Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto czeka na 500 na dziecko tak jak ja?

Polecane posty

Gość gość

Ja to juz nie moge się doczekać:) juz mysle na co bede wydawać te pieniądze. A wy kobietki myślałyście?

Gość gość
do roboty szmato a jak ci malo placą to zostan prostytutką

Gość gość
A po co mam pracować jak mogę siedzieć w domu? Zazdrościsz?

Gość gość
Ja co roku mam zamiar rodzić.

Gość gość
No pewnie, teraz nie opłaca się pracować. Ja tam wolę siedziec w ciepłym domku z dziecmi, wysypiać sie a wy zapieprzajcie :) pracujcie pracujcie, komuś trzeba zabrać żebym miała:)

Gość gość
Zmieni się władza zabierze pieniądze a tobie bachory zostaną

Gość gość
Nieprawda

Gość gość
Haha, mam przecieki że to nie będą pieniądze dla patologicznych mamuś tylko bony, które trzeba wydać na DZIECKO! Dlatego ty nic z tego nie będziesz mieć pasożycie, tylko dziecko! Nie ciesz się, bo ten socjal długo nie potrwa, poza tym pracują nad obwarowaniem tej ustawy tak, żeby uniknąć wyłudzeń i żeby pieniądze rzeczywiście były przeznaczane na dziecko.

Gość gość
Ludzie, przecież ten pomysł nie przejdzie, budżet tego nie wytrzyma. Nie zrealizują tego i dobrze, bo to prowadzi to rozkwitu patologii, jak powyżej. Dzieci powinno się wydawać na świat świadomie i z miłością a nie dla kasy. One potem cierpią na tym, bo taka wyrodna matka zamiast przeznaczyć tę kasę na dziecko, już planuje, co dla siebie za to kupi.

Gość gość
To podaj link do tej informacji

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona neptyk czyli Mateusz kołbuc tam mieszka już wiecie?

Gość gość
Ja zawsze to co dostaje na dziecko, przeznaczam na siebie, na dziecko to mąż ma pracować. Teraz staramy sie o drugie :) ale jak mówicie, ze tego ma nie być tych 500 to musze sue jeszcze zastanowic

Gość gość
Oj, bony, żaden problem. Sprzedam na allegro. Spokojnie. Damy radę.

Gość gość
A ja mam znajomości w sklepach, zrobie ściemę, ze na dziecięce rzeczy wydaje :)

Gość gość
Ja to mysle przeznaczyć to na zabiegi u kosmetyczki, bo mam ostatnio problemy z cerą. A ty autorko na co?

Gość gość
Ja niue wiedzę, że będą bony. Będzie gotówką. Fajnie.

Gość gość
Nie będzie gotówki, tylko bony i kontrola na co wydawane. Tak jest w projekcie ustawy, ale to tylko projekt, nad którym pracują, jest też opcja żeby podwyższyć próg dochodowy, pobierania tego świadczenia nie można łączyć z innymi zasiłkami . Muszą to ograniczyć i uszczelnić, bo kasy nie ma dla aż tylu osób i trzeba dołożyć wszelkich starań, żeby te pieniądze wydawano zgodnie z ich przeznaczeniem na dzieci! To wiarygodne wiadomości z pierwszej ręki.

Gość gość
Nie wstyd wam okradać własne dzieci?

znałam kobietę z trójką dzieci która dostawała kasę z opieki po przedstawieniu paragonów na to co kupiła. I pamiętam jak okupowała sklepy z odzieżą dziecięcą i żebrała od ludzi paragony. Niezły biznes a dzieciaki w rzeczach z lumpeksu chodziły

Gość gość
Ja tam nie będę ze swoich podatków dawać na cudze bachory. Utrzymanie dzieci to obowiązek rodziców a nie państwa, bo państwo tych dzieci nie narobiło. Nie stać na dziecko, to nie rób dzieci. Jestem za darmową szkołą, lekami i stołówkami dla najbiedniejszych dzieci, bo to nie ich wina, że są z biednych rodzin, pomocą dla rodziców upośledzonych dzieci, którzy nie mogą pracować ze względu na całodniową opiekę, ale na tym rola państwa się kończy. Państwo nie jest od utrzymywania dorosłych zdolnych d pracy nieudaczników.

Gość gość
Głupoty opowiadają z tymi bonami. Ja to już doczekać się nie mogę, dostanę na dwójkę. Wolę nawet później dostać, bo wtedy uzbierał się większą kwota, z wyrównaniem będą płacić. Dzieci do babci, a my na wakacje. :-) :-)

Gość gość
przeciez 500zl na dziecko bedzie wliczac sie do dochodu wiec jesli w tym roku sie zalapiecie to w nastepnym juz nie. I jest od drugiego dziecka czyli jak macie 2 to dostaniecie tylko 500zl. Wy czytalyscie wogole cokolwiek na ten temat czy bedzieci plodzic dzieciaki co rok zeby sie utrzymac?

Gość gość
Nie znasz prac nad tą ustawą od kuchni, więc się nie wypowiadaj. Eksperci uznali, że pomysł z gotówką nie wypali, było dużo protestów, trzeba kontrolować i rozliczać z tych wydatków i żadnego wyrównania nie będzie, bo dopiero od wejścia w życie ustawy będą obowiązywać te bony.

Gość gość
Chory pomysł i nie do przeprowadzenia, grozi nam grecki scenariusz. Dobrze, że jestem dobrze wykwalifikowana i mogę pracować za przyzwoitą kasę w Luksemburgu, gdzie wysokie zarobki, niskie podatki a w Polsce przez pisuarskie pomysły PKB spadnie i stopa zycia całego społeczeństwa się obniży, bo wiele nierobów zwłaszcza kobiet bez kwalifikacji i ambicji zamiast iść do roboty, płacić podatki będzie płodzić na potęgę i bujać się na socjalu. Jak PIS może być tak krótkowzroczny! Nawet te bony, o których ktoś wspominał, nie powstrzymają patoli przed oszustwem i zamiast utrzymywać swoje dzieci będą chlać za tę kasę.

Gość gość
Chyba nie wiesz co mówisz, będzie z wyrównaniem. A niech się wlicza, ją nic nie zarabiał, mąż też ma grosze, będziemy mieć w końcu kasę.

Gość gość
A nie lepiej zarobić niż liczyć na jakieś socjale i jeszcze kosztem dziecka? Poza tym ludzie, nie ekscytujcie się, ustawa jeszcze nie weszła w życie, to wszystko na wodzie pisane palcem, może się jeszcze wiele zmienić do tego czasu, może nawet obalą PIS.

Gość gość
Ludzie to jednak nie mają godności. .Nawet własne dziecko okradną...

Gość gość
czy wy rozumiecie ze te pieniądze mają być dla dzieci a nie na wasze kosmetyczki i pierdołki?

Gość gość
Nowoczesne mamuśki nie za dobrze wam!! Roczny macierzyński,tacierzyński,prywatne przedszkola,żłobki o pampersach,gotowych zupkach,kaszkach i innych pierdołach nie wspomne.Jak byście miały dzieci wtedy co ja to byście zginęły 16 tygodni macierzyńskiego i do roboty.

Gość gość
Chyba cię powaliło,500 złotych na dzieciaka wydam. :-) Coś tam się kupi, nie mówię, ale bez przesady.