Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leczenie mleczakow dziecko 1,5 roku

Polecane posty

Gość gość

Corka ma prochnice butelkowa przez picie w nocy. Juz dostaje tylko woda ale stalo sie. Chore zabki to jedynki gorne a prochnica jest z tylu. Lekarz zaplabowal oba zabki zrobil ty w 3 min. Corka troche plakala ale dalysmy rade. Minelo 5 dni dzis zobaczylam ze jedna plomba wypadla a pod spodem prochnica masakra jakas czy lekarz tego nie oczyscil przecierz za szybko zeby sie zepsuly :-(

Gość Ale to już było
Wyczytałam że takim małym dzieciom nie wypełnia się dziurawych ząbków, ale lapisuje.Uzyawa sie Fluor zapobiegawczo.

Gość gość
Moje dziecko ma lapisowane od prawie 2 lat górne jedynki zaczęłam z nią chodzić właśnie jak miała 1,5 roku zmień dentystę

Gość gość
jak wyzej zmien dentyste. Zęby sie lapisuje.

Gość gość
Ale co jest lepszego w tym ze beda czarne. Chyba lepiej wyleczyc. Nie leczy sie bo malo ktore dziecko sobie da leczyc idiotki.

Gość gość
Idiotko jak masz takie dziecko co się wszystkiego boi to twój problem moje nie ma czarnych zębów coś ci się pomyliło

Gość gość
no i idiotko sama sobie podałaś powód dlaczego dziecku tak małemu sie nie leczy a lapisuje. A jak dentysta próbował leczyc to widać efekt. Zaplombował spróchniałego zęba.

Gość gość
to miejcie sobie dzieci z czarnymi zębami poprawie córce tego zeba i bedzie ok. Lapisowanie nie jest metodą oficjanie akceptowaną. nie daje wam to do myslenia??

Gość gość
Byłam prywatnie na przegladzie u dzieciecego stomatologa.Córka ma zdrowe zęby.

Gość gość
to sie ciesz głupia babo i co głupiego bachora

Gość gość
A myłaś dziecku ząbki? tak z ciekawości pytam, bo ja mam 7 latka i ma zdrowe zęby a myje zęby raz dziennie a i to nie zawsze. Mam tez 1,5 roczna córkę i też ma zdrowe ząbki a myję jej raz dziennie i tez pije z butelki jeszcze...

Gość gość
Ja dbalam od pierwszego zęba. W nocy do picia woda a i tak syn ma prochnice. Moze wplyw tego ze mialam cukrzycę w ciazy lub ze synek reagowal na nabial i unikalam jak karmilam piersia. Albo po prostu geny:(