Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przestac byc nudną, szarą i nieśmiałą?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym być przebojową, pewną siebie kobietą. Sama ze sobą juz zle się czuje. Mam dosyć ze wszędzie jestem niewidzialna. A na studiach mnie lubią tylko jak cos potrzebują. Chciałabym się zmienić tak żeby w końcu czuć się dobrze ale nie wiem jak to zrobić. Nie umiem się nikomu sprzeciwić albo odmówić, nie mam gustu do fajnych ubrań bo zawsze ubierałam się w cokolwiek, nie umiem sobie zrobić makijażu bo nigdy się nie malowałam. Nie wiem jak zachować się wśród ludzi bo zawsze tylko przytakiwałam większości. Nie chce być już zawsze taka c**a bez własnego zdania.

Gość gość
zaakceptuj siebie to ty tak widzisz swoją osobę inni mogą cię postrzegać inaczej

Gość gość
Jak mam zaakceptować siebie skoro mi przeszkadza ze taka jestem. Mam się zmuszać? A nie lepiej cos zmienić?

Gość gość
problem jest w tym że nie jesteś szarą myszką tylko tak myślisz zmień myślenie

Gość gość
Zacznij od mialych zmian, nowa bluzka + pasujace do niej kolorem kolczyki/szminka. I usmiech na twarzy + asertywnosc

Gość gość
Youtube to skarbnica wiedzy. Jak masz problem z ubiorem czy makijażem, tam jest mnóstwo filmików na ten temat. Wiele się można nauczyć.

Gość Turkuć
Znajdź pomysł na siebie i go realizuj. Nie kopiuj innych osób bo kopia zawsze jest gorsza od oryginału. Nieśmiałość która tłumi twoje prawdziwe "ja" jest do zwalczenia, tylko trzeba się zawziąść i regularnie nad sobą pracować.

Gość gość
A od czego najlepiej zacząć?

Gość gość
ale z czym od czego zacząć? Z wszystkim? Nie wiem, od czego chcesz. Najlepiej codziennie dodawać jakieś małe zmmiany życia, żeby nie wszystko na raz..

Gość Turkuć
Stwórz projekt samej siebie. Na studiach pewnie już robiłaś jakieś projekty, prawda? Najpierw zdefinjuj cele, potem metody wdrażania itp. Trochę nie mam czasu, ale potem podam szczegóły. Jeśli chcesz.

Gość gość
Ja bym Ci radził robić coś małymi kroczkami, a na pewno dojdziesz do celu, trzeba tylko pracy nad sobą, a wszystko się uda :D Autorko? pisz na hortyawn@wp.pl :)

Gość gość
Postaram sie. Myślicie ze lepiej zacząć od wyglądu czy od asertywności?

Gość Hortyawn
Od wnętrza, czyli asertywności :)

Gość Turkuć
Ocen szanse realizacji poszczególnych celów. Zacznij od tego co najłatwiej ci jest osiągnąć, a te trudniejsze zostaw na końcu. Pierwsze sukcesy dadzą Ci napęd do osiągania kolejnych trudniejszych celów.

Gość gość
popiszemy na gg 56937886

Gość gość
chętnie też popisze z nieśmiałym chłopakiem odezwij się do mnie na gg56937886

Gość z życia wzięte
po co coś zmieniać i być sztucznym, udawać? bądź sobą naturalnie zamiast kim innym sztucznie