Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kasy marnujecie co roku na alkohol i fajki?

Polecane posty

Gość gość

a zamiast kupować to gòwno oszczędzać na samochód lub wycieczke, ciekawe ile każdy średnio przepiepsza kasy w roku

Gość gość
Patrz na siebie gnido

Gość gość
na fajki około 150 zł miesięcznie, alkohol pije rzadko, no może wydaje na jakiej piwo, czasami wino z 30 zł miesięcznie, więc 180 zł x 12= 2160 rocznie, nie muszę tej kasy odkładać na wakacje , bo i tak mnie na nie stać

Gość gość
po co ludzie palą te fajki, najbardziej bezsensowna używka jaka istnieje :D

Gość zbieraj na trumne
gość dziś na fajki około 150 zł miesięcznie, alkohol pije rzadko, no może wydaje na jakiej piwo, czasami wino z 30 zł miesięcznie, więc 180 zł x 12= 2160 rocznie, nie muszę tej kasy odkładać na wakacje , bo i tak mnie na nie stać xxx płacisz 2200 rocznie za własną zagłade, hahaha

Gość gość
płacę za własną przyjemność bo lubię puścić sobie dymka , zauważ że nie wypalam paczki czy dwóch dziennie, nie palę z uzależnienia ale dlatego że lubię

Gość gość
Fajki codziennie 2 paczki po 14,20 alkohol sobota butelka whiski niedziela butelka whiski policz sobie

Gość gość
na alkohol i fajki wydaje grosze, moze jakies 50 pln/m-c za to na ćpanie idzie ok. 800-1000 miesiecznie :O

Gość patologia chla i pali
nie lepiej dać kase na głodne dzieci zamiast na własną próżność i niszczenie zdrowia??

Gość gość
20-30zł? Fajek nie palę, alkoholu nie pijam. Ale kilkadziesiąt zł miesięcznie wydaję na taxi, nie wiem ile na zakupy na szybkiego (zamiast kupić wcześniej coś, to kupuję w żabkach itp bo mam zachciankę - niby parę groszy, ale jak zbierze się do kupy to rocznie wyjdzie ile przepłacam), na kary do bibliotek jakieś grosze też pójdą, na abonamenty/opłaty rzeczy których zapominam wypowiedzieć umowę. Na jedzenie którego zapomnę schować, zapomnę że mam w lodówce, albo zwyczajnie przez kilka dni nie mam ochoty i trzeba wyrzucać. x Więc te fajki i alko nie takie złe ;) Ale zdrowie niszczą a to kwoty ukryte, do spłaty za kilkanaście lat

Gość gość
"nie lepiej dać kase na głodne dzieci " słuszna uwaga, chyba wezmę to pod uwagę, gdy będę kupować używki :)

Gość gość
lubisz słodycze? dlaczego je jesz, skoro nie są niezbędne dla twojego organizmu? nie lepiej przeznaczyć tą kasę którą wydajesz na nie na głodne dzieci?

Gość gość
i tak wszyscy biegniemy do celu jakim jest TRUMNA i obojętne czy zdrowy, czy bogaty, ładny, jeden wcześniej , inny później wyląduje w trumnie, więc po co oszczędzać i odmawiać sobie wszystkiego dam przykład, moja kumpela, super, praca, wakacje; nowotwór złośliwy! i po co się oszcżędzać?

Gość gość
gość dziś na alkohol i fajki wydaje grosze, moze jakies 50 pln/m-c za to na ćpanie idzie ok. 800-1000 miesiecznie pechowiec.gif xxx ćpasz bo masz wewnętrzną pustke, a masz pustke bo ćpasz, jak trzeba się nienawidzieć aby niszczyć własne ciało i jeszcze za to płacić, coś do pomyślenia

Gość męki dobrowolne
gość dziś i tak wszyscy biegniemy do celu jakim jest TRUMNA i obojętne czy zdrowy, czy bogaty, ładny, jeden wcześniej , inny później wyląduje w trumnie, więc po co oszczędzać i odmawiać sobie wszystkiego dam przykład, moja kumpela, super, praca, wakacje; nowotwór złośliwy! i po co się oszcżędzać? Xxxxxx wiadomo że każdy umrze, ale czy wolisz umierać przez długą i niszczącą chorobe? Bo tak będzie gdy niszczysz własne ciało, po jakimś czasie problemy się pojawiają z tego syfu, a potem męki nie wiadomo ile. Szybka śmierć jeszcze ok, ale długa??? kto tego chce?

