Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nietypowa gorączka u czterolatki

Polecane posty

Gość gość

zacznę odrazu moja córka miała ponad 40 stopni gorączki i swiatlowstret oprócz tego ma kaszel katar tradycyjnie. bierze antybiotyk już druga dobę, a te epizody goraczkowe bardzo mnie martwią. nie ma na szczęście wymiotów ani drgawek, zrobiłam zimne okłady pomogły jest tylko ponad 37. za każdym razem kiedy dostaje temperatury ja dosłownie wariuje ze strachu o nią. byłyśmy w sobotę u lekarza jutro pójdę chyba jeszcze raz boję się czy to nie sepsa. Boże tak się o nią boję.

Gość gość
A nie miała czasem szczepienia ostatnio? Poczytaj o NOP ( Niepożądanych Odczynach Poszczepiennych).

Gość gość
Nie miała szczepienia, chodzi do przedszkola. Już jesteśmy po 4 dawce antybiotyku i nadal temperatura :-(

Gość gość
Przy takiej gorączce, która non stop nawraca mimo antybiotyków to jedź z nią na sor. Wiesz, że taka gorączka zagraża życiu ?

Gość gość
Nie strasz matki niepotrzebnie. Gorączka to nic strasznego, w wysokiej temperaturze giną wirusy, bakterie i inne dziady. Organizm podnosi temperaturę tyle ile potrzebuje, żeby zwalczyć chorobę. Rozbierz się do bielizny dziecko też, ciało do ciała pod kołdrą, albo daj dziecko do wodzy o jakieś dwa stopnie niższej niż temperatura ciała, potem w ręcznik i pod kołdrę, za chwilę zabierz wilgotny ręcznik.

Gość gość
Zbijaj tylko bardzo wysoką temperaturę około 40 stopni.

Gość gość
Te rady ciało do ciała i z wodą to tylko przy bardzo wysokiej rorączce

Gość gość
zbijam temperaturę jak tylko mogę, dziś nie będę spać poczuwam nad nią bo się boję. nic mi nie chce jeść tylko czasem jak temperatura przejdzie..jutro jak nadal będzie temperatura może poproszę lekarza o zmianę antybiotyku?

Gość gość
Antybiotyk może być nietrafiony, albo to infekcja wirusowa i nic nie pomoże, tylko musi samo przejść. Ja bym jutro poszła do lekarza, jeśli temp nie spadnie.

Gość gość
Mocz badalas córce? Taka wysoka temperatura często jest przy intencjach układu moczowego, może oprócz dróg oddechowych ma też infekcje niżej i dlatego temperatura nie spada.

Gość fjfhj
Światłowstręt jest charakterystyczny dla jakiejś dziecięcej choroby, tylko nie pamiętam jakiej. Moja córa też przechodziła (nic szczególnie strasznego). Teraz akurat moja kończy zażywanie antybiotyku. Też nie zadziałał od razu przeciwko gorączce. Ta zniknęła dopiero kolejnego dnia.

Gość gość
byłam dzisiaj u lekarza powiedział mi to samo że nic złego się nie dzieje jeśli nie ma wymiotów ani drgawek. jeśli jutro będzie temperatura to jasne że jadę z córcia po zmianę antybiotyku. aż boję się dzisiejszej nocy.

Gość gość
moczu nie badalam już dawno, nie było potrzeby. wszystko było ok. sprawdzę to. oby ta noc minęła bez gorączki bo ile biedna będzie się męczyć z temperatura, szkoda mi jej.