Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shiningstar

Mój problem

Polecane posty

Gość Shiningstar

Zawsze miałam silne bóle podczas okresu na tyle silne, że jeśli nie miałam pod ręką leków przeciwbólowych, a mieszalam ich aż 3 rodzaje to z bólu płakałam, wumiotowalam i tarzalam się po podłodze :( po jakimś czasie odkryłam że pomaga mi ibuprom max i biorę go do dzisiaj tylko ze nie wystarcza mi 2 tabletki dziennie potrafię ich wziąć nawet i 10 dziennie. 6 to norma. W nocy też biorę z 2. Mam tylozgiecie macicy, badanie USG nie wykazało nieprawidłowości a lekarka uznała że te bóle to cytuję taka moja uroda i nic się nie da zrobić. Tabletki anty też bólów nie zmniejszyły za bardzo a teraz nie mam stałego partnera, więc i tak przesłałam je brać. Problemem są jeszcze moje krótkie cykle, średnio 24 dniowe które potrafią się skrócić nawet do 20 dni, oznacza to że bolesny okres dopada mnie często w tym samym miesięcu ale powiedzmy że ten krótki cykl nadal jest w normie Od jakiegoś czasu mam za to inny problem, dostaje silnych bólów brzucha jak w trakcie okresu ale krwawienia nie ma.bóle trwają nawet po 8 godz nieprzerwanie, są takie jak w czasie skurczy macicy kiedy mamy okres. Wiem że normalne są bóle zapowiadające krwawienie i też takie miałam, ale one są najczęściej bardzo krótkie i niezbyt nasilone a ja spędziłam ostatnie 2 dni w łóżku na tabletkach cierpiac jak w trakcie okresu i go nie mając. Dodam, że podczas wcześniejszej podobnej historii oczywiście ten okres przyszedł, dzięki czemu miałam podwójna dawkę bólu, przed i w trakcie krwawienia. Czy któraś z Was ma podobny problem, orientuje się jaka może być przyczyna?

Gość gość
zmień lekarza bo to co opisujesz nie jest normalne masz zaburzenia hormonalne, prawdopodobnie niedobór progesteronu w drugiej fazie i stąd cykle około 20 dni co do bóli podejrzewam że możesz mieć endometriozę, mam identycznie jak ty, problem zaczął się po odstawieniu tabletek hormonalnych które brałam kilka lat na niedobór progesteronu powinnaś brać duphaston od 16 dnia cyklu na początek wypróbuj niepokalanka mnisiego, to zioło regulujące cykl (Castagnus) kupisz w aptece bez recepty, trzeba brać nieprzerwanie przez 90 dni, reguluje hormony ale i tak przydały się inny ginekolog by dobrze cię zdiagnozować mnie na bóle miesiączkowe pomaga No Spa Max i termofor na brzuch