Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oszukali mnie na allegro na prawie 200 zl czy policja cos z tym zrobi?

Polecane posty

Gość gość

Wylicytyowalam zaplacilam a przesylki nadal nie ma czy policja cos z tym zrobi czy powie ze 200 zl to nie wykroczenie, pomozecie?

Gość gość
Zgłaszała SPR do allegro?

Gość gość
Głupi tablet. Miało być: czy zglaszalas sprawę do allegro

Gość gość
Tak dzis zglosilam, bo ona pisala ze w piatek wyslala paczki nie ma telefonow nie obiera sms nie odpisuje.. A miala wyslac nr paczki potem jak probowalam blizej wieczora zadzwonic to wylaczony tel..

Gość gość
Tak zrobi, umorzy.

Gość gość
A to sklep czy prywatny? Ja kiedyś kupilam rzeczy na łączna kwotę... 32zl. Nie dostalam przez dwa tygodnie, więc zrobiłam dym. Szukalam innych pokrzywdzonych, wpisalam imię i nazwisko tej pani jako oszustka na forach o niej pisalam i znalazłam ja na nk i pisalam jej znajomym. W końcu wysłała towar.

Gość gość
Policja nie pomoże, ale Ty możesz jej narobić smrodu..niestety w tym kraju prawo chroni oszustów.

Gość gość
Sama pojade do rybnika i tej kur... Oczy wydlubie a jakk nic z tym policja nie zrobi wystawie jej adres tu i nr telefonu to pognebicie ja

Gość gość
Hehe dobra mysl mi zazucilas sprobuje i tak znalesc ja na forum internetowym i zrobic tak jak ty to jest cos moze zadziala tylko czy to pod oczernianie nie podlaczy, wiadomo to jakas prywatna dziewczyna w sumie niedawno zaczela sie bawic w sprzedaz na allegro bo malo komentarzy ma...

Gość pan byznesmen
na milicje nie ma co liczyć, ale idź z tym do PROKURATURY ! i zgłoś popełnienie przestępstwa mamy tutaj do czynienia z przestępstwem a nie wykroczeniem jak w przypadku zwykłej kradzieży (obecnie do wartości 437,50 zł to wykroczenie, do niedawna było 250 zł), tutaj wchodzi w grę ART. 286 par.1 KODEKSU KARNEGO o niekorzystnym rozporządzeniu mieniem i oszustwo nawet na 10 zł jest przestępstwem! prokuratura na pewno nie odmówi wszczęcia postępowania i można powiedzieć, że jak na polskie standardy działa dość szybko i sprawnie, jak dobrze pójdzie oszustka za 2 miesiące będzie już miała wyrok :)

Gość gość
Należy: - zgłosić na policję - wziąć pokwitowanie o dokonaniu zgłoszenia - zeskanować - wysłać do allegro - allegro zwróci c****eniądze korpka!

Gość gość
No z waszych wypowiedzi to przynajmniej widze juz jakies pocieszenie ze jedna uda mi sie odzyskac chociaz kase a tacy ludzie nie powinni bezkarnie chodzic po swiecie bo jak sie nie umie to sie nie bawi w wukcje internetowe,

Gość gość
22:03 nie będzie oczernienie tylko nie pisz o niej obelg. Najpierw napisz do niej wiadomosc,ze jeśli w przeciągu 24 godzin nie odda c****eniędzy to podasz jej dane do publicznej wiadomości, ze na stronie na fb o niej opowiesz oraz na zgłośoszusta. Napisz ile dni minęło?

Gość pan byznesmen
na początek powiedz jej, że jak nie zwróci kasy w ciągu paru dni, to idziesz z tym do prokuratury i za 2 m-ce będzie miała wyrok, plus wszelkie koszty z tym związane do zapłaty. poinformuj również o konsekwencjach, że z wyrokiem właściwie nie znajdzie pracy, bo nikt normalny nie przyjmie jej bez zaświadczenia o niekaralności - może się przestraszy i odda kasę a jak nie odda, to zgłoś naprawdę procedura zgłaszania przestępstwa jest bardzo prosta, wszystko powiedzą Ci na miejscu, tylko zabierz ze sobą wszelkie dowody, wydrukuj potwierdzenie wpłaty, jak również całą stronę z aukcją itd.

