Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka mama synka

Czy powinnam się martwić?

Polecane posty

Gość autorka mama synka

Witam. Bardzo sie martwię o mojego synka. Ma 16 miesięcy. To objawy które mnie niepoją - biega po mieszkaniu "w tą i z powrotem", - nie umie zająć się zabawą dluzej niz minutę, nawet jak go zachecam, ogólnie szybko rezygnuje z jednej czynnosci by przejść do kolejnej - okolo 3 razy dziennie zdarzy mu się iść na palcach - bawi się raczej nosząc jakis przedmiot, np. piłkę którą rzuca i ma z tego ubaw, układa klocki, ogląda książeczki, biega, wyjmuje rzeczy z szaf zeby je ponosić ale zabawy typu karmienie misia nie wchodzą w grę, czasem, rzadko robi brum brum samochodem - pokazuje palcem ale tylko np w książeczce - pieski kotki ptaszki rybki itd. - mówi mama i dada ale jak powiem zeby to powiedzial, i nic więcej niestety, reszte po swojemu mówi, ogolnie cały dzien "gada" lecz po swojemu - nie lubi się przytulać, ale buzi daje jak poproszę ogolnie z dotykiem nie ma raczej problemu, nawet przychodzi sie przytulić do nogi, ale jak mam go na rękach to nie lubi się tulić, A teraz moze plusy: -patrzy w oczy -uśmiecha się - lubi podejmowac zabawę w akuku, gdzie jest Mati - przynosi książeczki zebym mu poczytała, piłeczki zeby sie pochwalic, chodzącego chomisia zebym go włączyła - jak mówie chodź do mamy to przychodzi -zna części ciala, pokazuje na mnie, na misiu, na sobie pokazuje gdzie ma włosy - jak coś chce to płacze i stoi przy tym aż przyjdę - nie wiem czy to plus - lubi myć rączki, ząbki - lubi babcie, ciocie, równiez sie do nich smieje - daje cześć, robi papa, jaki jetsem duzy, kosi kosi, halo halo - jak ma na to ochotę - lubi sie wspinac po schodach, na łózko itd. Proszę o szybką odpowiedz, bardzo się martwie nie wiem czy przesadzam, czy w jego wieku to jest akceptowalne?

Gość gość
A Ty sie dobrze czujesz?Czy to jest prowo?

Gość gość
Tak,powinnas sie martwic,ale o siebie.