Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny pomocy! menu

Polecane posty

Gość gość

Jutro mój mąż ma urodziny i przed chwila przyszedł z pracy i oznajmia mi ze jutro przyjdą jego kumple z żonami czyli około 5-6 osób plus nas dwoje i chyba dzieci, my mamy jedno, ale nie wiem czy ktoś przyjdzie z dziećmi.wszyscy mają przyjść na 19. Ja będę w domu kolo 16 juz po zakupach, musze trochę posprzątać, mąż wróci wcześniej to napewno zajmie się dzieckiem i coś mi pomoże ale co zrobić tak na szybko? Myślałam nad jakąś sałatka z kilku produktów żeby nic nie gotować i ewentualnie mięso do piekarnika wrzucę ale co jeszcze?

Gość gość
Jak mąż tak z dnia na dzień sobie organizuje imprezę, to niech też sam zasuwa w kuchni. Ja bym palcem nie ruszyła...

Na patelni podsmażyć cienko pokrojony boczek, do tego czosnek, bazylia, pieprz, sól, puszka pomodorów bez skórki i jak sie wszystko zagotuje dodac fete i tym wszystkim polac makaron. PYCHA

Gość gość
Nie trzeba nic robić w domu. W takiej sytuacji powiedz mężowi niech dla swoich gości kupi w cukierni tort lub ciasta oraz alkohole, jeśli macie zamiar je pić. Ty zamówisz różne pizze na 19 -stą. Często w pizzeriach w dostawie są też sałatki - także możecie skorzystać. Po imprezie niech mąż posprząta po swoich gościach a następnego dnia rano wyrzuci kartony. To wszystko.

Gość przepisnik
Moich kilka sprawdzonych pomysłów: - ZAPIEKANKI Skladniki: bułki, ketchup, pieczarki, cebula, ser żółty. Przygotowanie: usmażyć pieczarki z cebulą, przekrojone bułki posmarować delikatnie ketchupem, nałożyć pieczarki, posypać serem żółtym; zapiec w piekarniku. Podawać z sosami. Pyszne :) - PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM Składniki: ciasto francuskie, parówki. Przygotowanie: parówki (najlepiej berlinki) przekroić na pół, ciasto pokroić na cienkie paski, ciastem owinąć parówki (takie jakby mumie), zapiec w piekarniku. Dla bardziej urozmaiconej wersji "mumie" obtoczyć w jajku i sezamie i tak zapiec. Pyszne :) - FASZEROWANE JAJKA Skladniki: jajka, rzodkiewka, pietruszka, majonez. Przygotowanie: Ugotować jajka, ugotowane przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Żóltka, pietruszkę i rzodkiewkę pokroić i wymieszać, dodać majonez. Przygotowaną masę nałożyć na bialka jajek. Pyszne :) - RULONY Składniki: szynka konserwowa, biały serek (typu almette). Przygotowanie: na szynkę konserwową nałożyć serek i zawinąć w rulon. Bardzo proste, ale połaczenie Pyszne :) Jeżeli coś Ci się spodoba to daj znać :)