Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada dać pod choinkę dżem własnej roboty?

Polecane posty

Gość gość
zawalista propozycja, autorka powinna właśnie skomponować coś w tym stylu i będzie czad.

Gość gość
Do mnie przyszla kiedys kolezanka w odwiedziny i faktycznie przyniosla dzem i inne wyroby swojej produkcji. No ale wpadla z wizyta na obiad. Ale na swieta w prezencie dzem,zachwycacie sie na pokaz tutaj,a zadna by nie chciala takie zenujacego prezentu. Takie pierniczki to rozumiem,maja zwiazek ze swietami. Dzem owszem ale jako dodatek do jakiegos drobiazgu.

Gość gość
Kurczę, sama nie wiem. Z jedej strony super prezent, z drugiej taki trochę zbyt pospolity. Nalewka to trochę inny sort. Może dołącz jeszcze coś.

Gość gość
Nie przesadzacie :-) ja mieszkam na wsi i jak jade na święta do rodziny to zawsze daje jako prezent coś swojskiego bo wszyscy takie chcą, do tego swój piernik. Ja osobiście tez bym wolała dostać taki prezent niż kolejne rajstopy czy bluzki które nie sa w moim guście o kosmetykach nie wspomnę jak dla mnie to prezenty kupowane hurtem...

Gość gość
Dawajcie te dżemy ale tak na ciepłe powitanie raczej, nie kładźcie ich pod choinkę. A zresztą róbcie ci chcecie, tyle pierdzielenia w tej dyskusji, byle intencje były dobre

Gość gość
dla mnie super prezent! mam dosyc niepotrzebnych bibeltów i durnostojków, albo książek których nigdy nie przeczytam czy płyt których nigdy nie odsłucham.

Gość gość
Ja kiedyś w prezencie świątecznym dałam teściom kilka słoików z różnymi domowymi przetworami. Dżem malinowy, agrestowy, konfitura z cytryny i miodu, mus z jabłek, marynowane grzybki nawet słoik ogórków się znalazł i butelka nalewki wiśniowej ;). Mam manię robienia przetworów, zawsze w ładnych słoikach, ozdabiam je wstążeczkami, koronkami i etykietami. Wygląda to mega fajnie, a jak smakuje :). Zupełnie inaczej niż te ze sklepu. Teściowie byli zachwyceni prezentem. Ja też lubię ręcznie robione prezenty bo wiem, że trzeba często spędzić nad nimi dużo czasu i zawsze są od serce. Lata temu dostałam od przyjacióki szalik i czapkę, które sama wydziergała. Zajęły one wyjątkowe miejsce w moim sercu :)

Gość gość
wg mnie pod choinke nie wypada,nawet jak szwagierka dala cos swojskiego-ty nie musisz robic takiej wiochy i okazac się sknera jak szwagierka, kup jej cos eleganckiego i tyle,jakis kosmetyk np a dzem mozesz dac jako dodatek. niemusisz za wiesniarstwo odpacac tym samym,pokaz klasę.

Gość gość
największe wieśniacto to się popisało post wyżej, kto was tak chyhodował, obora?

Gość gość
Tu autorka - może ja inna jestem niż 90% społeczneństwa, ale mnie ta nalewka od szwagierki ucieszyła bardziej, niż sweter czy perfumy, nawet trafione, bo ten ktoś włożył w tą nalewkę swój czas i serce. Gdyby ktoś dał mi taki zestaw jak koleżanka wyżej napisała, dżem malinowy, mus cytrynowy etc.byłabym przeszczęśliwa. Lata temu zrobiłam teściom drzewo genealogiczne z fotografiami w pięknej starej drewnianej ramie. Wisi teraz w naczelnym miejscu na ścianie. Przez te lata teściowa i teść dostali masę prezentów, ale żaden kupny prezent nie zrobił na nich takiego wrażenia, jak ten mój ręczny obraz. To są te rzeczy, które zostają w naszej pamięci na długo, bo o perfumach czy swetrze za rok nikt już nie pamięta.

Gość gość
Nie ejsteś inna, aj jestem taka sama, o wiele bardziej cieszę się gdy widze,że ktoś się starał, pomyślał o mnie, a nie poszedł i kupił.Lubie takie rzeczy z duszą, ale wiesz tutaj jest kafereria, mało normlanych ludzi, więszkość to dzicz, nie przejmuj się i wesołych świat:)

Gość gość
Chrzestna mojego synka, młoda dziewczyna, siostra meża, studenta bez kasy, zrobiął na drutach czapeczkę niedżwiadka i sweterek z reniferem, to sa najpięniejsze rzeczy jakie dostał, abrdzo się wzruszyłam to była pierwsza Wigilia Małego.

Gość gość
Gość 23:14 Dziękuję ;-) również wesołych Świąt! Jakoś tak ciepło mi się zrobiło na sercu, że jest nas więcej. Fajne to :-)

Gość gość
Niech kazdy robi takie prezenty na jakie go stac i na jakie ma ochote. Chcesz podarowac dżem- to podaruj

Gość gość
No pewnie, prezenty domowej roboty są najlepsze. Sama przygotowuję wiele prezentów własnoręcznie, obdarowany cieszy się dużo bardziej niż z kupnego podarunku. Do fajnych prezentów zaliczam również książki z karteczką informującą dlaczego padł wybór na taki tytuł. Polecam przejrzeć ciekawe oferty ze strony http://kodyrabatowe.gg.pl/ Można kupić ekstra markowy prezent, a przy tym sporo zaoszczędzić :)

Gość gość
Myślę, że wypada, tylko ładnie zapakuj. Moja koleżanka z pracy opowiadała, że rok temu jej kuzynka podarowała im przetwory jako prezenty. Były to nie tylko dżemy, ale też soki, pikle, itp. Wszystko w ozdobnych słoikach z ładną etykietką. Wyglądało to tak, że postawiła je na parapecie rzędem, przygotowała też losy ze zdjęciem każdego słoika i w zależności, co kto wylosował, to to dostał.

Gość gość
Ja niedawno dopiero uświadomiłem sobie jakie prezenty można dawać w dzisiejszych czasach tylko zwyczajnie trzeba na nie wpaść swoim mózgiem :P ewentualnie w googlach wpisać "wyjątkowy prezent" :D

Gość gość
Myślę, że to genialny pomysł. Teraz nawet nie trzeba samemu robić dżemów, można kupić pyszne smaki i podarować komuś w prezencie. To bardzo miły upominek, taki od serca. Jeśli ktoś chciałby to znalazłam fajną stronę z przetworami robionymi sprawdzoną recepturą i ładnie już opakowane: https://eterno.pl/pl/category/konfiturki-prezentowe.htm

Gość gość
O matko! Jaki genialny prezent z takimi słoiczkami! Dobrze, że dzień babci i dziadka już niedługo :)

Gość gość
No rzeczywiście, babci powinien się taki prezent spodobać, szczególnie, że smaki są ciekawe :)

Gość gość
faktycznie fajny pomysł na prezent! A te życzenia wygrawerowane na skrzynce to też robią w eterno? Można zamówić?