Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze siadanie czy raczkowanie

Polecane posty

Gość gość

Mój syn jeszcze nie siada samodzielnie. Jak siedzi u mnie ładnie się prostuje, ale sam nie usiądzie. Za to od dawna pełzał a od jakiegoś tygodnia raczkuje. Jest to dość płynne raczkowanie. Ma 7,5 miesiąca. Pytam bo u mnie zawsze dzieci zaczynały od siadania a dopiero potem pełzanie, raczkowanie. Jak to było u Was?

Gość gość
Pierwsze dziecko raczkowało później usiadło, drugie odwrotnie.

Moja usiadła w wieku 6 mieś i wtedy też już pełzała . A twój już zaczyna stawać ? bo moja właśnie wieku 8 mieś już stała ładnie

Gość gość
U mnie też najpierw raczkowanie,a potem dopiero sama usiadła

Gość gość
Tu autorko. Tak staje, nie pozwalam mu na to. Niestety ja stawałam około 7-8 miesiąca i miałam długo problemy z prostymi nogami. Chodziłam 5 lat na rehabilitację. Pediatra u nas kazała dziecko za każdym razem kłaść jak będzie stawać i tak robię.

Gość gość
agatki dziecko pewnie teraz nieźle krzywe jest ale agatka się nie przyzna i napisze, ze to 8 cud świata

Gość gość
no i 1 dzieć usiadł, ale nie raczkował, no może ze 2 dni 2 dzieć nie pamiętam co było najpierw, ale czy to ważne? za 20 lat nie będzie to maiło żadnego znaczenia tak się nakręcacie tym siadaniem, raczkowaniem, staniem, itd., chodzi o negatywne nakręcanie, ze jak odwrotnie cos zrobi to pewnie mpd

Gość gość
mój też najpierw pełzał i raczkował, dopiero później sam usiadł...ale to było jakoś w krótkim odstępie czasu po tym jak zaczął raczkować usiadł...

Gość gość
Agatka woli by jej dziecko było pierwsze i najlepsze, nawet kosztem jej zdrowia. Kiedyś przyjdzie do niejbcorka w wieku 15-16 lat i zapyta czemu ma krzywe nogi. A Agatka powie: bo Twoje robienie szybko wszystkiego było jedynym czym mogłam się pochwalić. Nie kumam, przecież każde dziecko w koncu siadzie, wstanie, pójdzie. To nie jest żadna "zasluga" czy "osiagniecie" matki, człowiek po prostu tak się rozwija... :-/