Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od stycznia jestem bezrobotna

Polecane posty

Gość gość

;( kurde

Gość gość
Znajdziesz cos glowa do góry :*

Gość gość
Boje się, że nie znajdę. Wcześniej szukałam przez 2 lata pracy, udało mi się teraz popracować przez pół roku na zastępstwo, ale pracownik już wraca;/

Gość gość
na slasku chyba w co drugim sklepie szukaja pracownikow. nie wiem jak z inna branza, mowie tylko to co widze chodzac na zakupy ;)

Gość gość
Ale za 3.50 za h! Za tyle to niech prywaciarz sam staje za ladą!

Gość gość
O to właśnie chodzi - ludzie wyobrażają sobie, że należą im się stawki jak na zachodzie a tu tania PL jest. Pracodawca płaci tyle na ile ocenia przydatność najemnego czyli tyle ile musi i ani grosza więcej. Kto chce pracować to zawsze znajdzie pracę.

Gość gość Ala
Pracy obecnie nie brakuje... Najłatwiej ją zdobyć przez agencje pracy tymczasowej: Manpower, Randstad, Adeco... Zajrzyj do internetu.

Gość gość
Ja za 18 h 175 fajerwerki praca po świętach jak z wawy idź jobman agencja googluj

Gość gość
mozesz poszukac ciekawych ofert pracy na stronie gowork

Gość bella  86
Jeśli ktoś chce pracować to pracę znajdzie.

Gość gość
na gowork mozna znalezc sporo ciekawych ofert pracy

Gość gość
inaccessible tym razem niemily... raz sie wyzwyzsza, raz jest niemily nie powinno sie pytac co umiesz, tylko jakiej pracy szukasz, gdzie pracowalas itp pytanie co umiesz jest ponizajace wyobraz sobie, ze pytasz laueata ogolnoeuropejskiego uczelnianego konkursu z matematyki, co umie albo kierownika ktory zarzadzal projektami wielomilionowymi w brany biotechnologii? taki ktos ma ci na forum pisac co umie? a nawet jak autorka ma skromne doswiadczenie, to tez nie pytaj jej w ten sposob

Gość gość
za 3.50 to po oplatach musial bym na cbleb pozyczyc zebym z glodu niezdech . Ktos se kpi chyba. 3,50 to nawet uposledzo,ym umyslowo sie niedaje,nosz k***a mać to chore!!!

Gość gość
Czyli nic nie umiesz?

Gość gość
Tez za kilka dni bede bezrobotny mam pytanie czy na prawo jazdy B lub C mozna znalesc prace bo takie prawojazdy mam

Gość gość
Przede wszystkim oferty pracy to żadne źródło wiedzy o rynku. Kto szukał pracy ten wie, że owszem: w co drugim sklepie w galerii handlowej wisi kartka "szukamy pracowników" i często wisi ona cały rok, ale to wcale nie znaczy, że wystarczy iść i pracować. Jak tam pójdziesz to dowiesz się, że albo jesteś za stara bo masz już 27 lat, albo powinnaś się uczyć albo się nie uczyć, albo praca jest na zlecenie 4 godz. dziennie czyli de facto nadal nie zarobisz na siebie = nadal musisz pracy szukać tylko to szukanie masz znacznie utrudnione bo nie jesteś dzięki tej "pracy" dyspozycyjna. Pomijając już to: są stawki poniżej których naprawdę nie opłaca sie pracować, tak jak firma nie będzie świadczyć usług poniżej granicy opłacalności, rolnik prędzej zniszczy plony niż sprzeda je taniej niż wyprodukował, tak i gospodarstwo domowe-pracownik nie jest jakimś ekonomicznym wyjątkiem i na wolnym rynku po prostu pracował nie będzie jeśli mu się to nie opłaci, bez względu na to jakie ma kompetencje.

Gość gość
Pytanie o umiejętności to też demagogia. Cena umiejętności jest zmienna jak cena kilograma buraków na polu bez względu na to czy mówimy o umiejętności programowania JAVA czy czyszczenia butów szczoteczką. Że niby umiejętności autorki były warte sumę x do 1.1.2016 a po tej dacie są warte 0? Nonsens, to nie ma nic do rzeczy.