Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciśnieniomierz naramienny

Polecane posty

Gość gość

A więc mam ciśnieniomierz naramienny i błędnie wskazuje wartości. Np. pokazuje mi puls 90 a jak sama sobie mierze to wychodzi 80. Ciśnienie też takie mi wskazuje, że już nie powinnam żyć. Czy da się go jakoś skalibrować czy coś?

Gość MirandaM
no my mamy z Diagnosis - bardzo dobre są. Kupilismy go w pierwszym lepszym sklepie medycznym i wcale dużo za niego nie daliśmy

Gość gość
Ja w kwietniu kupiłam w sklepie Geratherm model easy med. Jako, że naramienny to drogi nie był, kosztował 129 zł, do tego niemiecka jakość mówi sama za siebie. Szybki i precyzyjny, a tutaj link: https://geratherm.pl/produkt/easy-med/ Na stronie gerathermu jest też wszystko o pomiarach ciśnienia. Polecam zajrzeć.

Gość ElkaWszołek
Z Diagnostic sobie kup - dobre są i niedrogie i łatwo dostępne. ;)

Gość gość
Warto popatrzeć w ofercie sklepu medycznego http://www.cezmed.com.pl/. Mają tam naprawdę najlepszy sprzęt na rynku, więc jest z czego wybierać. Do wyboru do koloru :)

Gość gość
Dużo teraz robią różnej maści ciśnieniomierzy, ja polecę Simple jest mały poręczny lekki, także żeby wziąć w podróż czy do lekarza nadaje się bardzo dobrze.

Gość gość
Simple jest faktycznie wygodny i bezbolesny. Dobrze że ma dłuższy przewód można sobie poradzić z badaniem w pojedynkę bez większego kłopotu. Samo uruchomienie badania to jest kwestia wciśnięcia dużego guzika i włala – zaczyna pompowanie mankietu. Nie mam zastrzeżeń.

Gość gość
Kupowałam ciśnieniomierz Senior właśnie w opcji z zasilaczem swoim dziadkom już jakiś czas temu i jak ostatnio rozmawiałam z babcią to była zadowolona z niego. Ponoć sama obsługa jeśli chodzi o wyświetlacz czy przyciski nie jest skomplikowana – ma wszystko powiększone bardziej czytelne.

Gość gość
Dużo mi dała wymiana starego ciśnieniomierza na nowy Simple. Badanie jest dużo szybsze i dokładniejsze.

Gość gość
Służy nam SmartCardio już dobre pół roku i najbardziej jestem zadowolony z akumulatora. Nie spodziewałem się że będzie trzymał aż tak długo na jednym ładowaniu. Korzystamy z pomiarów dość często bo żona niestety musi kontrolować sobie ciśnienie regularnie...u mnie zresztą sprawa z roku na rok wygląda coraz podobniej.

Gość marta
Dnia 11.10.2018 o 17:52, Gość gość napisał:

Dużo mi dała wymiana starego ciśnieniomierza na nowy Simple. Badanie jest dużo szybsze i dokładniejsze.

Ja czekam aż mi kurier dowiezie Simple mam go dostać na dniach. Kupowalam go w sumie zachęcona przez znajomą której mąż korzysta właśnie z tego modelu.

Gość michal

Ciśnieniomierz miałem już sobie kupic dawno ale nie miałem bladego pojęcia jaki wybrać więc trochę się ociągałem z tą inwestycją. Stanęło na polskim SmartCardio i działa bezproblemowo. Tu mnie skusił ten akumulator w komplecie, nie trzeba pamiętać o dokupowaniu baterii.

Gość beata

Simple mi już chyba ze trzy osoby polecały i najpewniej właśnie ten ciśnieniomierz sobie zamówię.

Gość majka

Warto pomyśleć o modelu Senior właśnie z dołączonym zasilaczem. Do częstego pomiaru ciśnienia – rewelacja!

Gość tamka

Kupiliśmy dla mamy ciśnieniomierz Easy Med, bardzo wygodny, poręczny, w obsłudze prosty więc starsza osoba bez problemu sobie poradzi. Ogólnie w pewnym wieku na pewno bardzo potrzebny element domowego wyposażenia.

Gość magda
Dnia 21.05.2019 o 15:17, Gość majka napisał:

Warto pomyśleć o modelu Senior właśnie z dołączonym zasilaczem. Do częstego pomiaru ciśnienia – rewelacja!

świetny jest

Gość artur

Sprawdź model Simple przygotowany przez Sanity – bardzo fajnie wykonany sprzęt, z którego na pewno będziecie zadowoleni. Jest świetny, bardzo prosty w obsłudze, szybko wykonuje pomiar.