Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to normalne,że mam tak długo trądzik?

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat,chodzę do 1 lo,pamiętam,że pierwszy trądzik dostałem gdzieś w 6 klasie...i mam 4 lata :/ Są momenty,gdzie mam naprawdę mało,ledwo widoczne,ale coś tam jest,a są momenty gdzie wypryszczy mi całą twarz od czoła do brody.Zauważyłem,że dostaje strasznie pryszczy po słodyczach,byłem raz przez ok.4 miesięcy na diecie odchudzającej(bardzo zdrowej i wgl) i nie miałem praktycznie pryszczy.A w ten weekend zjadłem 2 czekolady i chipsy ,a w niedziele miałem twarz ,że klękajcie narody...takie pryszcze,że aż pod skórą miałem taką jakby opuchlizne :O Od wczoraj nie jem słodyczy i troche mi zeszło.Czy to normalne?Bo rodzice mówili,że może pojade do jakiegoś dermatologa.

Gość gość
nie wiem czy to normalne, ale nawet normalne rzeczy źle wpływające na samopoczucie można leczyć

Gość gość
gość dziś dokładnie

Gość gość
no idz do dermatologa bo to choroba

Nadmierne jedzenie słodyczy może negatywnie wpłynąć na Twoją cerę. Dodatkowo jesteś w takim wieku, w którym Twoje hormony zaczynają buzować i zmiany trądzikowe są zupełnie normalne. Radziłabym ograniczyć jedzenie słodyczy i zaopatrzyć się w jakiś suplement, który pomoże Ci pozbyć się pryszczy/trądziku np. tutaj: http://naturalnacera.pl/jak-wybrac-najlepsze-tabletki-na-tradzik/ Zamiast czipsów i słodyczy lepsze będą owoce :)