Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co podawać gdy 8 miesieczny niemowlak pije mało mleka

Polecane posty

Gość gość

Dziecko jest na piersi. Od mniej więcej 6 miesiąca rozszerzona dieta. Małymi kroczkami. Od około 2 tygodni dziecko ssie bardzo mało. Pokarm mam, trochę nawet odciągam. Ale dziecko i tak possie trochę przed drzemką w dzień, troszeczkę więcej ssie wieczorami i rankiem. Inne pokarmy zjada ze smakiem i dość sporo. Próbuje karmić piersią przed posiłkami, ale to i tak nie pomaga. Dziecko się wierci. Nawet jak nie dostanie posiłku np. obiad to sytuacja jest identyczna. Byłam u pediatry zaleciła cierpliwość, że czasami dzieci odrzucają pierś. Z butelki też nie chce. Wypije może 50 ml i tyle. Kilka dni temu spróbowałam nawet i dałam mm, ale sytuacja identyczna zjadł 30 ml. Czy są mamy, które miały podobnie? Co robić? Jakie produkty podawać, żeby nadrobić braki wynikajace z picia małej ilości mleka. Nabiał nie jest jeszcze wprowadzony. Dziecko zle nie niego na razie reaguje. Wcześniej dziecko chętnie piło mleko, waga w porządku. Nie licząc tego mleka ładnie się rozwija.

Gość gość
Moja córka stopniowo sama odstawiła pierś właśnie w 8 miesiącu. Sytuacja była taka jak u Ciebie. Bądź cierpliwa, tak jak zaleciła pediatra, przystawiaj dziecko, może to przejdzie. Dzieci mają czasami takie momenty w których czegoś nie chcą. Trzymam kciuki za was i wierze, że wszystko wróci do normy. Próbowałaś podawać kaszki mleczne (o smaku jakiś owoców)? Może to zasmakuje. E

Gość gość
U mnie córka też w tym wieku mniej piła mleka. Może kaszka na mleku?

Gość gość
Może poprostu chce już jest stałe posiłki??

Gość gość
Tak zgadza się uwielbia stałe posiłki. Ale martwię się, że przyjmuje mało mleka. Nie wiem czy to nie odbije się później na zdrowiu i rozwoju