Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krasnal122

czy moge byc w ciazy ?

Polecane posty

Mam niedługo 17 lat . 1 grudnia powinnam dostać normalnie okres ( minęło 28 dni od poprzedniego, pomijam fakt, że mi się zazwyczaj spóznia tak do tygodnia ) dzis mamy 10 grudnia okresu nie mam nadal. 4 grudnia spotkałam się z chłopakiem i mieliśmy pierwszy bliższy kontakt mianowicie jego palce znalazły się w mojej pochwie no a moja ręka na jego przyrodzeniu. W pewnym momencie poczułam, że mam delikatnie mokrą rękę ale no wiadomo, nie wsadziłam sobie jej tam aby móc zajść w ciązę. Każdego momentu dokładnie nie pamietam, choc probowalam sobie wszytsko przypomniec. Byc mze sie dotknelam przez prypadek.To wszystko wydaje się nam śmieszne ale już oboje tracimy głowę bo i okres się spóznia i jest mi strasznie nie dobrze już właściwie 5 dzień ! Jest możliwość ze jestem w ciązy ? Czy to normalne ze mam mdłości przed okresem ? Strasznie sie martie i caly czas placze. Z góry dziękuje za odpwoeidz !

Gość gość
Myśle ze jest mało prawdopodobne żeby to była ciąża. Brak okresu moze być wywołanym stresem. Myśle ze jest za wcześnie na jakieś objawy chociaż niektóre kobiety czuja juz na początku od zapłodnienia ze sa juz w ciazy poczekaj jeszcze kilka dni i zrób test. Powodzenia!

Gość gostek 1234
Bardzo mało prawdopodobne że jesteś w ciąży. Stres i myślenie o całej sytuacji dodatkowo nakręca twój organizm przeciwko tobie. Postaraj się nie myśleć o tym i wyluzowac chociaż potrafię sobie wyobrazić że nie będzie to łatwe. Życzę Ci żeby wszystko ułożyło się po twojej myśli.

Gość gość
Stosujesz juz tampony?

Gość gość
okres może się spóźnić z wielu przyczyn. Wyznaczasz sobie fazy cyklu?

Gość gość
"Mam niedługo 17 lat . 1 grudnia powinnam dostać normalnie okres ( minęło 28 dni od poprzedniego, pomijam fakt, że mi się zazwyczaj spóznia tak do tygodnia" A moze to nie miesiączka spóźnia się zawsze o tydzień, lecz Twoj cykl nie trwa 28 dni, lecz 28+7, czyli 35 dni? Nie ma reguły, że wszystkie mamy cykle idealnie 28-dniowe, a jesli jest inaczej, oznacza to spóźnienie (lub przyspieszenie). Zrob sobie porządna obserwację cyklu, wykonaj kilka wykresów, mierz rano temp., obserwuj śluz (płodny i niepłodny) i wszystko notuj w kalendarzyku. Po 3 cyklach powinnaś wiedzieć, kiedy masz owulację, a kiedy miesiączka faktycznie się spóźnia.

Gość gość
niestety zauważyłam ze nie dla wszystkich jest to takie proste...