Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paczekzbudyniem

Dziwnie mi...

Polecane posty

Gość paczekzbudyniem

Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Najpierw test z rana. Druga kreska pojawiła się tak szybko i tak wyraźna, że nie zdążyłam nawet mrugnąć. Potem poleciałam na beta HCG, sprawdziłam wynik on-line i wyszło, że jestem w 5 tyg. ciąży. Jak się czuję? NORMALNIE. Dlatego nie mogę w to uwierzyć. Po prostu nic nie czuję i przez to wydaje mi się ta ciąża taka nierealna. Czytałam wcześniej na różnych forach jakie objawy miały inne kobiety, każda wymieniała po kilka. Niektóre jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki. Ja oprócz tego, że okresu nie dostałam nie czułam kompletnie nic i tak do teraz. Chyba dopóki nie poczuję czegoś w swoim ciele to nawet ta beta HCG mnie nie przekona, że rzeczywiście jestem w ciąży. Nie umiem nawet się cieszyć, bo nie wierzę. Oglądam zdjęcia dzieci w 5tyg. ciąży żeby chociaż dobie wyobrazić swojego malucha ale mam wrażenie jakby mnie to nie dotyczyło. Czy są jakieś dziewczyny, które też tak wspominają swój początek?

Gość gość
Tak, ja tak miałam ;) Też dowiedziałam się na samiuśkim początku ciąży (planowana i wyczekiwana), właściwie pierwsze oznaki ciąży pojawiły się dopiero ok 9 tygodnia (strasznie mnie bolały piersi, zaczęły się okrutne mdłości). Dzisiaj mój "bezobjawowy początek" ma dwa lata i śpi właśnie za ścianą, zmęczony po ozdabianiu okna świątecznymi naklejkami ;) Zdrówka kochana, wszystkiego dobrego!

Gość paczekzbudyniem
Dziękuję :* Tak sobie myślę, że brak objawów to chyba dobry objaw. Nic mi nie doskwiera, czuję się normalnie (zobaczymy jak długo) i przez to mogę też normalnie funkcjonować. Tylko mam jeden problem, bo cały czas mam milion myśli, głowę zaprząta mi mój maluch. Jak ja poczuję, że on tam rzeczywiście jest to chyba zwariuję z radości :) Na razie ten ogrom szczęścia do mnie nie chce dotrzeć.

Gość gość
Ja tez się dziwnie czułam :) nie dociaralo to do mnie nawet jak na usg go podgladalam;) nawet jak urodzilam to byko takie niesamowite uczucie, rany to dziecko bylo we mnie i nosilam je 9 miesiecy. Taka czesc mnie i mojego meza.

Gość elka1185
nie miałaś kompletnie zadnych objawów?

Gość paczekzbudyniem
To są rzeczy które niby się wie ale jakby ma się do nich dystans. Dopiero kiedy to dotyczy bezpośrednio nas to mimo, że o tym wiedziałyśmy to zaczynamy to przeżywać. Ja teraz czytam, co się kształtuje u 5 tygodniowego dziecka i kiedy zacznie serduszko bić i raz nie wierzę, a raz ryczę ze wzruszenia. Do mnie to jeszcze nie dociera ale na pewno dotarło do mnie dziś, że ciąża, dziecko i macierzyństwo to coś wyjątkowego. Masz już swoje szczęście i bardzo się razem z Tobą cieszę, ja na swoje będę teraz czekać. A ile masz lat, jeśli mogę spytać? Ja 28, w maju biorę ślub więc pewnie mnie wybuli ;) hehe :) będę w 6 miesiącu ciąży. Spory jest wtedy brzuszek?

Gość paczekzbudyniem
elka1185 Tylko brak okresu i biała wydzielina z pochwy ale nie traktowałam tego jako objaw, bo normalnie w trakcie cyklu taka wydzielina występuje więc nie jest szczególnie dziwna. Dziś wynik beta HCG 3315 więc wątpliwości nie ma. Tylko ja w szoku ale wyjdę z tego ;)

Gość elka1185
no to zazdroszczę, chciałabym mieć już takiego bobaska ;) mam nieregularne cykle i ciężko z dniami płodnymi, ale mam nadzieje ze teraz się udało, @ mam na jutro, a dziś biały śluz..

