Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skąd nagła goraczka

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 12 miesięcy. Dzisiaj ok 14 nagle pojawiła się temp 37.9 ok 20 znów temp ale już 38.5. Po 20 dałam ibum forte a o 22.15 temp 38.0. Martwię się dziewczyny jak mam pomoc synkowi ? Kompresow zimnych nie chce zaczyna wrzeszczec. Co zazwyczaj takie temp zwiastowaly u waszych dzieci. To moje pierwsze dziecko dotychczas nie goraczkowal nigdy. W czwartek byliśmy na szczepieniu.

Gość gość
po szczepieniu dziecko moze goraczkowac. nie dawaj lekarstwa na goraczke przy temp nizszej niz 38,4 czasem jest wes wirosowka bez kataru kaszlu a sama goraczka a po niej wsytepuje wysypka do 3 dni sie utrzymuje

Gość gość
Szczepienie albo trzydniowka. Moja 11,5 miesiąca też właśnie goraczkuje. Ma 38 st, do 38,2 nie zbijam. U nas to ząbkowanie, wychodzą górne i dolne czwórki, koszmar po prostu. Trzeba to niestety przeżyć.

Gość gość
Tylko maluszek był w czwartek szczepiony czy to nie za późno jak na gorączkę.

Gość gość
Trochę późno,ale z dziećmi różnie bywa. Obserwuj. Gorączka sama w sobie nie jest zła, dopilnuj tylko by nie rosła. Powyżej 39 reaguj szybko. A może to też zęby jak u nas?

Gość gość
dolna dwójką przebila się ok tygodnia temu już sama nie wiem może na ząbki ? Paluszki i tak ciągle w buzce wiec trudno stwierdzić. Najbardziej b9he się ze to początek jakiejś choroby .... czy najpierw jest gorączka u was a potem katar i kaszel czy odwrotnie ? Mały jeszcze nigdy nie chorował

Gość gość
Właśnie zmietzylam spadła do 37.2 trochę się uspokoilam. ... co robicie jak gorączka powyżej 39 i problem ja zbić ?

Gość gość
Moja córa nie ma skłonności do gorączki. największą miała podczas trzydniowki 38,5 góra . jest dziecko miało mmr to gorączka opóźniona jest jak najbardziej n możliwa. poczytaj.

Gość gość
Miał mmr

Gość hjjhjhhjjj
Opóźniona gorączka po szczepionce mmr to najbardziej prawdopodobne. Moja córka miała wysoką gorączkę 39 stopni, bez żadnych innych objawów, 10 dni po tej szczepionce. Na taką wysoką gorączkę najlepsze są czopki z paracetamolem.

Gość gosia252526
Może to być zarówno reakcja po szczepieniu jak i 3-dniówka - infekcja wirusowa, jeśli gorączka będzie utrzymywać się dłużej niż 3 dni zgłoś się do lekarza. Do tego czasu podawaj normalnie leki przeciwgorączkowe - ja podaję milifen - ibuprofen w syropku, ma truskawkowy smak, moje dziecko chętnie go przyjmuje. Pozdrawiam