Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uderzenie w zuchwe

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wczoraj zostalem uderzony w zuchwe, dosyc mocno. Uslyszalem glosne strzykniecie. Odrazu rozbolala mnie glowa i zuchwa. W nocy doszedl jeszcze bol ucha. Dodam, iz zuchwa boli gdy ruszam szczeka. Nadal boli mnie glowa i ucho. Gdy ruszam szczeka na boki slysze cos w stylu strzelania. Czy mial ktos kiedys tak i wie co sie dzieje? Poczekać pare dni czy zglosic sie do lekarza? Wydaje mi sie, ze to nic powaznego skoro boli mnie tylko gdy ruszam szczeka. Ale co ja tam sie znam.

Gość gość
wczoraj byłes kobietą:P

Gość gość
Wiesz, też ci tego profesjonalnie nie opiszę jak lekarz, ale jest to staw, więc nie zdziwi mnie jeśli doszło do jego naruszenia. Ja na twoim miejscu poszła bym jak najszybciej na rtg (skierowanie od rodzinnego), bo na ostry dyżur to już raczej za późno, a dopchać się teraz do ortopedy to będzie problem. W każdym razie jeśli coś będzie poważniejszego to nie daj się okpić babie w recepcji, bo mnie tak chciała porobić jak miałam już opis zdjęcia "złamanie z przemieszczeniem" :)

Gość gość
Ze co proszę? :o

Gość gość
I dodam, że myślałam, że to też nic poważnego, a tu peszek. Trochę bolało, trochę spuchło, niby nic - "pewnie zbicie" ;)

Gość gość
A po co mialbym wstawiac drugi post? To nie jest moj post i tyle :)

dostałeś strzała w japę? to nie płacz tylko przeżyj... ja pie.... . co za gówniarze nam rosną? mam powybijane zęby, połamany byłem kilkakrotnie i to poważnie. w szpitalach spędziłem duuużo czasu. I nigdy nie płakałem, że mnie boli. łaziłem tam gdzie nie trzeba było łazić, to bolało. przestań się mazać śmierdzielu!!

Gość gość
Po 1 nigdzie nie napisalem, ze rycze. Po 2 masz sie czym sczycic naprawde, ktos sie do Ciebie usmiechnie, a ty co? Dziaslami swiecisz? I jednak nie wiem czy wiesz, ale niektórzy nie sa takimi kozaczkami jp 100% i chca miec wszystko na miejscu. ;)

Gość gość
a tam, nie przejmuj się głupimi wpisami ;). Głupie jest podejście "jakoś to będzie". Dlatego sugeruję rtg, konsultację. Ja mam kilka "urazów" nieskonsultowanych m. in. rozcięcie, wybicie śródręcza. W sumie żałuję, ale żyję dalej, bo przecież taki "twardziel" ze mnie. Tyle tylko, że mocniejsze uderzenia pięścią są bolesne przez jakiś okres czasu.

Gość gość
no i łapka jest trochę zdeformowana ;)