Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc123456789

Ciąża czy coś złego?

Polecane posty

Gość Gosc123456789

Cześć dziewczyny. Podobnych tematów było wiele, ale jak wiadomo, każdy przypadek jest inny. Mam dylemat, powiem od razu ze wizytę u gina mam za tydzień ustawiona. Ale jest coś co nie daje mi spokoju. Mianowicie staramy się o dziecko i w tym miesiącu powinnam dostać @ 3 grudnia, dostałam 6. Obudził mnie rano silny ból brzucha więc wiedziałam od razu o co chodzi. Z tym że ten niby okres trwał jeden dzień średnio obfity. kolejne dwa dni to plamienia i to takie z jasnymi a nawet różowymi plamami na papierze. Spokojnie jedna wkładka by wystarczyła. A no i dodam że tego dnia gdzie miała przyjść @ i nie dostałam zrobiłam test i wyszedł negatyw. :-( zwariuje do tej wizyty. Pomożecie?

Gość gość
Zrób jeszcze jeden test, my nie wiemy i nie powiemy ci, czy jestes w ciąży, bo nie mamy pojęcia...

Gość gość
Zrob kochana jutro test ... Mi 5 dni po tetminie spodziewanej@ wyszedl pozytywny i to wieczorem ....

Gość gość
skoro okres był to nie ciąża, nie ma sensu robić kolejnego.

Gość gosc123456789
Pierwszy raz tak mam a ciąża mogłaby być prawdopodobna. Może za mocno się nakrecilam. Ale trochę się niepokoje. może któraś z Was miała coś podobnego??

Gość gość
Jak jej nie szkoda kasy to niech zrobi, jesli to ja uspokoi...a jesli to nie ciąża, to na pewno nic złego, nie musisz sie bać, tak juz czasem jest ze moze się zdarzyć inna miesiączka niz zwykle. Ja raz mam obfita a raz skapa i nic złego sie nie dzieje. Poza tym idziesz do lekarza niedługo to sie zapytasz czy jest ok i tyle. Nie martw sie

Gość gość
Ona chyba chciała usłyszeć, ze to może być ciąża... Kazda staraczka tak ma, ze oczekuje choc cienia nadziei. Tez przez to przechodziłam

Gość gosc123456789
Ale nie wiem czy to można nazwać okresem nawet. dwie podpaski na cały dzień? To okres? Trzecia na noc. Do tej pory przy okresach musiałam na noc zakładać tampona a teraz nic.

Gość gość
Ja też raz na jakiś czas mam skąpą miesiączkę, to że całe życie masz obfitą nie znaczy ze od tego cyklu nie będziesz mieć skąpej;)

Gość gość
gdyby to było plamienie implantacyjne pojawiłoby się przed okresem nie po. Bierzesz jakieś leki? Stres/ chęci zajścia mogły ci rozregulować

Gość gosc123456789
Żadnych leków. Stresów też nie. Nigdy jakoś nic z tych rzeczy na mnie nie działało. Ani leki, ani pogoda. Ostatnio kilka cykli miałam 25 dniowe, pół roku wcześniej po 27 dni. Więc raczej wszystko miałam do przewidzenia.

Gość gość
Dwie podpaski? Mi jedna by wystarczyła, gdybym nie zmieniała dla higieny, a czasem to i 5 idzie. Różnie bywa, zadna kobieta nie ma cale życie tak samo. Moze być raz obficie a raz skąpo i to normalne. A jesli podejrzewasz, ze to ciąża (bo podobno można miec okres na początku) to zrób jutro test. Jesli wyjdzie negatyw to sama będziesz wiedziała. Jedyne co moze cie niepokoić to jakieś zaburzenia hormonalne moze się pojawiły. Nie wiem, nikt nie wie co ci moze być, możemy się tylko domyślać, zrób jutro test i daj znac :)

Gość gość
w zyciu są pewne tylko śmierć i podatki. skoro cykle ci się zmieniają to okres też mógł. Nie nastawiaj się, jesli jakoś ci się przesunęła owulacja i to było plamienie, to test i tak nic nie wskaże. Poczekaj do gina. Ale na ciąże szanse są bardzo bardzo małe, jeśli w ogole. Czy krew była normalna pierwszego dnia?

