Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość na chwilę

Jak schudłam 14 kilo

Polecane posty

Gość gość na chwilę

Witam. Tak mnie naszło dziś żeby podzielić się sukcesem. Może się komuś niektóre patenty przydadzą:) Na starcie marzec 2015 : - 38 lat, waga 67 kg, wzrost 165, 2 dzieci, praca siedząca, sporadyczne ćwiczenia, nieregularne posiłki, podjadanie, napady wilczego głodu, maniak słodyczy, leczona niedoczynność tarczycy - Hashimoto, wałki na brzuchu, grube nogi, cellulitis, nawykowe zaparcia, niechęć do siebie, przemęczenie, brak czasu. Za sobą wieloletnia walka z nadwagą, efekty jojo, nieefektywne diety. Niechęć do diet opartych na liczeniu, czy to kalorii, czy to ilości jedzenia. Przeciętne zasoby finansowe, każdy w domu lubi co innego a ja gotuję. Pomysł : - dieta bezglutenowa na tyle ile się da, żywność bezglutenowa naturalnie bez zamienników - słodycze : tylko bezglutenowe i takie jakie przygotuję sama w domu - żadnej paczkowanej gotowej żywności, minimum chemii, dodatków, polepszaczy itd. , tylko to co najmniej przetworzone i ugotowane/upieczone w domu. Wnikliwe studiowanie etykiet - żadnego liczenia i ograniczania ilości jedzenia - stały zapas chleba chrupkiego ryżowego / kukurydzianego na wypadek ... - wprowadzenie zdrowych tłuszczy , olej lniany, z pestek dyni itp. - zmiana obliczona życie, nie na kilka tygodni lub miesięcy - bez ćwiczeń - ociężałość i brak czasu - więc na początku z lenistwa nie - uregulowanie posiłków: wnikliwa obserwacja organizmu, nie dla mnie 4-5 posiłków (sprawdzone wcześniej), na początek 2-3 o w miarę stałych porach, długie przerwy pomiędzy - ok 5 godzin - napoje : woda, zioła, soki tylko robione w sokowirówce w domu - żadnych smażonych potraw, tylko pieczone, duszone gotowane - bez spinania się, na obiedzie u rodziny jem co na stole bez przejadania się :) Rezultaty : 1 miesiąc - etap przystosowania, żadnego głodzenia się, napady głodu stopowane chlebem ryżowym, kukurydzianym, zmuszanie się do sytych śniadań , porządne obiady z różnymi kaszami, chudym mięsem, warzywami, na okrągło robiłam ciastka ryżowe - oszinki :) W efekcie : -2 kg, lepsze samopoczucie, pojawienie się przyjemnego uczucia lekkości, regulacja pracy przewodu pokarmowego, poprawa cery. Stopniowe zanikanie napadów głodu! Niechęć do przejadania się , niechęć do poczucia przepełnionego brzucha, stopniowe ograniczanie ilości jedzenia bez wysiłku, stopniowy zanik ochoty na słodycze ! - maj-czerwiec 2015 - kontynuacja, regularne posiłki, wprowadzenie na śniadanie koktajlu błonnikowego ( wiem, kontrowersji full ale działa ) z serem białym (białko) i olejem lnianym (omega ) , coraz lepsze samopoczucie, waga w dół 2 kg/mc, żadnego głodzenia się , pozbycie się zaparć, wzdęć. Lato więc zabrałam się za stan skóry - olejowanie całego ciała + masaż bańkami chińskimi 3xtydzień . W efekcie , już po 2 tygodniach zero cellulitu na nogach !! - lipiec sierpień 2015 - kontynuacja , figura coraz lepsza, więcej energii, nowe ciuchy, wszyscy wzdychają ze zdumienia a ja czuję się wspaniale :) Słodycze mnie nie ruszają, czasem ot coś przekąszę. Coraz więcej w mojej diecie orzechów. - wrzesień 2015 - kontynuacja diety, wraz z lżejszym ciałem i zauważonymi trudnościami z redukcją skóry wprowadzam ćwiczenia, w domu, z E. Chodakowską. Cóż mam powiedzieć - dla mnie rewelacja. Nie przemęczam się jak niegdyś na szalonych aerobikach, a co za tym idzie nie pojawia się zniechęcenie. Czuję poprawę siły mięśni i postawy. Waga idzie w dół. - dziś, grudzień 2015 - stabilizacja, znów jem troszkę więcej ale zgodnie z moimi zasadami, bez wyrzutów sumienia też łamię je gdy córka zrobi pierniki albo babcia pierogi. Pilnuję ilości białka w diecie. Ćwiczę. Ważę 53 kg, czuję się wyśmienicie. Uwagi inne : - w trakcie regularne badania co 2-3 miesiące ( były ok ) - trzeba pilnować poziomu hormonów tarczycy - dla tych co chorują - ze spadkiem wagi musiałam obniżyć dawkę leków - trzeba dbać o skórę - masaż całego ciała, w szczególności brzuch i piersi wskazany :) - odczułam skuteczność stosowania indeksu glikemicznego - z eliminacją glutenowych węgli i słodyczy przestałam wpadać w huśtawkę insulinową co pozwoliło mi nie podjadać - kasze i mięso dawały mi długotrwałe poczucie sytości Najważniejsze: - wsłuchanie się w potrzeby i rytm naszego własnego organizmu !! Próbowałam, sprawdzałam, jeśli samopoczucie mi się pogarszało to modyfikowałam swoje założenia. Np. nie mogę jeść ziemniaków. Pomimo że bezglutenowe to powodują totalną ociężałość i mam wrażenie że najadłam się kamieni Pozdrawiam serdecznie :) Da się !

