Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brązowe plamienie 19 dnia cyklu.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Obecnie mam 19 dzień cyklu. Wystąpiło dziś u mnie leciutkie krwawienie, bardziej nazwałabym je plamieniem o brązowej barwie. Praktycznie nie wydobywa się na zewnątrz, zostaje w środku. Moje cykle trwają 32-36 dni, bardzo zależy od owulacji. Za wcześnie na miesiączkę. Być może to plamienie okołoowulacyjne, ale nigdy takowych nie miałam, a owulacja objawiała się zupełnie inaczej. Wydawało mi się, że w tym cyklu już była.. Powinnam się niepokoić tym plamieniem, czy może sprawdzić za jakiś czas czy to nie ciąża? Współżyłam dość często bez zabezpieczenia od ostatniej @. Od pewnego czasu nie zabezpieczamy się z mężem, bo dziecko było by tylko radością. Co myślicie, drogie Forumowiczki? :)

Gość gość
zaburzenia hormonalne

Gość gość
Plamienia skończyły się w 22 dniu cyklu, trwały 4 dni. Były delikatnie, prawie niezauważalne, raz tylko było trochę nitek krwi w śluzie, a tak tylko brązowe "brudzenie". Nie wiem czy to właśnie te zaburzenia, czy co... Nie mogę zapewne liczyć, że to było plamienie implantacyjne, prawda?

Gość gość
Plamienie implantacyjne to raczej jednorazowe plamienie i chyba raczej nie brązową krwią. Ja też bym obstawiała jakieś zaburzenie. Czekaj do dnia okresu, zrób test i idz do ginekologa, zapytaj.

Gość gość
Tak muszę zrobić.. Trochę się naczekam, ostatnie cykle miałam 34 dniowe. Dopiero 23 dzień, więc trzeba czekać. Tym bardziej sama widzę, że to niemożliwe, żeby to było plamienie implantacyjne w tym czasie. Musiałaby mi się znacznie przesunąć owulacja.. Chociaż z nią też różnie bywa. No cóż, trzeba czekac.. Dziękuję za odpowiedzi!

Gość gość
Również mam tak długie cykle i w tamtym miałam to samo brązowe plamienia przez parę dni okazało się że to torbiel

Gość gość
zaburzenia hormonalne, torbiel, mięśniak...najczęściej nic poważnego, szczególnie jak temu ból nie towarzyszy...u mnie takie plamienia oznaczały mały mięśniak, po usunięciu już ich ani razu nie miałam...

Gość gość
Muszę to sprawdzić.. Nie boli mnie nic raczej, jedynie w pachwinach czuje jakiś dziwny dyskomfort i lekkie ciągnięcie w dole brzucha niczym przed okresem. Wolałabym wiedzieć co się dzieje..

Gość gość
A może wykonać już test ciążowy? Jeśli to miała być naprawdę implantacja, to może by coś ewnetualnie wykazał.. A jak nie, to najwyżej po Nowym Roku pójdę do ginekologa, teraz to graniczyło by z cudem.

Gość gość
Jesli to plamienie po współżyciu to moze byc również nadżerka. Wszelkie krwawienia poza miesiączka lepiej omówić z ginekologiem.

Gość gość
Nie, to nie było plamienie zaraz po współżyciu. Ostatnie współżycie przed plamieniem było jakieś 7-8 dni przed plamieniem.

Gość oluniczka
no nie wiem czy już mozesz zrobic test. chyba za wczesnie

Gość gość
Na test jest o wiele za wczesnie. Poczekaj do terminu @.

Gość gość
Mam dokładnie to samo. Niewydolność lutealna, trzeba zrobić monitoring cyklu najlepiej z temperatury i wlaczyc luteine