Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marietta Kaluza

Problem z zajciem w ciaze

Polecane posty

Gość Marietta Kaluza

Witam wszystkie kobietki. Pisze do Was bo czuje sie bezsilna. Od dluzszego czasu probuje zajsc z moim partnerem w ciaze,jednak na razie sie nam nie udaje. Ginekolog mowi ze to przez moje nieregularne miesiaczki i ciezko jest obliczyc dni plodne. Czy ktoras z was miala podobny problem i jak sobie z nim pordzilyscie? Ja probuje uprawiac seks jak najczesciej tzn co 1-3 dni ale zastanawiam sie czy tak czeste stosunki nie oslabiaja jakosci nasienia?

Gość gość
Ja mam regularne. Staramy się od pół roku i nic z tego nie wychodzi.

Gość gość
Idz do dobrego lekarza. Czasami pomaga odblokowanie psychiczne...

Gość gość
moze kup testu owulacyjne w aptece lub afrodyte?

Gość gość
Sprawdź hormony Tarczyca tsh, ft3, ft4 Prolaktyna w dowolnym dniu cyklu Progesteron w drugiej fazie cyklu Zapisuj iluminowanych masz cykle, czy sa plamienia itp bo to wszystko ma znaczenie

ja również się staram, ale też mam nieregularne cykle. Dziś jest np 42 dzień mojego cyklu (zwykle mam takie ok 30-38 dni) ale test wyszedł negatywny :-( to pewnie przez stres niestety

Gość gość
Ginekolog powinien ci dać skierowanie na wszystkie badania. Możesz mieć na przykład PCOS, skoro masz bardzo nieregularne miesiaczki. Ja od swojego ginekologa w klinice Medilux (http://www.mediluxclinic.pl/) dostałam po wynikach badań skierowanie do kliniki leczenia niepłodności, no i się tam wybieram z mężem w najbliższym czasie.

Dokładnie, idź do lekarza nie ma co zwlekać. Możesz mieć problem z równowagą hormonalną w organizmie i wówczas cykle są nieregularne, ciężko o owulacje, ciężko cokolwiek zaplanować. A na rynku jest wiele skutecznych środków które pomagają w takich sytuacjach, również przy pcos, na przykład suplement diety inofem - http://www.inofem.pl/ , polecam zajrzeć na stronę bo znajdziesz tam mnóstwo informacji nie tylko o preparacie, ale i o samym PCOs oraz badania kliniczne, potwierdzające skuteczność tego suplementu diety.

Gość gość
Kup testy owulacyjne... Ja mialam paskowe najzwyklejsze najtansze z allegro i b.czule... W aptece sa drogie i 5szt w opakowaniu... W pierwszym cyklu z testami zaskoczylo... Wg wszelkich wyliczen juz powinnam być po owulacji, a tu testy pokazaly owu i udalo sie! może nie trafiasz w dni plodne... Warto sprobowac. I pamietaj, ze nie kazdy cykl u kobiety ma dni z owulacja...