Gość gość
Mi waga spadała znacznie jak stosowałam slimcea. Był to efekt diety ograniczającej tłuszcze, niewielkiego ruchu (raz w tygodniu bieganie ) no i tabletek Slimcea. Udawało mi sie nieraz chudnąć nawet 5kg miesięcznie.

Gość gość
gosciu na chwile, dzieki za rady i gratuluję gosc od tabletek, my nie chcemy tabletek

Gość gość
Gratulację :) Ja w podobny sposób schudłam ok. 10 kg. Też darowałam sobie "odchudzanie" tylko zastosowałąm metodę małych kroczkó i bez większeych wyrzeczeń schudłąm. Teraz walcze z ostatnimi 5 kg - te już nie chcą odpuścić bez walki ;(

Gość gość
myslicie ze dieta bezglutenowa jest ok? No ale to ma duzo kalori, ryz , kukurydza wiec tego nie rozumiem

Gość gość
wiele osob, ktore chca schudnac, robia duzy blad- przestaja jesc, albo zmniejszaja drastycznie kcal. Ale nasz organizm jest jak piec..zeby piec grzal, trzeba mu dac energie. I tak jest z naszym cialem-trzeba mu dawac odowiednia dawke kcal....do tego ruszac sie duzo. Wyrzucic z jadlospisu fast food, slodkosci (jesli ktos nie moze sie oprzec, to np. moze raz w tygodniu sobie cos kupic- ale nie caly koszyk, tylko np. batonik...)pic duzo wody mineralnej, jesc o stalyych porach :) pozdrawiam autorko gratuluje

Gość gośćJagaBu
Ja stosując foreverslim w 3 miesiące schudłam 12, ale w moim przypadku było to dokładnie tyle ile chciałam

Gość gośćJeżyna
Odchudzanie z f oreverslim rzeczywiście działa. Straciłam w sumie 14 kg w trzy miesiące. Jakoś nie prowadziłam specjalnej głódówki, starałam się jeść racjonalnie. To mi dało w sumie bardzo dużo, ale istotne, że nadal nie wróciłam do złych przyzwyczajeń, jestem szczupła

Gość gość
wyp j z tymi reklamami

Gość konka76
Ooo ja miałam podobnie z tym , że wspomagałam się suplementem diety therm line fast , ważyłam 4 kg więcej i jestem po 3 dzieci. Zależało mi na tym , by suplement był na zrobiony na składnikach naturalnych więc tym bardziej się cieszę , że taki znalazłam.

Gość gość
Ja używam preparatu figurena który hamuje moje łaknienie i przyśpiesza odchudzanie. Dzięki niemu już schudłam 8 kg a jestem w połowie kuracji.

