Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helpmepeople

Co ja mam zrobić z nadmiernym poceniem ? :(

Polecane posty

Gość Helpmepeople

Witam. Mam 19 lat i strasznie się poce od 5 lat. Całe ciało od głowy ,aż po stopy . W nocy jak śpię to moje pachy cały czas są mokre . To nie ustępuje i strasznie mnie to męczy,bo dbam o siebie a te pocenie tego nie pokazuje ! Strasznie jestem psychicznie pod tym kątem wyniszczenia ... Żadne antyperspiranty,szalwie,naturalne,blogerzy nie pomagają.Wystarczy ,że jest mi za gorąco lub mam nerwowa sytuację to moje ręce już mokre są razem z czołem i plecami .okropne! Byłam w ciągu tych pięciu lat u różnych lekarzy w różnych miastach. Ostatnio zrobiłam badania na tarczyce i cukrzyce -nie mam ich. Ale co z tego ,że nie mam jak dalej muszę męczyć się i np podmywac pachy lub stopy a to nie jest ciekawe i przyjemne robić tak codziennie ,oszaleje...nie wiem co zrobić już .. pisałam jeszcze do lekarza ,który zajmuje sipa sympatektomia ale on kazał mi iść do endokrynologa.Doradzicie cos jeszcze? Nie wytrzymam już z tym dłużej:/chce normalnie korzystać z życia..pozdrawiam

Gość Helpmepeople
Błędy przez klawiature przepraszam. Mialo być blokery i się .

Gość gość
Radzę udać się do jakiegoś lekarza, być może zaleci wykonać dodatkowe badania. Nadmierna potliwość nie jest niczym normalnym. W poszukiwaniu specjalisty pomoże ci http://znajdzlekarza.pl

A próbowałaś bloker z ziaji taniutki mi pomógł, ale nie wolno go używać przez długi okres czas.

Gość gość
A jakie te badania na tarczyce miałaś? Wiesz, że za pocenie odpowiada zła dieta - tłusta i ostra? Im więcej chemii i zanieczyszczeń masz tym agresywniej organizm próbuje się tego pozbyć poprzez pot. jakie stosowałaś blokery i antyperspiranty jak długo każdy? Ile stosowałaś szałwię. Badałaś inne hormony?

Gość Helpmepeople
Stosowalam od etiaxilu po antidral perspiblock i nic. Wykryto u mnie anemie tylko bo badaniu krwi. A co z nadmiernym poceniem nadal nie wiem eh.

Gość KrysiakK956
Znam ten ból tez mam problemy z poceniem, najgorzej jest w lecie czasem czuję, że płynę. W zimie sytuacja troszkę się poprawia, może z uwagi na to, że jest chłodniej, no ale i tak jest to nieciekawa sprawa.