Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500zl na dziecko od stycznia czy od kwietnia?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
sejm.gov.pl

Gość gość
Z tego co czytałam, to wypłacane maja być od kwietnia z nadpłatą od stycznia. Ale PiS tak kręci i wycofuje się ze wszystkiego, że nie liczyłabym za szybko na te pieniądze.

Gość gość
No właśnie. Ciężko cokolwiek z tego zrozumieć. Zastanawiam sie. Nie ukrywam ze dla niektórych jest to bardzo duza pomoc.

Gość gość
Dla mnie byłaby to ogromna pomoc te 500 zł .Na spłate wcale nie liczyłabym a czy dadza te 500z ł czas pokaze ale tez za bardzo nie licze bo zaraz z wszystkich bogaczy zrobia i tylko dostana ci co biora rodzinne . Nie bedzie ulgi prorodzinnej i 500 zł tez nie bedzie i tak dostaniemy po tyłakch .

Gość gość
Na pewno nie będzie wyrównania od stycznia, bo to mówili wyraźnie. I mówili, ze najwcześniej od maja ( najpierw od stycznia, potem marca, kwietnia, teraz od maja).

Gość gość
kazdy miesiac opoznienia to mnóstwo kasy dla nich

Gość gość
Na początku o wyrównaniu tez mówili wyraźnie. W gruncie rzeczy to zabawne, bo wiele osób z tego powodu na nich głosowało, a teraz oni ich wyrolują. :D Tak to jest, gdy sie wierzy politykom.

Gość gość
o wyrównaniu wcale nie słyszałam ( nie sledze w mediach tego tematu wiec mogałm nie słyszec ) tylko tyle ze bedzie te 500 zł dla wszystkich a potem ze dla najbogatszych nie - tylko zaraz zrobia z wiekszosci najbogatszych . Policzyli i sie zdziwili jak zyja Polacy .

Gość gość
Nic nie policzyli, tylko działali na zasadzie "obiecamy, a potem jakos to będzie".

Gość gość
obiecamy wszystko - byle tylko ciemny lud to kupił a kiedy już chwycimy władzę, to będą nas mogli cmoknąć w pompę.

Gość gość
dziwiłam sie kto na nich głosował ale teraz juz wiem

Gość gość
Z tego co słyszałem w TV to maja ruszyć wypłaty od kwietnia. Ponoć maja spłacać też te zaległe od stycznia. No i ulgą rodzinną w podatkach ma zostać.

Gość gość
ojej i ulga też co by nam za dużó nie dali he he

Gość gość
Ulga w podatku musi zostać, bo musiałaby być już uchwalona zmiana. Choć ich ostatnie działania pokazały, gdzie oni maja prawo, więc wszystko możliwe.

Gość gość
aha i administracja tego tematu ma byc w urzedach miasta i u gminy i tam trzeba papiery składac ale jakie jeszcze nie wiadomo bo to nadal nie ruszyło

Gość gość
Ulga w podatku musi zostać, bo musiałaby być już uchwalona zmiana. Choć ich ostatnie działania pokazały, gdzie oni maja prawo, więc wszystko możliwe. x A jakiż to problem zabrać ulgę za rok podatkowy 2016.

Gość gość
no ja mysle ze ulge prorodzinna zabiora jesli dadza po 500 miesiecznie

Gość gość
www.se.pl/wiadomosci/polityka/kiedy-wystapic-o-500-zl-na-dziecko-poradnik_743923.html x tu pisza, ze bedą wnioski rozpatrtwac do 3 miesiecy, bo bedzie ich lawina,i mozliwe, ze wypłaty- ze spłata rusza od wrzesnia.. ja jestem ciekawa, co bedzie z zasiłkiem rodzinnym, mam dziecko co jest niepsłnosrpawne, i pobieram zasiłek rodzinny na nie z dodatkiem do rehabilitacji to jest ok. 220 zł łcznie, pewnie on mie przestanie sie nalezec jakbym miała jeszcze te 500 zł, i jestem ciekawa, kiedy mam zgłosic ze dochody mi wzrosły przez to 500 zł, czy dopiero jak rusza spłaty ??

Gość gość
jeszcze ci dochody nie wzrosły o te 500zł. wiec nie msz co zgłazac, i moga nie wzrosnac, bierzesz rodzinne i dodatek , pewnie cos wykombinuja by jednak nie pacić wszystkim tak jak obiecali

Gość Jakie to żenujące
Nie licze na obiecane ich 500 zł. Teraz PIS wycofuje się z obietnic przedwyborczych.Okarze się że należę do sytuowanych i nie dostanie nic. Zawsze tak jest ,że każda partia obiecuje i nic z tego nie wychodzi.PO tez obiecywało i ludzie wierzyli tym kłamcom, teraz przyszli następni!