezdza w fotelikach montowanych tylem. W dalszej rodzinie byl wypadek samochodowy, w ktorym roczniak niestety zginal. Odkladalam kase I kupilam po zadne foteliki, zeby wiedziec, ze zrobilam wszytsko co moglam dla moich dzieci. Bo przeciez to o kase tu chodzi prawda? Jak jej nie ma to rozumiem, z pustego i salomon nie naleje. Ale jak kasa na fotelik dobry jest ale rodzice nie sa pewni, czy warto, to zachecam. Inwestujcie w bezpieczenstwo dzieci.