Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odwrotne przykazania

W Polsce nagminnie codziennie łamane jest 10 przykazań, ale to kraj katolicki

Polecane posty

Gość odwrotne przykazania

może "wiernym" pomyliły się pojęcia i uważają że przykazania mówią im co robić zamiast co nie robić. I w ten sposób np. nie kradnij zamienia się w KRADNIJ. To by tłumaczyło to katolickie społeczeństwo.

Gość tylko przykazania kościelne
można kraść w tygodniu, w niedziele na msze i do spowiedzi i w poniedziałek już znowu być "czysty". Bycie katolikiem ma same plusy w tym kraju.

Gość gość
i oczekuja ze Bóg będzie spełniał ich prośby "jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie"

Gość gość
samo bycie katolikiem nie oznacza od razu bezgrzesznym niestety ale różnica między wierzącym a niewierzącym jest taka, że wierzący przyznaje się oficjalnie, że grzeszy i błądzi a niewierzący zawsze uważa, że dobrze robi nawet jak źle robi :(

Gość gość
"Po trzecie, oczekiwanie od Boga spełnienia próśb nie może być na zasadzie handlu wymiennego typu - ja Ci Boże dobry uczynek, a Ty mi 100 zł pozwolisz znaleźć. Cóż za infantylne podejście" ... ty myślisz ze mi o to chodziło?! cóż za głupie podejscie

Gość gość
w zasadzie co mają niewierzący do wierzących? skoro to ich nie interesuje?

Gość gość
Ksiądz nie żyje z datków wiernych i nigdy z nich nie żył. Ksiądz otrzymuje stałą pensje z kurii." A kuria to skąd ma pieniądze? Z tego to ten ksiądz, któremu płac***ensję, wyłudzi od ludzi. Po drugie, kradną właśnie nie katolicy." Ludzi którzy znani są we wsi jako złodzieje, widuje się w kościele. Nawet do spowiedzi chodzą. Pewnie spowiadają się: zapie..liłem sąsiadowi wiertarkę. Ksiądz spyta: ile za nią chcesz? I jest rozgrzeszony.

Gość gość
Z kościoła, baranie, z kościoła. Kiedyś sie chodziło, a wioskowych złodziei wszyscy znali...

Gość gość
zwykłe pomówienia dziada :O jak ksiądz chce mieć wiertarkę, to sobie ją ksiądz kupi na allegro albo w castoramie - nigdy od złodzieja !

Gość gość
Ja sam zlamalem wszystkie dziesiec i nie zaluje mowie doslownie wszystkie dzesiec

Gość gość
Czyli jesteś prawdziwym katolikiem. Może zostaniesz biskupem...

Gość antykler
biskupem może zostać tylko pedofil, warunek to wymacanie i zgłwałcenie minimum 10 ministrantów

Gość gość
i zrobienie dzieci kilku pannom, a potem ich chrzest