Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym są dla Ciebie Święta Bożego Narodzenia?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jest skierowane głównie do katolików. Nie chcę pustych frazesów, że to pamiątka przyjścia Jezusa na świat, itp., bo takie kity możecie księdzu na religii wciskać. Ja widzę co się dzieje.

Gość gość
dla mnie Święta to czas, który spędzam z rodzinką w miłej, ciepłej atmosferze :) i to jest dla mnie najważniejsze

Gość gość
Zadałem to pytanie z nadzieją, że jednak ktoś będzie wiedział o co chodzi w tych świętach

Gość gość
Niestety nie jestem katoliczką, ale chętnie odpowiem na twe pytanie: Święta bożego narodzenia owszem, byłyby nimi gdyby ludzie obchodzili je należycie. W dzisiejszych czasach ociekają one komercją. Są również dobrą wymówką na nawalenie się.

Gość gość
Niewygodnym okresem. Całe zamieszanie, stres spowodowany tym całym spotkaniem i udawana radość jest nie dla mnie. Jedynym plusem jest trochę czasu wolnego od szkoły.

Gość gość
Swięta bożego narodzenia to piękne święto. Jesz obiad z całą rodziną. Jest cudownie choinka prezenty. Wszyscy sa razem i sa szczęśliwi. Moim zdaniem to najpiękniejsze święto w ciągu całego roku :)

Gość gość
No tak szczerze dla mnie najlepsza jest kolacja wigilijna z rodziną . Jest na niej 19 osób ; D . Oczywiście nie tylko ja, moi rodzice i rodzeństwo, ale także trochę dalsze rodziny mieszkające w tym samym mieście . Zawsze dużo się śmiejemy, rozmawiamy, żartujemy... To lubię najbardziej. Potem biegniemy do domu zobaczyć prezenty ; ] . Następnie siedzimy razem i oglądamy Kevina, albo korzystamy z prezentów, które dostaliśmy ;D. Podsumowując, dla mnie najważniejsze jest spędzenie świąt w towarzystwie rodziny. Bez tego nie lubiłabym świąt.

Gość gość
To pamiątka przyjścia Jezusa na świat. I to nie jest pusty frazes. Gdyby Jezus się nie urodził, nie byłoby świąt Bożego Narodzenia. To chyba oczywiste i logiczne. "Kolacja z rodzinką" - Tak więc sam/a widzisz, że to pytanie jest bez sensu. Nie wiem, czy jesteś katolikiem, ale jeżeli jesteś innej wiary, to najpierw poznaj dobrze tę tradycję, później oceniaj.

Gość gość
Święta są przede wszystkim czasem spędzonym z rodziną, okazją do spokojnej rozmowy. No i oczywiście możliwością zrobienia i zjedzenia wyjątkowych potraw. Święta to też możliwość obdarowania najbliższych prezentami:) W tym roku wszystko już przygotowałam korzystając z kodów rabatowych ze świątecznej akcji GG. Polecam, jeżeli wciąż poszukujecie prezentów. :) http://kodyrabatowe.gg.pl/