Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość2100000

pedigree

Polecane posty

Gość gość2100000

Szczerze polecam karmę dla psów od Pedigree! Mój pies jest zachwycony, chętnie je i ma po niej mnóstwo energii.Świetna karma dla psów,która ma w sobie wszystko co powinna mieć zdrowa żywność dla psa.Mam yorkishire teriera i odkąd karmie mojego pieska karmą Pedigree jego sierść jest teraz o wiele bardziej błyszcząca niż była.Jednym słowem rewelacja polecam wszystkim kochającym swoje psiaki i dbających o nie również z miłością i mądrością!!!!!!!.

Gość kattka26
Mój pies jest bardzo wybredny. Miałam pewne obawy,że karma Pedigree nie przypadnie mu do gustu - jedynie powącha i zostawi,ale na szczęście tak się nie stało. Zjadł wszystko to,co mu nałożyłam do miski i... czekał na więcej! Dodam jeszcze,że ma bardzo wrażliwy przewód pokarmowy i wiele karm mu szkodzi,ale po zjedzeniu karmy nie działo się nic złego. Aż sama byłam w szoku :)

Gość gość
mojemu zaszkodziła. głowa mu spuchła bo dostał reakcji alergicznej i musiałam jechać do weta.. Totalne g**no.. =(

Gościu, bardzo mi przykro, że Twojego psa dotknęły takie dolegliwości. Reakcja alergiczna może być reakcją na określone białko zawarte w pokarmie. Dotyczy to około 1% psów. U ludzi opisuje się podobne reakcje na orzeszki ziemne, krewetki, mleko kokosowe. U psów brak jest pełnej identyfikacji przyczyn tego typu reakcji, ponieważ nigdy nie ma pewności, co do czynników, z którymi miał do czynienia pies. Alergeny pokarmowe zidentyfikowane u psów to białka z wołowiny, mleka i pszenica, które stanowią około 69% przypadków, a jaja kurze, mięso drobiowe, jagnięce i soja to 25% przypadków zidentyfikowanych reakcji alergicznych u psów. Alergia jest przypadłością indywidualną i wedle najnowszej wiedzy prawdopodobnie wrodzoną. Pokarm nie wywołuje choroby, jedynie jest czynnikiem powodującym wystąpienie objawów. Jedynym sposobem na poradzenie sobie w takiej sytuacji jest zidentyfikowanie uczulających składników pokarmowych i unikanie ich w żywieniu psa. Należy przy tym pamiętać, że konkretny składnik może występować w wielu karmach i koniecznym będzie wyszukanie specjalistycznej karmy hipoalergicznej dla naszego pupila.

Ja również polecam karmę Pedigree, zarówno karmę mokrą jak i suchą. Najlepsze są przysmaki m.in. Rodeo, Dentastix. Mój piesek uwielbia i nie chce jeść nic innego. Jest zdrowy i pełny energii. Polecam

Gość gość
Mój piesek również uwielbia Pedigree. Jest to marka, która dba o naszego pupila. Polecam Dentastix. Świetnie czyści zęby i piesek ma świeży oddech.