Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Egzamin praktyczny jakieś rady?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, macie jakieś rady dla zdającego egzamin praktyczny na prawko, coś aby pozbyć się stresu? Zdaje pierwszy raz praktykę, teorię zdałam śpiewająco, i wcale się nie stresowalam. A teraz żołądek mam w gardle,cała się aż trzese:-( Chciała bym zdać za pierwszym podejściem, ale wszyscy mi mówią ze nie zdam:-( Boję się tych śmieszkow że nie zdałam.... Dzięki z góry za KAŻDA radę :-*

Gość gość
Machaj rękoma przed kierownica, oraz weź stoperan

Gość gość
z tym stoperanem nie głupi pomysł, jeszcze tam na miejscu jak by mnie biegunka dopadła :-(

Gość gość
Jeszcze jak nerwy szarpia to melisy się napić, tylko nie za dużo bo będzie podejrzane ze za spokojna :-P

Gość gość
Staraj sie nie stresować, ja zdałam 1,5 miesiąca temu za 4 razem, dopiero jak podeszłam na luzie do tego egzaminu. :) O której masz egzamin ?

Gość gość
o 9 ale jutro, ale już się stresuje że mam za 24god. aż boję się co będzie jutro, boję się bo to okres przedświąteczny duŻo pieszych i samochodów a pogoda zapowiada się ładna, przyznam ze liczyłam na śnieg :-) no i łuku się boję:-( Zapomniałam ile kierownicą mam skręcić przy drugim słupku, ale jeszcze mam godzinie jazd przed egzaminem na szczęście.

Gość gość
Ja miałam egzamin o 21 i było super. Bardzo mały ruch, światło odbijało sie od znaków przez co były bardziej widoczne. A co do łuku to byłam uczona kręcić pół przy drugim i drugie pół przy trzecim. Zawsze wychodziło :)

Gość gość
no to fajna godzinę miałaś. mój word słynie ze owalają nawet za delikatne najechanie na linie podczas skrętu w lewo, dlatego liczyłam na śnieg aby te linię trochę przykryło, znajoma nie zdała bo delikatnie tulnym kołem najechała na linię:-/

Gość gość
No wszędzie się za to oblewa, ale u nas jest druga próba podczas najechania na linie, a jak się dotknie słupek to wtedy od razu koniec egzaminu. Ja właśnie pierwszy egzamin oblałam na rękawie, bo stuknęłam w słupek jak jechałam już tyłem. A śnieg chyba linii nie przykryje, bo łuki są pod zadaszeniem, przynajmniej u nas w Gdańsku tak jest :)

Gość gość
na łuku to wiem, ze oblewają. ale ona na mieście najechała na linię podwójną ciągłą podczas skrętu w lewo, a najechała trochę tylnym kołem.

Gość gość
Aaa.. To u nas też tak jest . Trzeba uważać, bo czepiają się dosłownie wszystkiego. Mnie egzaminator czepiał się, że używam kierunkowskazów podczas omijania unieruchomionych pojazdów zaparkowanych na jezdni, a instruktor uczył mnie żeby właśnie używać kierunków. Daj znać jak poszło. Powodzenia :)