Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GośćM

Jak pielegnujecie cere na codzien?

Polecane posty

Gość gość
Myjemy szarym mydlem i wycieramy , w ramach peelingu, szorstkim recznikiem. Zadnych chemikaliow na twarz nie nakladamy, dzieki czemu mamy normalna cere, ktora wyglada swiezo. Nie uzywamy klimatyzacji w samochodzie, nie spimy przy zamknietych oknach, nie smarujemy sie filtrami przeciwslonecznymi i mamy wystarczajaca ilosc wit. D co tez korzystnie wpywa na wyglad skory.

Gość gość
Makijaż zmywam płynem micelarnym od Mixa, potem peeling z la roche posay a poźniej krem od Repahage

Gość gość
mam pytanie do pan: kiedy jestescie pod prysznicem myjecie normalnie twarz woda i mydlem, czy tylko wczesniej lub pozniej tymi plynami micelarnymi ?

Gość Jaaagoda
Fajny krem nawilżający np.: Hydro&Dry Control Efektimy.

Gość Baake
Po 30 latach w końcu opanowałam sianowate włosy szamponem z keratyną Chantal.

Gość Lonika
Ja używam jakiegoś lekkiego toniku raz w tygodniu robię peeling. W szczególności skupiam się na pielęgnacji skóry wokół oczu bo już w wieku 19 lat miałam tam pierwsze zmarszczki mimiczne... Poza tym skóra wokół oczy wymaga największej pielęgnacji jeśli chodzi o strefę twarzy http://www.managernaobcasach.pl/krem-pod-oczy-dla-kobiet-dojrzalych-i-nie-tylko-sprawdz-dlaczego-warto-go-stosowac/ . Specjalny krem pod oczy i osobno do twarzy to moja codzienność.

Gość gość
ja z tej serii rózanej mam tonik i krem, bo mam cere wrazliwa, Ale przede wszytskim staram sie regularnie chodzic do kosmetyczki

Gość gość
u mnie w lazience must-have to tonik i krem. uzywam kosmetykow naturalnych, bo sa bezpieczne dla skory, moze na starosc nie bede taka pomarszczona :) mam tonik naturativ, fajnie odswieza skore i ma rozany zapach.

Gość gość
Ja jestem fanką wielostopniowej azjatyckiej pielegnacji. Wprawdzie cały ten rytuał jest nieco długi i wymaga zaangażowania większej ilości kosmetyków, to naprawdę warto. Ja po dwóch miesiącach widzę różnicę. Skóra jest jędrniejsza i ma ładniejszy kolor. Można sobie poczytać więcej o tym w necie i przejrzeć konkretne kosmetyki (np. na ekobiecej bo mają ich całkiem sporo i dobrze są opisane) no i poświęcić swojej cerze trochę więcej uwagi, bo potem na starość, będziemy sobie za to wdzięczne ;)

Gość gość
mam cere naczynkową, więc do pielęgnacji używam serii dr medica, kremy nawilżające codziennie, maksa raz-dwa razy w tygodniu i chyba tyle jeśli chodzi o podstawową codzienną pielegnację

Gość gość
dokładny demakijaż , maski i peelingi dwa razy w tygodniu. Masek uzywam oczyszczających bo mam cere problematyczna, najlepsza z dotychczasowych to chyba z aktywnym węglem(kupiłam w rossmanie na promocji z bielendy)

Gość gość
ja tez czesto peelinguje twarz, do tego tonik + krem nawilżający koniecznie :) to moja pielęgnacja. Bardzo też zwracam uwagę na codzienną pielęgnację stop, stosuję kosmetyki Acerin http://acerin.info.pl/ w tym celu, bo mam suchą i wrażliwą skórę. W takim przypadku regularne nakładanie kremów odżywających jest kluczowe.

Gość gość
kluczowe to jest to by kobiety zrozumialy ze nakladanie na siebie chemicznych produktow prowadzi ostatecznie do pogorszenia stanu skory, do uczulen i podraznien jesli nie od razu , to po jakims czasie

Gość gość
kobiety to kroliki doswiadczalne, cokolwiek wyjdzie na rynek, musza przetestowac kosztem zdrowia

Gość gość
Nawilżam, nawilżam i jeszcze raz nawilżam, ostatnio z sukcesem kremami Floslek.