Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adam kowalik

Jaka dzielnica Warszawy?

Polecane posty

Gość adam kowalik

Czy ktoś z Was miał okazję mieszkać na kilku dzielnicach Warszawy? Jeśli tak, to napiszcie proszę gdzie Waszym zdaniem jest najlepiej - pod względem standardu nieruchomości, cen, miejsc pracy i nie tylko. Mieszkam pod Wawą, ale chcę się sprowadzić do miasta.

Gość grotems
Bemowo i Bielany. Wybieram zdecydowanie te drugie, ale również różnica może tkwić w tym, że tutaj mieszkamy na nowym osiedlu - mowa o Neosky. Super standard, świetne otoczenie, kameralny budynek. Na Bemowie wynajmowaliśmy małe mieszkanie w starym bloku.

Gość adam kowalik
Ile płaciliście za metr? No i dlaczego zdecydowaliście się akurat na tą inwestycję? Możesz coś więcej napisać? Przyznam, że dużo jest tych inwestycji i trudno się zdecydować na konkretny kierunek/miejsce.

Gość mirmikas
O cenę metra nieruchomości pytaj u developera. Nie znam aktualnych stawek - może podwyższyli, może obniżyli. Przez telefon pewnie podadzą Ci jakie mają ewentualne promocje... Nie wierz w stawki za metr, podawane na mieście.

Gość gość
na Targówku najtaniej i dobra lokalizacja 6500-7500 za metr, nie kupuj na Bemowie bo to zad***e, mieszkałam na Mokotowie ale tam głosno i drogo to samo na Woli mieszkania drogie..

Gość gość
Pamiętaj ze na nowym mieszkaniu nalezy zwrócić uwage na najwyższą jakość okien. Sprawdź ofertę Oknoplastu, mają teraz rewelacyjną ofertę zimową!

Gość mirmikas
I co? Ma kupować mieszkanie biorąc pod uwagę przede wszystkim okna? Skąd Cię ta firma wzięła? ;-) Również mi się wydaje, że Bemowo jest kiepskim wyborem, chociaż zależy od ceny i okolicy, ale generalnie w innych częściach miasta są moim zdaniem atrakcyjniejsze osiedla.

Gość gość
Mieszkałam na Pradze, teraz na Mokotowie ale nie jest idealnie, winna oczywiście nadal lokalizacja, gdybym miała wybierać wybrałabym Bliską Wolę. Wszędzie blisko, doskonała komunikacja a będzie także metro.

Gość gość
Targówek jest zielony i super dojazdy ochota drogo ale renoma jest i prawie centrum bialołęka przyzwoite ceny ładnie ale dopiero dzielnica sie rozwija.

Gość gość
Praktycznie jak mieszkasz po jednej stronie Wisły a pracujesz po drugiej stoisz w korku chyba że auto zostawiasz gdzieś na parkingu i komunikacją dalej.

Gość gość
Mieszkałam na Mokotowie ale za droga to dla mnie dzielnica, wynajem i mieszkania są drogie. Zastanawiam się nad Bemowem i Lazurową 168, blisko trasy więc korki nie będą straszne. Całkowicie za to odpuściłam Białołękę właśnie ze względu na dojazd.

Pamiętam jak razem z mężem ponad roku temu mieliśmy taki sam dylemat, po obejrzeniu sporej ilości mieszkań zdecydowaliśmy się na kupno jednego na Ursynowie, na osiedlu - Olimpia. To podeweloperska nieruchomość, która od lat zarządzana jest przez LemmonHouse. Tak jak już mówiłam, mieszkamy tutaj już ponad rok i nie mamy na co narzekać :) Mamy 4-pokojowe mieszkanie ze sporym balkonem, osiedle jest zadbane, wokół mnóstwo zieleni, a na terenie naszego osiedla mamy sporej wielkości plac zabaw i podziemny parking.