Gość gość
gość dziś fakt. codziennie sie nad tym zastanawiam :(

Gość gość
gość dziś płacę za własną przyjemność bo lubię puścić sobie dymka , zauważ że nie wypalam paczki czy dwóch dziennie, nie palę z uzależnienia ale dlatego że lubię Xxxx a potem za twoją głupote płaci całe społeczeństwo w postaci opieki zdrowotnej na coś co łatwo uniknąć

Gość sprzedaje śmierć
ludzie to bydło i stado debili, wyjątki są rzadkie

Gość magadalenaaa
A ile kasy na papierosy,tytoń,kawę ,alkohol(o alkoholikow mi nie chodzi)wydają biedni ludzie,którzy korzystają z Opieki Społecznej,dostają dary ze Szlachetnej Paczki. Rzadko kiedy rodzina biedna wolna jest od tych używek. W takich rodzinach to mąż,żona,a nawet nastoletnie dziec***alą,piją kawę,alkohol tez lubią. Przez rok taka biedna rodzina wydaje na te używki często więcej niż te dary kosztowały.

Gość Rosja ma syberie
magadalenaaa dziś xxx patologia to patologia, dlatego takim ludziom nie daje się gotówki, tak samo ludziom na ulicy. Są często biedni właśnie przez własną głupote i nałogi. Patologie powinni na syberie wywozić jako karme dla zwierząt.

Na fajki nie wydałam w całym swoim zyciu ani grosza, bo nie palę. Latem kupiłam miód pitny i szampana (ok. 35 zł), które do tej pory stoją nieotwarte - przydadzą się na święta. Mogę spokojnie obejść się bez alkoholu, na codzień nie mam też kiedy pić. Przeważnie używam samochodu, a wolę zachować prawo jazdy i zwiedzać sobie różne ciekawe miejsca, niż się schlać i mieć ileś tam % we krwi przez parę godzin. Nie rozumiem, czemu ludzie się upijają, co im to daje. Po co się ogłupiać alkoholem.

Gość gość
Dosłownie 0 zł. Nie piję. Nie palę. Kawa jest ohydna.

Gość gość
ja też nie, za to krocie wydaję na ciuchy...

Gość magadalenaaa
Rosja ma syberie ,nie chodzi o patologię.Chodzi o zwykła rodzinę ,tylko,że biedną,bo stracili pracę,bo mają sporo dzieci. W takich normalnych rodzinach tyle kasy na te używki idzie,że glowa boli.I nie chodzi mi o alkohol lany strumieniami.

Gość gość
Ja przepijam miesięcznie 1.300-1.500 zł, ale za to nie palę.

Gość gość
wydaję na używki w ciągu roku 0 zł słownie: ZERO

Gość raj na planecie
magadalenaaa dziś Rosja ma syberie ,nie chodzi o patologię.Chodzi o zwykła rodzinę ,tylko,że biedną,bo stracili pracę,bo mają sporo dzieci. W takich normalnych rodzinach tyle kasy na te używki idzie,że glowa boli.I nie chodzi mi o alkohol lany strumieniami. Xxxx może jakby na używki nie wydawali to nie byliby biedni, hmmm..... coś do pomyślenia. Biedota to często stan umysłu.

Gość naukowiec żywności
gość dziś lubisz słodycze? dlaczego je jesz, skoro nie są niezbędne dla twojego organizmu? nie lepiej przeznaczyć tą kasę którą wydajesz na nie na głodne dzieci? xxxx nie lubie słodyczy, to też nałóg, bo cukier uzależnia wielu

Gość gość
gość dziś wydaję na używki w ciągu roku 0 zł słownie: ZERO >>>>> BRAWO, i tak trzymać, jedna z niewielu mądrych i inteligentnych ludzi na tym forum

Gość matrix ma cie
gość wczoraj Ja przepijam miesięcznie 1.300-1.500 zł, ale za to nie palę. xxxx płacisz za zniszczenie własnego siebie, idealny zakładnik matrix