Gość gość
Te Wasze reklamy tylko zniechęcają do tyc środków... Autorko wszystko fajnie ale jakbyś ćwiczyła pozbyłabyś się tej ocieżałości i miała o wiele lepsze ciało

Gość mamuszka15
ja w ciąży ostatnie 3 miesiące leżałam przykuta do łóżka ze względu na dobro malucha. nie myślałam wtedy o dodatkowych kilogramach, dopiero kiedy urodziłam i mały podrósł zaczęłam o tym myśleć, wcześniej zdrowie było najważniejsze. przytyłam 13 kg i z drobniutkiej dziewczyny stałam się małym słoniem :P ćwiczyłam, jadłam regularne dobrze zbilansowane posiłki ale waga średnio chciała spadać.. włączyłam wtedy do tego wszystkiego tabletki iqgreen o których przeczytałam na jakimś maminym forum. i udało się schudnąć :) teraz pracuję przede wszystkim nad jędrnością ciała.

Gość inkaaz14
ja też brałam tabletki iqgreen, w ciągu dwóch miesięcy udało mi się zrzucić 12 kg, a było o co walczyć bo potem wymarzoną sylwetkę prezentowałam na zaręczynowych wakacjach;)

Gość gość
ja sie motywowałam z koleżanką jak byłam na kuracji ze Slimcea. Ja schudłam 15kg a koleżanka 14kg w 3 miesiące :) bez motywowania siebie było by cieżej :)

Gość maria638
Wcale nie trzeba iść do dietetyka by schudnąć, można samemu sobie ułożyć jadłospis tygodniowo i co tydzień wymyślać coś nowego,a jeżeli ktoś nie ma czasu to można to samo jeść 2 dni ja tak robię mam małe dziecko i naprawdę nie mam czasu gotować na 3 garnki codziennie;) i tak córeczce i mężowi gotuję codziennie co innego;) więc sobie robię w pudełeczka po prostu;) a do tego przyjmuję Afrykańskie Mango http:/szczupla-kobieta.pl i dzięki temu udało mi się dojść do wagi sprzed ciąży;)

Gość Anka_99_szasza
Ja dzięki swojej saunie schudłam 12 kilogramów. Mąż mi sprawił na urodziny taki prezent dzięki sauna.net.pl - wybrałam sobie własne wykończenia i narożniczki i ławeczki i jest bajecznie po prostu.

Witam Serdecznie . Poznałem pewną i skuteczną metodę odchudzania. Sam osobiście zrzuciłem 24 kg w niecałe 4 miesiące bez ćwiczeń i głodzenia się,wiszącej skóry,rozstępów czy tez Celulitu. Program ten został opracowany przez grupę lekarską z zagranicy na bazie suplementów naturalnych. Polega on na odkwaszeniu,oczyszczeniu i odżywieniu organizmu. To program zdrowotny w którym nie tyle co wzmocniłem zdrowie ale również pozbyłem się nadciśnienia,bóli kręgosłupa i clasterowych bóli głowy od których mdlałem a dzisiaj czuję się jak bym dostał drugie życie usmiech.gif Koszt tego programu nie był tani ale przeliczając na miesiące i efekty to jest wart takiego zdrowia i wyglądu. Gdyby ktoś był zainteresowany to również mogę mu go polecić. Zapraszam na e-maila: slawomir01slawin ski@gmail.com

Witam Serdecznie . Poznałem pewną i skuteczną metodę odchudzania. Sam osobiście zrzuciłem 24 kg w niecałe 4 miesiące bez ćwiczeń i głodzenia się,wiszącej skóry,rozstępów czy tez Celulitu. Program ten został opracowany przez grupę lekarską z zagranicy na bazie suplementów naturalnych. Polega on na odkwaszeniu,oczyszczeniu i odżywieniu organizmu. To program zdrowotny w którym nie tyle co wzmocniłem zdrowie ale również pozbyłem się nadciśnienia,bóli kręgosłupa i clasterowych bóli głowy od których mdlałem a dzisiaj czuję się jak bym dostał drugie życie usmiech.gif Koszt tego programu nie był tani ale przeliczając na miesiące i efekty to jest wart takiego zdrowia i wyglądu. Gdyby ktoś był zainteresowany to również mogę mu go polecić. Zapraszam na e-maila: slawomir01slawinski@gmail.com

Gość gość
Jako środek wspomagający odchudzanie wybrałam Foreveslim i nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolona z tego powodu, w końcu udało mi się pozbyć cąłej nadwagi

Gość millenkuska
ja jestem od jakiegoś czasu tylko na warzywach i owocach. Najwięcej jem gruszek http://frisco.pl/pid,38337/n,frisco-fresh-gruszka-chinska---nashi/stn,product Są sycące i smaczne. Kilogramy fajnie spadają.

Gość gość
ja polecam Piperine Burner. Suplement, który pomógł mi schudnąć 16kg.