Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko a niespodziewana scena erotyczna w filmie

Polecane posty

Gość gość

Mąż oglądał wiedźmina przyszedł mój 7 letni syn i też zaczął oglądać, w pewnej chwili pojawił się scena erotyczna a mąż nie wygonił syna tylko kazał mu oczy zasłonić, wkurzyłam się bo jest napisana że to film jest od 12 lat. Mąz twierdzi że przesadzam bo to była tyko naga kobieta, i kiedyś syn musiał ją zobaczyć, gdyby nie ja syn dalej oglądałby film Kto przesadza ja czy mąż?

Gość gość
Pani z kwiaciarni

Gość gość
Oboje przesadzacie. Ja rozumiem jesli bylby sex to ok? Ale nagosc?

Gość gość
Ty, syn musi wreszcie oglądać p****le

Gość gość
Kobieta była całkiem naga

Gość DragonKissNeverMiss
Ale Wiedźmina to ty szanuj

Gość gość
ale jakby to był wojenny film i strzelaliby do ludzi to byłoby ok? No bez przesady, ciebie nigdy nago nie widział?

Gość gość
nie pozwoliłam synowi dalej oglądać filmu, a dalej w filmie były sceny erotyczne, mąż mówi że jestem zacofana, bo nawet w reklamach jest nagość ja uważam ze dziecko nie powinno ogadać takich rzeczy

Gość gość
Aha, czyli uważasz że w wiedźminie to za nagość jest od 12roku zycia? Sceny przemocy to pikuś, byle nagiej baby nie ovejrzał? :D

Gość gość
A ja się kapie na dzieciach, sa mlodsze niż wasze i onio traktują nagość naturalnie, corka ma 4 lata i oglada ze mna "porody", ona wszystko wie i rozumie, traktuje to normalnie i na taka scena w filmie by jakos specjalnie nie zareagowala

Gość gość
nie pokazuję się synowi nago

Gość gość
sceny przemocy też mu nie pozwalam oglądać

Gość gość
wychodzi na to że ja jestem taka nienowoczesna,

Gość gość
Hmmm próbuje sobie przypomniec jak to było kiedy byłam sama dzieckiem. No i miałam mniej więcej tyle lat co twój syn albo i mniej jak zdarzały się takie sytuacje że jakaś tego typu scena w filmie zaskakiwała. A dodam że ciężko było tego unikać bo razem z bratem sypialiśmy w pokoju gościnnym w którym był telewizor. Rodzice czasem coś tam włączali jeszcze po dobranocce. Powiedzmy że był to jakiś rodzaj wstępnej edukacji seksualnej hehe. Rodzice nie reagowali jakoś nerwowo na to, w ogóle mam wrażenie że te filmy to tak połowicznie oglądali. Natomiast moja babcia słynęła z tego że przy tego typu scenach kazała głowy chować pod poduszki. Pamiętam że zawsze był to ubaw po pachy

Gość gość
Ja też musiałam zakrywać oczy :-P Nie widzę nic złego w tym że 7 latek zobaczył naga kobietę. Twój mąż ma rację, w reklamach jest tego pełno i. Na. Pewno nie zabraniasz oglądać.

Gość gość
Biedny dzieciak. Pozniej bedzie mial kompleksy i zahamowania seksualne. Czego z nagosci i erotyki robisz jakies potwornosci? Ale filmy pelne przemocy to spoko, tak? A ludzkie cialo to o rany uciekac?

Gość gość
Potem była scena erotyczna , pieszczoty moim zdaniem jest za mały na coś takiego

Gość gość
no to dzieciaka będą musieli koledzy uświadamiać, skoro w domu takie tabu

Przede wszystkim to powinniście przestrzegać jednak napisów.Jeśli coś jest od 12lat to nie od 7.I nie chodzi tu o goliznę ale Wiedźmin ma inne sceny i teksty których 7-latek nie zrozumie.Ale skoro już malec oglądał to dużym błędem było zasłanianie mu oczu bo tym daje sie dziecku znak.Tylko jaki?Jak on to zrozumie?Że jest to złe brzydkie,wstydliwe-lepiej jakby odwrócił jego uwagę.Albo zachował sie normalnie.Nie raz mamy nawet przy dzieciach kąpią się w bieliżnie a potem zdziwione że dzieci mają kompleksy albo są mocno zawstydzone.

Gość gość
Syn widział w TV piersi kobiety, ale całej nagiej dorosłej kobiety to jeszcze nie widział

Gość gość
Nigdy w zyciu rodzice nie kazali mi zaslaniac oczu :o uwazam ze przesadzasz. Zawsze moglam ogladac filmy"dla dorosłych". Nigdy nie wyproszono mnie z pokoju. Nie mam jakis traumatycznych wspomnien. W wieku twojego syna oglądałam kultowa mgle,bo mam brata 7 lat starszego i tak mnie szkolil:P troche sie balam;)

Gość gość
Syn ma 2 koleżanki, wychowywali się razem od małego, i wie że chłopak ma ptaszka a dziewczynka c**eczkę, może jestem przewrażliwiona ta kobieta w wiedźminie była zarośnięta, i sama już nie wiem

Gość gość
czyli pozwalacie dzieciom w wieku 7 lat oglądać nagość?

Gość gość
Nie powinien oglądać nagości ani w tv, ani gołych rodziców. To nie ten etap w rozwoju. Jasne, że trzeba uświadamiać, ale w tym wieku to można rozmawiać o budowie dziewczynki i chłopca czy, skąd się biorą dzieci, a nie sceny erotyczne pokazywać.

Gość gość
I przy tym filmie syn w ogóle nie powinien być obecny, bo mówienie "teraz zamknij oczy" też nie jest dobre, wprowadza zamęt.

Gość gość
gość 22.42 uważam że syn nie powinien oglądać tego filmu, i o to pokłóciłam się z mężem, jak pisałam syn wie że chłopak różni się od dziewczynki, może jestem starej daty ale uważam że ma czas na zobaczenie nagiej dorosłej kobiety czy jakiś pieszczot. Mąż uważa że dramatyzuję bo reklamy są przesiąknięte seksem, są ale nie ma w nich jeszcze dosłownej nagości, po 20 nie pozwalam mu oglądać TV.

Gość gość
lol, zarośnięta? to lepsza by była wydepilowana? nie no faktycznie. masz rację. lepiej, żeby pierwszą nagą kobietę zobaczył u kolegi na telefonie, a nie na spokojnie w filmie, przy obustronnej akceptacji rodziców. nauczyłaś młodego tylko tego, że zabraniacie mu czegoś zapewne ciekawego, więc teraz zrobi wszystko, żeby gdzieś tę gołą babę zobaczyć. a tak by popatrzył, przemyślał i przeszedł nad tym do porządku dziennego. gratulacje. ps. czy jakakolwiek mamuśka na kafe miała kiedyś w ręku książkę o psychologii rozwojowej, czy wasza wiedza kończy się tylko na wybieraniu gerberka czy najmodniejszego wózka?

Gość gość
syn widział tą kobietę, potem włączyłam mu bajkę na laptopie

Gość gość
dziecko w wieku 7 lat nie powinno oglądac tego filmu,