Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgjkghkghk

mieszkanie TBS warto czy cos sie zmieniło w tym temacie ?

Polecane posty

Gość jgjkghkghk

Znajoma poszukuje mieszkania TBS bo twioerdzi ze zmieniły sie zasady i ze mieszkanie bedzie jej własnoscia . Nie chce mi sie w to wierzyc ale może .... Kupiła mieszkanie za 70 tys do remontu / obecnie remontuje . czynszu bedzie miała ok 700-800 zł ( wg mnie bardzo duzó dla jedenj osoby ale trzy pokoje ) znacie temat ?

Gość gość
tak znam ten temat, znajoma albo nie wiele wie,albo ci ściemnia. W takim mieszkaniu może mieszkać aż do śmierci o ile nie będzie zalegała z czynszem, nikt nigdy jej z tamtąd nie wyrzuci, ale to mieszkanie nigdy nie stanie się jej własnością, nie będzie mogła nikomu przepisać ani podarować w spadku,a czynsze w tych mieszkaniach rzeczywiście są wysokie, mieszkania TBS są dla ludzi średnio majętnych czyli za bogatych aby mogli starać się o mieszkanie socjalne i za biednych,aby móc wziąć kredyt na własne.

Gość gość
Czyli sciemniła mi ze sie zmieniło ale naprawde to bez sensu tym bardziej ze za te pieniadze mogła sobie kupic kawalerke . Kurcze ale durna ona jest by wywwalic tyle kasy a nigdy nie bedzie jej a dlaczego ? - JEJ TŁUMACZENIE TO ZE JEDEN POKÓJ DLA NIEJ ZA MAŁO . ONA MUSI MIEC NA JEDNA OSOBE TRZY POKOJE .

Gość gość
kAWALERKA KOSZTOWAŁA 150 tys i czynsu 300 zł a teraz wyzruciła ok 130 tys i czynszu bedzie płaciła 700 zł PORABANA BABA

Gość gość
no i w kawalerce nie płaciła by tyle czynszu

Gość gość
Płaci czynsz i to spory,za te pieniadze moglaby co miesiąc splacac ratę kredytu wlasnosciowego lokum,to głupota .

Gość gość
no tak, tylko do raty kredytu też jeszcze dochodzi czynsz więc wychodzi więcej

Gość gość
CHYBA ZE WSTYDU MI SCIEMNIŁA ZE SIE ZMIENIŁO :) ale durna ona jest i jeszcze kłamie . tylko po co jeden starej pannie trzy pokoje ? tego i tak jej nie zapytam

Gość gość
może chce jeden komuś wynająć i na tym zarobić

Gość gość
gość dziś no tak, tylko do raty kredytu też jeszcze dochodzi czynsz więc wychodzi więcej x miała zdolnosc kredytowa bo byłam z nia w banku - rata na 2o lat ok 800 zł a teraz to ona czynszu tyle bedzie płacic

Gość gość
gość dziś może chce jeden komuś wynająć i na tym zarobić x no co ty ! jeden pokój salon , drugi sypialnia , trzeci garderoba :P

Gość gość
no ale jakby wzięła kredyt to by płaciła 800 zł raty + czynsz, tu płaci tylko czynsz, ale owszem, jeśli stać cię na kredyt to to jest o wiele lepsza opcja niż TBS

Gość gość
Ale nie możesz przeżyć Wzięła 3 pokoje i nie siedzi w klatce, lyso?:-P

Gość gość
gość dziś no ale jakby wzięła kredyt to by płaciła 800 zł raty + czynsz, tu płaci tylko czynsz, ale owszem, jeśli stać cię na kredyt to to jest o wiele lepsza opcja niż TBS x owszem ale pzry 800 zł to jakies 300 zł wiecej ale mieszkanie własnosciowe za 20 lat a tu doopa

Gość gość
gość dziś Ale nie możesz przeżyć Wzięła 3 pokoje i nie siedzi w klatce, lyso? x poprostu kłamie i koniec i kropka . Ja mam dwupokojowe własnosciowe i dla tyle wystarczy i płace 300 zł czynszu

Gość gość
11:27,kredyt i czynsz to prawie tyle ile czynsz w TBS ie.Normalnie czynsze są tańsze niż w TBSach ,budują tez bloki bezczynszowe ,niewysokie i jest wspolnota mieszkaniowa ,ludzie sami budynkiem zarzadzaja itd.trzeba samemu poszperać