Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na co pomaga mielone siemię lniane?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie - na co pomaga mielone siemię lniane? Pijecie siemię lniane? Regularnie? Na co wam pomaga? Pijecie w celach zdrowotnych czy dla urody? Mam włosy w fatalnym stanie - łamią się i wypadają. Zastanawiam się nad kupnem siemienia lnianego, ale do końca nie wiem czy to ma sens. Gdzie to się w ogóle kupuje? Apteka?

Gość gość
Podobno pomaga na wrzody na żołądku

Widziałam, że wiele blogerek robi z siemienia lnianego wcierkę do włosów. Ja jeszcze nie próbowałam tej metody.

Gość gość
Siemię lniane na pewno pomaga na wrzody, osadza się na ściankach żołądku. Moja kosmetyczka robi mi też, przed oczyszczaniem skóry, maseczka z rumianku i siemienia.

Gość gość
Faktycznie trochę przy zaparciach pomaga, ale raczej jako wsparcie racjonalnej diety czy kuracji dicopegiem.

Gość gość
Len jest bardzo zdrowy. P.S Portal ABCzdrowie to straszenie ludzi.

Gość Liter
Za dużo by pisać. Dr Budwig (taka pani żyła94 lata) najwięcej o tym pisała. Kuracje, itd. Poszukaj też coś na blogu PepsiEliot. Pamiętaj że do siemienia trzeba pić bo może zatkać jelita (ileś siemienia +300?ml, tak czytałem na jakimś opakowaniu). A jeśli chodzi o włosy to najwięcej zmienisz jedząc zdrowo. Odżywki od zewnątrz nie są tak skuteczne jak odżywianie od wewnątrz. Zbilansowana dieta. Połączenie azjatyckiej ze śródziemnomorskią: https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/youre-fat-asians-arent-heres-why