Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brzydki zapach moczu po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jestem 2 tyg po porodzie, wszsko jest juz ok, nie krwawie, nie boli, ale jak robie siku to bardzo brzydko pachnie. Nie wiem czy to powazne, czy w te pedy leciec do lekarza, czy to normalne i minie?

Gość gość
to pewnie zakażenie układu moczowego - możesz się przeleczyć uro-furaginą, chyba że karmisz piersią, to lepiej skonsultować z lekarzem

Gość gość
No wlasnie karmie, zapomnialam napisac:( ale nic mnie nie boli, tylko ten smrod:(

Gość gość
Mnie też nie bolało, a smród był i w moczu wyszły azotyny, czy coś takiego. Badanie ogólne moczu i do lekarza czym prędzej.

Też miałam taki problem, ale jeszcze w szpitalu. Pytałam lekarzy na obchodzie, ale nic konkretnego mi nie odpowiedzieli... Ginekolog zapytał tylko pielęgniarkę czy coś tam dostałam - że może od tego, ale nie pamiętam o co chodziło, po kilku dniach minęło.

Przeczytałam jeszcze raz i...trochę za szybko nie krwawisz... Skonsultuj się z lekarzem.

Gość gość
Krwawi nie musi ją też krwawienie przez około 6 dni potem już tylko brązowe plamienia pi równo 6 tyg nic .Faktycznie może być to zapalenie pęcherza wówczas mocz brzydko pachnie mię być wynik jakiś przyjmowanych tabletek ale pewnie jak karmisz to nie bierzesz może być też to wynik zachodzących zmian hormonalnych w organizmie a takich to teraz u Ciebie mnóstwo zachodzi.Ale idź do lekarza bo jak pęcherz to musisz wyleczyć antybiotykiem niestety bo lubi nawracać a tak spokój na parę lat .

Gość gość
Krotko?? Z synem w sumie tez tak krwawilam, prawie dwa tyg. Dzisiaj mija rowno dwa tyg, zdazy sie jakas plamka na wkladce ale zazwyczaj raczej jest sucha. Macie racje, jutro zaniose mocz do badania i pojde do lekarza, poki maz w.domu:)

Gość gość
Zrobilam te wyniki, leukocyty 125 i azotyny w moczu. Liczne bakterie. Oczywiscie do lekarza juz brak miejsc, moze dzisiaj podjade na pomoc dorazna do szpitala. Z takimi leukocytami pewnie sama furagina nie pomoze, nie obejdzie sie bez antybiotyku?

Gość gmmmmm
Obecność azotynów i licznych bakterii w moczu świadczy o stanie zapalnym z powodu zakażenia bakteryjnego, którego zwykły Furagin nie wyleczy . Musisz zastosować antybiotyk. Wcześniej jednak skonsultuj się ze swoim lekarzem. POZDRAWIAM i Zyczę Wspaniałego Nowego Roku :)