Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W czym kąpiecie swoje kilkulatki?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie, czy kąpiecie swoje kilkulatki? Mam w domu synka (4 latka) i córkę (1,5 roku). Tracę fortunę na Oilatum :/ Rozglądam się za czymś tańszym i nadającym się do skóry małych wrażliwców. Co polecacie?

Gość gość
Szare mydło (sprawdziło się każde), dobre też do włosów, oliwa z oliwek lub olej kokosowy, żeby okazjonalnie nawilżyć. Śmiało próbuj.

Gość gość
W wodzie :p

Gość gość
Oilatum wcale nie jest "najlepszy", dużo się płaci za markę niestety... Ja używam do kapieli moich dzieci polska Ziaje (maja 1,5 i 3 latka).

Gość gość
Płyn do kąpieli bobini extra piana ale to raczej nie jest dla wrażliwej skóry może jakieś kosmetyki z rossmana będą dobre

Gość gość
Oilatum to jest syf. Naucz się czytać składy, bo to nie jest jakaś fizyka kwantowa, a twój portfel i zdrowie rodziny tylko na tym zyska.

Gość gość
Używam emolium. Te nowe kosmetyki z rossmanna dla alergików miałam raz i więcej nie kupiłam. Nawet za 5zł juz bym tego nie chciała. Jedne z gorszych moim zdaniem.

Gość gość
altera z rossa, super i w miarę tanio i wydajnie...

Gość gość
ja kupuje mixa, nivea badz hippa. A jesli mialabym uporzadkowac w kolejnosci to hipp na 1 miejscu,na 2 remis mixa i nivea

Gość gość
Dermedic, Ziaja, Dzidziuś, Bambino (ostatnio w Rossmanie kupiłam żel 2 w 1 do kąpieli i mycia włosów - rewelacja!). Oilatum itp. nie jest warte swej ceny, zresztą to żadna rewelacja pod względem składu.

Gość gość
Dziecko kapie w wodzie i szrym mydłem.

Gość Migea
Ja kąpie w Dzidziusiu ale jeśli skóra robi sie wysuszona, szorstka czy swedzi smaruje po kapieli emulsją do ciała Latopic. Działa ona nawilżająco, troche natłuszcza i regeneruj naskórek, zawiera kompleks przeciwświądowy wiec maluch przestaje sie drapac i dodatkowo podrażniać skóre.

Gość gość
Tańszy odpowiednik to atoperal. Ja nam córkę 2 letnia i początkowo kapalan w nivea baby. Ale wysuszal jej bardzo skórę. Ja stosuje Nicea premium Care czy jakoś tak ten granatowy i córka raz sie uparla ze chce mamy mydło więc dałam. Skora miękka mila w dotyku. Od tamtej pory używany wspólnego żelu pod prysznic :) słyszałam tez ze niby da da polecają dla maluchów

Gość gość
Ziaja Med AZS olejek do mycia, 15 zł za butelkę 270 ml albo olejek ZIaja Ulga, 8 zł za 200 ml.

Gość gość
W wodzie. A pupę,ręce,buzie,stopy,pachy i pachwiny mydlem. Czasami zrobie pianę z plynu dla dzieci. Ma 2,5 latka

Gość gość
wszelkie emolietny przesuszają moją 5 latkę (poza mleczkiem musteli dla atopików), kupuję więc albo szare mydło, albo takie eko w kostce o najprostszym składzie+kilka kropli oliwki do wody. niekiedy upiera się na atrakcje w kąpieli to w mam w zapasie jakąś ziajkę lub hipp do piany czy te tabletki kolorowe z rossmana.

Gość gość
Ziaja - polskie, tanie swietne kosmetyki. Tez wczesniej wydawalam fortune.

Miałam problem ze skórą mojego syna. Nie pomagały kremy i maści a pani dermatolog poleciła mi kapać dziecko w wodzie mineralnej. Bardzo pomogły nam kąpiele z dodatkiem sody oczyszczonej. Maluch leżał w takiej miksturze około 20 minut, potem mycie naturalnym mydłem ręcznie robionym lub alepo.

Gość gość
Ziaja płyn do kąpieli azs, balsam po kąpieli ziaja cały koszt 30 zł. Bardzo wydajny.

Gość gość
Moje dzieci 1.5 i 3 lata nie mają żadnych problemów ze skórą, więc kapie w zwykłym płynie dla dzieci lub mydłem. Nie wiem po co wydziwiac jeśli dziecko nie ma problemów o.O

Gość gość
W rzece, po co marnować wodę