Gość gość
Autorka robiła test. Nie jest w ciąży. Bardziej prawdopodobne jest że się nakręca

Gość gosc123456789
Pierwszego dnia były dwie bo tak jak mówisz dla higieny a od wczoraj czyli tj. Drugi dzień " okresu" jedna wkładka do dzisiaj by wystarczyła. Nie jestem aż tak zdesperowana że wmawiam sobie tą ciążę, ale jak polatalam po innych forach i poczytałam to na różne historie można trafić. Myślałam że tu znajdzie się ktoś kto ma/ miał podobna sytuację.

Gość gosc123456789
Jak na mnie nie była normalna. Ciemna i bardziej jak sluz z domieszką ciemnej krwi. O wielkie zdziwienie bez dużych skrzepow. Co mnie bardzo zdziwiło. Może tovtylko jakieś zmiany hormonalne

Gość gość
nie ma okresu w ciązy, Jak się spytałam ginekologa czy jest możliwe, bo akurat chłopak się nakręcił i truł, to mi powiedziała żebym zmieniła faceta bo ten to jakiś idiota. J Jeśli plamienie wystąpiło po spodziewanym terminie, a test wskazał brak ciąży to nie jesteś. Możesz mieć jakieś zaburzenia hormonalne i tyle. Ja miałam jeden okres właśnie taki kilka kropel i nic więcej. Ciązy nie było

Gość gosc123456789
Dobrze ze mam umówiona już tą wizytę :-)

Gość gość
prawdopodobnie progesteron coś nie halo. cyba. Raczej na bank nic poważnego

Gość gość
Autorko wiem jak czeka sie na ciążę i jak bardzo można doszukiwać sie objawów. Ja staram się juz rok o dziecko i co miesiąc mialam objawy ciąży, tzn wmawialam sobie. Taki okres jak twój też mi się raz zdarzyl i nic to nie znaczyło, chociaż u ciebie moze akurat być inaczej. Wiesz, ja niedawno przestalam się nakręcać, siedzieć na necie i czytać czy to może byc ciąża czy nie. Wiem jak bardzo pragniesz dziecka, ale podejdź do tego na luzie bo zwariujesz. Nie czytaj tego wszystkiego w necie. Ja tak samo robiłam, zakladalam tematy pytalam sie czy to mogą być objawy ciąży czy nie, zylam tylko tym... Klocilam sie nawet z mężem bo nic innego sie dla mnie nie liczylo tylko zajscie w ciążę. W końcu dalam na luz. Nadal co prawda robie testy owulacyjne , ale juz po nich nie nakręcam się i wszystkie objawy zwalam na okres. Jak dziecko bedzie miało sie pojawić to tak się stanie, a wmawianiem sobie objawów nie przyśpieszę tego... Tobie życzę dużo wytrwałości i przede wszystkim podejścia na luzie do tych staran. Korzystaj z zycia, kochaj sie z mężem dla przyjemności a nie w celu zapłodnienia, a dziecko w końcu przyjdzie. Ściskam cie mocno i życzę ci dwóch kreseczek, które pojawia sie na pewno wtedy gdy nie będziesz się tego spodziewala! :)

Gość gość
Witam. 4 stycznia po polnocy uprawialam pieszczoty z chlopakiem. Nastepnie on zalozyl prezerwatywe i wszedl we mnie. Byl to moj pierwszy raz. Przed wytryskiem wyjal czlonka i wytrysk nastapil juz na zewnatrz. Ok godz 10 rano dostalam okres, normalny, obfity jak zawsze, trwal 6 dni, jednak przyszedl dwa dni za wczesnie. Cykle mam regularne 27 dniowe. 12 stycznia, 2 dni po skonczonym okresie zaobserwowalam niewielkie, jednorazowe plamienie na bieliznie. Od tygodnia mam dziwne skurcze w podbrzuszu, wzdecia, zaparcia, mdlosci, czuje ucisk w brzuchu. Bardzo sie boje ze moge byc w ciazy.. Czy to jest w ogole mozliwe w moim przypadku?