Gość gość
Minelo dwa tyg. Z czego wysylka miala byc 24h dzwonilam do niej w tamtym tyg to powiedziala ze wyslala no i ze wysle nr przesylki ale juz jest kolejny tydzien i ani nr ani przesylki a telefon jak zaczelam dzwonic nie odbiera potem wylaczyla i na sms tez nie odpisuje, napisalam jej ze czekam na przesylke do piatku inqczej sprawe zglaszam na policje ale pewnie i tak nic nie odpisze bo na wczesniejsze e meile nie odpowiadala

Gość gość
Panie bizmesmen ja mysle ze jak zaczne ja straszyc ta ja zapewne to i tak nie ruszy.. Bo to juz do niej nerwow nie mam ile mozna pisac prosic a ona nawet nie odpowie.. Pewnie by tylko przeczytala i sie rozesmiala...poczekam na przesylke do piatku i w poniedzialek ide na policje, bo to nie jest 20 zl... Niech sie za robote wezmie a nikogo sponsorowac nie bede..swoja droga to na allegro jeszcze ma wystawione przedmioty tyle ze warte mniej i wlasnej roboty to tamtym moze wysle az wkoncu kogos znowu oszuka

jeżeli sprawa pójdzie do policji i zgłosisz to allegro to przecież jest ochrona do 10 tys transakcji allegro, dostaniesz zwrot.

Gość pan byznesmen
Tłumacze Ci przecież, że na policje nie ma sensu chodzić, bo albo oleją albo sprawa będzie się wlokła miesiącami. Miałem już 2 podobne przypadki z Allegro, więc wiem co mówię, idź do prokuratury.

Gość gość
U mnie jest taka policja ze jak biedak ukradl bulke i konserwe to go zamkneli i wytoczyli sprawe w sadzie mimo ze kasjerka zaplacila za niego za to co ukradl lecz uznali ze ona nie jest osoba kompetena bo nie rodzina, wiec moze i w tym pomoga :) napisze wam jak to sie skonczy jak cos juz bede wiedziala Pozdrawiam.

Gość gość
Zeby odzyskać pieniądze z programu ochrony kupujących wystarczy mieć potwierdzenie zgłoszenia na policję - a takie potwierdzenie POLICJA musi wydać. A upublicznienie danych osobowych - to proszenie się o kłopoty - i to nie za 200 zł ! Kupa durnych doradzaczy sie zebrała z panem byznesmenem na czele i pitolą byle co.

Gość pan byznesmen
ode mnie to się łaskawie odpier/dol, nie pisałem o żadnym upublicznianiu danych

Gość gość
Teraz pełno takich oszustów jest na allegro

Gość gość
p**do glupia allegro jest ubezpieczone do 10 tys z tranzakcji. Musisz zglosic na policje kradzierz i zeskanowac pismo i wyslac im i zwroca ci kase.

Gość gość
Witam:) po wczorajszym zgloszeniu na allegro i zastraszeniu tej Pani policja dzis po raz pierwszy odpisala mi na poczte , ze byla ponoc chora i temu jej sie przesylka przedluzyla, oczywiscie wpierw dostalam wyjasnienia od allegro ze sporu wiec allegro pomoglo! Dzieki nim jakies kontakt przynajmniej zmusilo ja do odezwu do mnie, wyslala zdjecie nr przesylki z dzisiejsza data , takze juz teraz moge spac spokojnie, trzymajcie sie cieplo i wesolych zycze:)

Gość pan byznesmen
no widzisz..

Gość gość
ja też się zastanawiam czy nie zostałam oszukana, tylko nie przez allegro a przez: http://markowezapachy.pl/. Od niedzieli czekałam na potwierdzenie zamówienia, w końcu w pon wieczorem zaakceptowali płatnośc, myślałam naiwnie że następnego dnia wyślą i otrzymam towar do końca tygodnia (obiecują w ciągu dwóch dni), to teraz piszą mi, że nie mają wybranego produktu w magazynie. Nie wiem co mam robić, bo kontaktu z nimi nie ma żadnego, mam jeszcze poczekać czy zgłaszać sprawę na policję? W każdym razie przestrzegam przed tym sklepem, bo właśnie na kafe się reklamowali.

Gość gość
Ani policja ani prokuratura nie pomagają poszkodowanym, a wręcz chronią oszustów. Raz prokurator natychmiast umorzył sprawę stwierdzając brak przestępstwa, a drugi raz policjant od razu stwierdził, że niczego nie zrobią