Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy dzieci z roku 2013

Polecane posty

Gość gość

czy dajecie dzieci do przedszkola w przyszłym roku? ja bym chciała ale boję się że się nie dostanie bo teraz znowu 6 latki mają być w zerówkach a dopiero 7 latki ida do szkoły i nie będzie miejsc

Gość Eliza 2014
Ja dałam już do żłobka jak dziecko miała 2 latka. Fakt do państwowego się nie dostało , chodzi do prywatnego ale naprawde bardzo , bardzo sobie wszyscy chwalimy łącznie z dzieckiem, oczywiście. Ja siedzę na drugim macierzyńskim na młodsze dziecko, ale mimo to nie żałuję, ze oddałam starszaka do żłobka :)

Gość gość
Mój syn (07.2013) poszedł we wrześniu do żłobka państwowego. W przyszłym roku na pewno pójdzie do przedszkola - mam nadzieję, że też do państwowego. A PiS niech przestanie mącić ludziom w głowach i rozdawać nie swoje pieniądze i decydować, co jest dla kogo lepsze. Trzylatek nie mogący dostać się do przedszkola, to porażka w cywilizowanym świecie.

Gość gość
Moj byl juz w tym roku. Ale ze względu na choroby zrezygnowaliśmy. U nas przyjmują od 2,5 roku. Na wiosnę podejmiemy jeszcze jedna próbę.

Gość gość
Moja jest z 10.2013. Październikowa. Chce ja dać w marcu po znajomości do państwowego juz mam ugadane. Jedyny problem to pielucha. Boi sie nocnika i ucieka jak robi po kątach. Fajnie mówi zdaniami i sama je i buty zakłada , do dzieci lgnie. Juz by mogla isc.

Gość gość
Mój z lipca. Już bez pieluchy od jakiegoś czasu chodzi, więc z tym nie problem. Ale martwię się czy będzie miejsce w przedszkolu. Bardzo chcę żeby we wrześniu poszedł. Do żłobka nie chodzi, bo nie musi - jestem na macierzyńskim, ale dokąd skończył 1, 5 roku chodzi na zajęcia do klubu malucha. Początkowo raz w tygodniu ze mną, obecnie dwa razy w tygodniu po dwie godziny zostaje sam. Taka adaptacja ;)

Gość gość
Moj tez lgnął do dzieci. Zaczwpial obce na ulicy,przytulal. A w przedszkolu mu sie nie spodobalo. Na caly swoj pobyt nie odezwal sie do zadnego dziecka;) z zadnym sie nie pobawil. Myslalam ze bedzie mi latwiej zniesc adaptacje ze on taki towarzyski.a tu zonk. Jak choroby zaczely sie nam non stop to z czystym sumieniem zrezygnowałam. Tak jak pisalam na wiosne pewnie sprobujemy ale jakos wewnętrznie nie mam przekonania ze dobrze robie.

Gość gość
Tak, mam zamiar zapisać go ale też boję się czy się dostanie w ogóle... Ja mam przedszkole kolo swojego bloku.

Gość gość
Mam te same obawy i wkurza mnie to mącenie. Moj synek juz chodzi do prywatnego zlobka

Mój syn juz chodzi. (3.2013) poszedł jako 2,5 latek i nieźle sobie radzi, chodziaż ma problem z biciem ;( ale panie jakoś go ogarniają, pieluchy nie ma od marca, ani w dzień ani w nocy, gadać zaczął koło maja/czerwca więc jakoś daje rade :) widzę jak się tam rozwija, więc choć wrzesień był ciężki to cieszę się że poszedł