Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Angina czy zapalenie gardła

Polecane posty

Gość gość

Witam, jak odróżnić jedno od drugiego? Mam katar, mokry kaszel no i to gardło. Boli przy przełykaniu i jedzeniu. Jest czerwone no i na około mam pełno takich małych pęcherzyków, i trochę na języku.

Gość gość
a lekarze nie istnieją :o to angina ropna antybiotyk potrzebny

Gość gość
Przecież nie ma różnicy. Angina to jest właśnie zapalenie gardła, tylko może mieć różne podłoże: wirusowe (zdecydowana większość przypadków) i bakteryjne. Poczytaj sobie różnice między jednym i drugim, jeśli objawy wskazują na anginę bakteryjną to idź do lekarza po antybiotyk. Jak wirusowa to leczenie objawowe, jak przeziębienia czy kataru.

Gość gość
to to samo na 99% angina

Gość Janka900
Jeśli bardzo nie chcesz iść do lekarza to możesz jeszcze spróbować płukania gardła wodą z sodą i solą. Czasem pomaga. Anginę trzeba doleczyć, tak samo jak zatoki bo się wciąż powtarzają. Sama mam problemy z zatokami i inhalacje to jedyny sposób pomocy. Inhalator simple sanity jednak daje radę mi pomóc :)

ja płuczę gardło rumiankiem stosuję też pastylko do ssania helsi i jestem bardzo zadowolona

Gość gość
Na mnie domowe sposoby nie działały :( Musiałam swoje problemy z anginą skonsultować z lekarzem. Szczególnie, że powtarzały się one raz w miesiącu. Dramat, mówię wam! Zaczęłam leczenie w Medicusdlc. Polecam! Widzę ogromną poprawę!

Gość chorahania
Miałam zapalenie krtani, wyleczyłam. Po tygodniu pojawił się ogromny ból migdałów. Nie mam siły na te choroby. Nie wiem już gdzie się leczyć

Gość medicusDCL
Proszę Pani, zalecamy niezwłoczną konsultacje ze specjalistą laryngologiem. Nie należy bagatelizować przewlekłych chorób górnych dróg oddechowych. Zapraszamy do rejestracji w naszej wrocławskiej Klinice Medicus DCL - www.medicusdcl.pl

Na chore gardło dobre są pastylki do ssania helsi o smaku czarnej porzeczki, ja stosuję na kaszel stany zapalne czy ból gardła objawy dość szybko przechodzą.