Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki nabiał dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

Pediatra powiedziała, żeby niedługo powoli zacząc dawać nabiał, chodzi o kefir, jogurt. Jakiej firmy podawać? Nie jestem jakimś eko świrem, ale składy produktów z działu nabiał dla dzieci mnie przerażają. Wszędzie cukier i jakieś dodatki. Jogurt dla dorosłych wszędzie mleko w proszku.

Gość gość
Ojejku kup nienajtanszy tylko normalny jogurtnaturalny. Czytaj sklad do tego jakies owoce zmiksuj. Bedzie tak jak fantazja...

Gość gość
Ostatnio zauważyłam, że jogurt naturalny w Lidlu nie ma mleka w proszku, nie pamiętam jak się nazywa. Też jestem na tym etapie:-) Nie szukaj absolutnie w działach dziecięcych, tam wciskają wszystko pod pozorem, że jak dla dzieci to na pewno zdrowe. Moja córka dostała desery Jogolino Nestle- po 6 miesiącu, a skład to porażka. Sama to zjadłam ...

Gość gość
Tzn te jogolino to szajs bo nie ma zywych kultur bakterii a przeciez glownie o to nam chodzi tak... Moj tak jak mowie je fantazje. Tylko ze juz na pozniejszym etapie jestesmy. Mozesz kupic mu tez normalnie twarog i z czyms zrobic... :D np zblenderowac z koperkiem i natka pietruszki

Gość gość
Fajny jogurt - nie z mleka w proszku - robi Piątnica. Polecam również serek naturalny Bieluch. Jogurcików specjalnych dla niemowląt nigdy nie podawałam, bo i ceny mało atrakcyjne i skład nie za ciekawy (cukier!). Spokojnie można podawać produkty nabiałowe dla dorosłych - podstawa to czytanie ich składów.

Gość gość
bieluch, piatnica i kupuje jeszcze w cerfie eco coś tam ok 3.50 taki serek

Gość gość
a kupiłam pare razy dla niemowlaków te nestle ale nic specjalnego, lepiej jogurt naturalny i owoce dodac:)

Gość gość
jogurt bakoma, serek naturalny Bieluch

Gość gość
Zott chyba też robi jogurty naturalne bez mleka w proszku czy zagęstników, na pewno śmietany ma ok. Generalnie w hipermarketach jest w czym wybierać. Te dla dzieci faktycznie słaby skład mają, ale też się nie opłacają za bardzo.