Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Robiłam badania dzisiaj a jutro bedą wyniki. Lekarz zlecił mi badanie krwi,OB, ALP, RF, kwas moczowy,glukozę i morfologię. Nie wiem do czego jest to OB?! Jednak mam tez inne objawy jak ból głowy i dzisiaj z rana dostałam tak jakby wodę różowawą której jest bardzo mało a przy tym ból jajników, do tego dochadzi ból pleców, rozdrażnienie. Dodam jeszcze ze ta różowiutką wodę dostałam tydzień przed @. W sumie dziwne. Jak myślicie moze to być ciąża zobaczymy jeszcze jutrzejsze wyniki! Moze to jest jednak ciąża jakie wy miałyście objawy?

Gość grosik1919
Odczyn Biernackiego pozwala sprawdzić czy w organizmie nie dzieje się nic złego, prawie przy każdym badaniu się go zleca. Pozwala wykryć ciążę dopiero od 10tyg, bo od tego czasu kobiety w ciąży mają podwyższone OB. Czy nie umiesz korzystać z wyszukiwarki google? Albo jakiejś innej? Pomyśleć to nie boli.

Gość gość
Czy wczoraj nie zakładałaś już takiego tematu? Dostałaś tam odpowiedzi. Nie wiemy czy jestes w ciąży, to muszą potwierdzić badania/leakarz. Każda kobieta ma inne objawy. U mnie zaczęły się dopiero w 7 tygodniu (ogólne osłabienie, mdłości, wymioty, straszliwa senność)

Gość gość
Jak dopiero za tydzień masz termin okresu to nie rozumiem Twoich pytań. Wszędzie trąbią, ż enajpierw nie dostajesz okresu albo jeśli starasz się o ciążę to badania najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Ja rozumiem, że chce się wiedzieć ale nic nie przyspieszysz i ciekawe ile takich tematów jeszcze powstanie?