Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudny czas

jakie menu na małą wigilię?

Polecane posty

Gość gość
Łatwo się mówi, że sobie nie wyobrażacie i żeby było jak do tej pory skoro czegoś takiego nie przeżyłyście :( nie porównujcie śmierci samej babci czy samego rodzica. Tu był wypadek samochodowy zginął tata autorki i młodzi ludzie z dzieckiem, siostra, szwagier i siostrzeniec. Została mama która straciła męża, dziecko i wnuka :( Autorko zrób tak jak czujesz. Co tu jest do planowania. Na pewno nie raz robiłaś niedzielny obiad w domu więc zrób tak samo wigilię. Ja doskonale rozumiem, że nie masz siły na to. Nie katuj się. Biały obrus, barszcz, miska pierogów, miska sałatki i jakaś ryba usmażona bądź upieczona wystarczą. Policz mniej więcej ile kto zje żeby starczyło i żeby znów pięć ton nie zostało. Tak jak na normalny obiad.

Gość gość
gość dziś U nas też same pogrzeby ostatnio, zmarła moja mama potem babcia męża. Ale nie wyobrażam sobie nie wyprawiac świąt, mam dziecko 7 letnie i je chce żeby był to dla niej smutny czas. xxxx nie wiem czy byś tak sobie "nie wyobrażała" gdyby w tragicznym wypadku zginęła twoja siostra z mężem i z którymś z rodziców NARAZ. Wiesz pijany kierowca, nagła śmierć, wku/rw na mordercę..... Nie wiesz co byś wtedy czuła.

Gość gość
Zgadzam sie z poprzedniczka. Jak sie radować. Co dzieciom powiedziec? Dlaczego rodzina nie jest w komplecie w tym wyjątkowym czasie? Urażona duma drugiego rodzica:-((

Gość gość
Padł tu pomysł wyjazdu ma święta, ja bym chyba tak zrobiła w tej sytuacji...Choć trochę oderwiecie myśli od tragedii, skupicie się na podróży, nowym miejscu, dziecko będzie miało atrakcje więc nie padnie tak wiele pytań o wasze smutne miny i łzy...pozdrawiam

Gość gość
Pierwsza Wigilia po tragicznej smierci mojej siostry byla we łzach .. :-(