Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj facet chce najlpierw dziecka a potem slubu

Polecane posty

Gość gość

POszlybyscie na takie cos? On twierdzi, ze chce zebym mu najpierw urodzila dziecko bo tak woli, ze slub to tylko papierek... a my nawet jeszcze nie mieszkamy razem po 3 latach

Gość gość
Nie na pewno nie . Mój tez tak chce ale mieszkamy razem, jestesmy zaręczeni i ślub za 9 mies. Chciałby żebym byla juz w ciąży ale poczekamy i po ślubie zaczniemy sie starać.

Gość gość
Nie dziwcie się to dobrze świadczy o facecie,to pragmatyk.Najpierw chce wypróbować maszynę,przecież nie będzie kupował szajsu! :D

Gość gość
Niektore pary w ogole nie maja slubu tylko dzieci i jakos zyja ale decyzja jest Twoja

Gość gość
Cwaniaczek...nie daj sie wyrolowac. Najpierw slub a potem dziecko. Gosc kombinuje i to ostro.

Gość gość
Ja bym na Twoim miejscu postawiła ultimatum,ze jednak najpierw slub. Ja tam jestem tradycjonalistka, to prawda, ze niektorzy maja dziecko bez slubu ale to takie zycie na kocia lape

Gość gość
A dlaczego bym postawila ultimatum? Bo w razie jakiegos niepowodzenia w zwiazku łatwiej tak wyegzekwować alimenty ewentualne, poza tym kwestie dziedziczenia w razie jakby sie komus cos stało (odpukac ,ale takie jest czasem zycie), jednak ten papierek formalnie moze rozwiazac wiele spraw

Gość gość
No. Po ślubie możesz go puścić z torbami. A bez ślubu - on ciebie :D

Gość gość
Skoro to tylko papierek, to dlaczego tego papierka nie chce podpisać? Ciekawe... Poza tym skoro nie mieszkacie razem hmmm... ja bym się nie pakowała w dziecko, tylko najpierw zamieszkajcie razem. Spotykanie się i randki to nie to samo co codzienna rzeczywistość. Ja jestem zwolenniczką mieszkania razem przed ślubem. Więc najpierw zamieszkanie rzem-przynajmniej na rok, później ślub a na końcu dziecko ;)

Gość gość
Okazuje się tak naprawdę status kobiety jest taki jak 300 lat temu. I powinny chodzić 3 kroki z tyłu :D

Gość gość
Bo kobieta sama z siebie jest zerem. Dopiero ślub i/lub macierzyństwo usprawiedliwiają sens jej istnienia....