Gość gość
Moje objawy byly jak na normalny okres. Byłam rok starsza od ciebie jak zaszlam w ciaze :)

Gość paczekzbudyniem
elka1185 Daj znać jutro. Teraz dałaś mi do myślenia, bo ja przed okresem miałam zwykle żółtawy śluz,a tym razem cały czas był biały i w dość dużej ilości dlatego kilka razy dziennie latałam do kibelka, bo jak poczułam mokro to pierwsza myśl, że to okres. Tydzień tak latałam i do durnego łba nie przyszła myśl, że może tym razem się właśnie udało. Tylko nie zauważyłam tej subtelnej różnicy w śluzie, bo już z góry założyłam, że nic z tego. Ponad rok się staraliśmy więc po tylu niepowodzeniach człowiek zaczynał przyzwyczajać się do porażek. Trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość elka1185
no a ja nie miałam nigdy przed @ śluzu więc nie wiem :D

Gość gość
Autorko ja miałam obawy i też nie mogłam uwierzyć ;) Bardzo długo to było takie nierealne, jak zaczynał się czas ruchów dziecka to też myślałam że mam schizy i w ogóle to jakiś dziwny sen. Co chwilę mnie coś zaskakuje choć trochę się już oswoiłam z ciążą i za każdym razem jakoś nie dowierzam :P Zdrówka dla Was i powodzenia!

Gość gość
Autorko to jest normalne że sie tak jakby nie dowierza i nic nie czuje. Nawet test pozytywny jakiś taki mało wymowny bo ciężko sobie wyobrazić że tam w brzuchu rośnie prawdziwy człowiek. Ja też tak miałam i dopiero tak naprawdę ostatecznie dotarła do mnie ta świadomość jak zobaczyłam to dziecko na USG, na ekranie wyginało się i ruszało się na wszystkie strony i to było dziwne bo ja w brzuchu kompletnie nic nie czułam. Dopiero po długim czasie poczułam ruchy dziecka w brzuchu

Gość gość
acha i jeszcze z tą świadomością to jest tak że po USG już dowierzasz że faktycznie tam jest człowiek, masz ten pewnik, to jest niezwykłe ale nadal jest to jakaś magia i tajemnica, bo nadal tak naprawdę nie wiesz jak to twoje dziecko wygląda, dopiero zaspokajasz swoką ciekawość po porodzie jak je widzisz na żywo :) Wtedy dopiero masz dowód, choć i tak jest to wszystko nadal dziwne haha Nadal jest to zaledwie wstepne jego poznanie bo będzie się jeszcze zmieniało po 10 razy na przestrzeni lat :) W ogóle to ciąża, poród i macierzyństwo to jakiś kosmos

Gość paczekzbudyniem
Po południu zaliczyłam drzemkę i jak się obudziłam to najpierw poczułam się podekscytowana nie wiedząc jeszcze czym, a potem nagle świadomość "Kurza stopa, jestem w ciąży!!!!!!!!" A kiedy wykonuje się pierwsze USG? W którym tygodniu? Dziś jak tylko odczytałam wynik bety to mój narzeczony od razu zadał pytanie "Kiedy będziemy mogli poznać płeć dziecka?". Hehe, obydwoje to przeżywamy i przez chwilę żyjemy normalnie i rozmawiamy o naszych zwierzakach, np. co dziś zmalowały, a za chwilę czytamy co mi wolno jeść, pić i robić i dosłownie jedno "przekrzykuje" drugie w podekscytowaniu jakbyśmy nagle małpiego rozumu dostali :) We wtorek mam wizytę u ginekologa i też nie mogę się doczekać. Trochę się z jednej strony boję, bo wiadomo... pierwszy trymestr... ale z drugiej strony jestem pełna optymizmu. Fajnie się czyta Twoje wypowiedzi, czuć w nich radość i spełnienie w macierzyństwie :)

Gość gość
często tak bywa ;), z reguły multum objawów od 4 tygodnia nie ma ;), spokojnie, jeszcze się ich doczekasz :D