Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POROD KLESZCZOWY! :(::

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was miala porod kleszczowy? Ponieważ jestem juz tydzień po porodzie użyto u mnie proznociagu lecz bez skutku później kleszcze okropny ból płacz i krzyk nie mogę tego zapomnieć,ciągle o tym myślę, czy to musiało tak się skończyć.najważniejsze ze dziecko zdrowe wiem ale ciężko mi.się cieszyć macierzyństwem wszystko boli,jestem niepełnosprawna.mam duża ranę po sam o***t niemoge siadac nawet boli gdy leżę jeden szew pękł.jak wy to przechodzilyscie?jak zagoily się wasze krocza?czy jest szansa na normalne życie seksualne po takim porodzie

Gość gość
Za wcześnie na ocenę, daj sobie czas, nie forsuj się, niech się wszystko wygoi. Będzie dobrze. Zawsze można się "tam" poprawić. Wiem że dla Ciebie Twoje ciało jest ważne, ale to jest sprawa zmienna, a najważniejsze że dziecko jest zdrowe. Obserwuję rodzinę, gdzie poród się nie udał.. " Dziecko " ma ponad 30 lat, a rodzice dzień w dzień zajmują się nim jak noworodkiem ( jest w stanie bez kontaktu). Tragedia dla całej rodziny. U Ciebie się wszystko zagoi :) Pozdrawiam

Gość gośćjvhchcjv
Porody kleszczowe sa zabronione przez prawo a te gnoje nadal macza kobiety... Co za kraj! Ja tez mialam podobnie, tylko, ze u mnie zlamaly im sie 4 proznociagi! Corka wazyla 4700g a oni probowali ja ze mnie wyszarpywac doslownie! Uciskali na brzuch, ten uchwyt Kin-cos tam, wiecie o co mi chodzi. Skonczylo sie moim zemdleniem po 16godz i cesarka ratujaca zycie malutkuej bojuz Jej tetno spadalo drastycznie, wyszla fioletowa jak sliwka! Polskie realia poloznicze sa ze sredniowiecza! I jak ma isc w gore przyrost naturalny gdy kobiety rodza w takich meczarniach?! Nie martw sie, krocze wroci do normy, musi sie zagoic. Po 6msc od porodu wszystko powinno byc jak wczesniej a jakby nie bylo to wtedy sie tym martw. Teraz opiekuj sie malenstwem. Pozdrawuam serdecznie:-)

Gość gość
Odpoczywaj jak najwiecej!!!! Jak najmniej ruszania sie aby to wszystko mialo szanse zagoic sie. Dziecko do neurologa I usg glowki. Mialam proznociag, dziadostwo nie z tej ziemi. Zagoi sie, ale daj sobie czas. Nie forsuj sie I absolutnie nie dzwigaj ciezarow jak dlugo sie da. Tydzien czasu na taki porod to malo. Tak wiec relaksuj sie, odpoczywaj I niech rodzina pomaga ile sie da. A jesli z tym trudno to rob absolutne minimum. Potrzebujesz czasu na dojscie do Ciebie!!!

Gość gość
Dziwne trochę, dziecko ważyło 4700, czyli dużo, a tobie kazali rodzic SN... Dla mnie to wskazanie do cc.

Gość gość
kobieto czemu nie walczylas o cc?:( przeciez znalas wage dziecka usg myli sie max o pół kg czyli nausg wychodziło 4200 pewnie:(